Nu stiu voua, insa mie imi place ciorba de burta, dar o mananc doar la restaurant,
acasa nu am facut niciodata. In schimb, fac aceasta varianta de ciorba falsa de burta cu
ciuperci pleurotus in loc de burta. Este foarte asemanatoare cu ciorba de burta si
identica la aspect 🙂 Ca sa nu mai spunem ca ciupercile pleurotus sunt si foarte sanatoase.
Ne trebuie:
500 g ciuperci pleurotus
2 cepