10-12 ciuperci mari
2 cutii de rosii in bulion
5-6 catei de usturoi zdrobiti
sare, piper
busuioc, cimbru (sau alte condimente dupa gust)
uleiCum facem:Se spala ciupercile
se rup coditele si se pun toate intr-o tava cu ulei. Se pune delikat, piper
si se dau la cuptor cca 50 minute (timp in care le mai intoarceti sa se faca bine pana se evapora sosul lasat de ele).
Scoase de la cuptor – le-am mutat intr-o tavita mai mica in care nu au incaput initial:
Se pun cele doua cutii de rosii peste ciuperci, restul de condimente
si se mai lasa la cuptor cca 30-40 minte (pana mai scade sosul de la rosii). Cu cca 10-15 minute inainte de a le scoate de la cuptor se adauga usturoiul pisat.
Se servesc cu garnitura de cartofi prajiti sau cu orice altceva doriti.
Noi am mancat cu castraveti si salata pentru ca incerc sa cam “sar” peste cartofii prajiti.
foarte faina reteta asta pt post.o fac si eu zilele astea,dupa ce-mi revin de la plimbarile prin barcelona :))
e tare buna, miha!
O sa trec pe la tine cand am timp, ca am aruncat doar un ochi la pozele tale 🙂
Cu ocazia asta, ma plimb si eu prin Barcelona… 😛
Mama imi facea cam aceeasi reteta ! E intr-adevar excelenta !
asa-i ca-i buna? 🙂
ce bine arata mancarica !!..imi plac ciupercile, si orice reteta contine acest ingredient este super buna…pupici
merci, Mona! Da, sunt buuune ciupercutele!
Pup!
Ce fain arata ciupercutele astea, nici nu zici ca-s de post…cand am dat prima data cu ochii de ele, am crezut ca-s pane :))
Bravo si pupici bucataresei!
…ai vazut ca eu m-am cam reprofilat?! :))
Merci, Laurica!
Am vazuuut… Eu tot intru la tine sa mai salivez la cate ceva buuun (cum m-ai obisnuit 😉 ) si tu, nimik…
Ce mananca Bogdi lately? Hm? 🙂
Poop!