400g piept pui
(eu am pus carnita de la un pui in afara de copane si aripi)
2 morcovi
2 cepe
(eu am pus si pastarnac)
3 galbenusuri
200g smantana
2 linguri faina
2-3 catei usturoi
zeama de lamaie
sare, piper, verdeturi tocateCum se face:
Se pune carnea la fiert in apa rece si dupa ce se ia spuma se adauga si legumele.
Cand sunt fierte se strecoara supa, se dezoseaza carnea (in cazul meu), se taie cuburi
iar morcovii si ceapa se paseaza.
Eu am pasat totul in afara de un morcov pe care l-am taiat rondele in ciorba.
Se pune supa din nou la fiert
se amesteca intr-un castron galbenusurile cu smantana, faina
si se toarna in oala impreuna cu mujdeiul, adaugam sare, piper si mai fierbem 2-3 min.
La sfarsit se adauga zeama de lamaie si verdeturile.
Iese o ciorbita taaaare buna. O sa o refac cat de curand.
sa va fie de bine!
si eu o fac duminica,ne place la toti 3.
pupici
Merci, Miha! A fost taaare buna! 🙂
Merci de reteta!
Arata excelent. Saptamana asta am facut o ciorba de perisoare, o incerc pe a ta saptamana viitoare !
Merci! E buna-buna Irina! 🙂
e vinerea mare.
o zi minunata iti doresc.
Paste Fericit
Merci, James! Paste Fericit si tie! 🙂
am incercat aceasta reteta
e supeeer buna
merci mult
Daga Anonim, ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept!
Toare ciorbele de aici sunt excelente. Felicitari,
Multumesc frumos! Ma bucur ca v-au placut! 🙂
Eu fac ciorba asta frecvent, dar nu am pus niciodata faina. O sa incerc cat da curand, chiar sunt curioasa ce efect va avea.
Faina, ca la orice ciorba/mancare ingroasa putin. Dar nu schimba esential ciorba in cazul asta.
am facut aceasta ciorbita.sotului meu i-a placut mult.tot cate 2 portii imi cerea.insa mi-a amintit de ciorba de burta iar mie nu imi place de fel..:(
Mie mi se pare ca doar aduce cu ciorba de burta, nu are mirosul ala specific care pt unii este neplacut.
Bine macar ca i-a placut sotului, si noua ne place mult…
Am descoperit acest blog doar de doua zile.Am gatit ciorba dupa aceasta reteta…foarte gustoasa.Multumesc.Sarbatori fericite va doresc
Jenu,ciorbita asta e o minunatie, e preferata noastra 🙂
Te mai astept sa incerci si alte retete!
Craciun fericiti si tie! 🙂
Mmmmm,ciorba radauteana.Este foarte buna,grozava.Stiu reteta de vreo 3 ani de la o verisoara din Suceava.
Doar ca eu nu pun faina.Cu toate ca ciorba de burta nu-mi place deloc,ciorba radauteana m-a cucerit din prima.Te pup Anca
Anca asa e, e buna rau. Nici eu numa omor cu ciorba de burta, dar asta este printre preferatele noastre!
Pup!
buna edith.sunt de acord cu tine ciorba asta este tare gustoasa dar…exista un dar.nu vreau sa te supar dar nu mia placut in imagine cum arata.ti sa branzit smantana,incearca spre ex sa nu pui faina ci doar galbenus de ou cu smantana si putin mujdei dacati place exact atunci cand este gata dupa ce opresti focu si ai sa vezi ca nu ti se mai branzeste ,o vei manca cu mai multa pofta,ca arata mai bine.pofta buna.succes in continuare.mie imi place tare mult sa ma uit pe saitul tau.te pup
Da, Simona, asa este. Acum la ciorbe folosesc smantana speciala pt gatit care nu se imprastie, atunci eram la inceput.. 🙂
Oricum s-a mancat foarte bine si asa, nimanui nu i s-a parut ca ar arata rau, erau mai ocupati cu gustul :))
Te mai astept!
ce sa_ti spun… TOT ce faci arata minunat. am incercat si eu ciorbita ta si ne_a placut la nebunie. de cate ori am dubii cu privire la vreo reteta intru pe net si te caut.
Daniela, ma bucur tare ca v-a placut ciorbita.
Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si te mai astept cu drag 🙂
Nu te-am ascultat; am pasat morcovii si mi-a iesit mai colorata toata supa,la final. Data viitoare o sa fiu atenta la fiecare cuvant din reteta. La gust a iesit foarte buna!:)
Sa va fie de bine! 🙂
Eu cred ca gustul a fost la fel de bun si cu morcovii pasati 🙂
foarte buna ciorbita..O ador…
Intentionez sa o fac zilele astea, oare daca pun curcan in loc de pui, va iesi la fel de buna…ce spui, Edith?
Andreea, sigur va iesi buna si cu curcan (o sa aiba un timp putin mai lung de fierbere a carnii..).
Sper sa-ti placa 🙂
Super buna , mai ales acum cand nu prea sti ce sa gatesti si sa le placa si baietilor.Cum zicea , sa frec galbenusurile cu smantana? Tocmai m-am abonat pe saitul tau sa ma mai inspir……muptumesc si pupici din Buzau
Geanina, e foarte buna, sper sa va placa. Da, galbenusurile se amesteca cu smantana si faina – as acum scrie in reteta.
Sper sa gasesti si alte retete pe gustul tau la mine. Te astept cu impresii 🙂
Buna Edith,am facut si eu ciorbita asta si e de-a dreptul buna.Cred ca am peirdut numarul retetelor facut de la tine de pe blog si inca mai am pe lista cateva bifate pe care inca nu am apucat sa le incerc.Azi de exemplu am facut 3 dintre ele:Desert cu frisa si fructe,pizza fara blat si ciorbita asta!Imi esti de mare ajutor mai ales ca la un moment dar chiar nu mai stiu ce sa gatesc.
Te felicit din suflet pentru tot ce face si iti multumesc!
Amelia, ma bucur ca ti-a placut ciorbica.
Ma bucur mult ca iti sunt de ajutor retetele mele si iti plac 🙂
Te mai atept cu drag sa te inspiri si pe viitor 🙂
Buna, Edith,
Ma gandeam sa gatesc ciorba asta in seara asta dar nu mi-e prea clar cata zeama de lamaie trebuie. Am mancat acu ceva timp ciorba radauteana si mi s-a parut fff acra, cred ca avea otet.
Eu as vrea sa fie mai putin acra, deci pun dupa gust?
Buna Diana. Zeama de lamaie o poti pune si direct in fargurie, dupa gust.
Buna Edith! Am încercat deja câteva retete de pe site ul tau si sunt impresionată! Azi as vrea sa gătesc ciorba asta si am o nelamurire: se pasează si carnea?
Multumesc mult
Cati, ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine.
Nu, carnea nu se paseaza, doar legumele se paseaza 🙂
Scrie in reteta ca se dezoseaza carnea (ea va fi fasii in ciorba). Spor! 🙂
Ciorbita mea nu are gust…:( Cred ca am pus prea multa apa. Am tot recitit reteta. Cata apa trebuie!? Nu ma prea pricep la bucatarie…cum o pot drege? 🙁
Nu ies inainte de a multumi pt alte retete ce culmea mi-ai iesit tare bune!
Manuela, nu masor niciodata apa, dar nu pun f multa. De ex, in reteta vad ca am pus un pui in afara de pulpe si aripi si probabil am pus cca 3 litri de apa. Nu pune f multa apa, daca nu pui muta carne. Si recomand intotdeauna sa folosesti si os la ciorbe (fie ca sunt de pui, porc, vita), dau un gust mai bun. De asemena iti recomand sa adaugi amestecuri de legume pudra, care se gasec in plafaruri si magazinee naturiste. Si ele ajuta, pe langa legumele crude puse in ciorba, ca mancarea sa aiba un gust mai bogat.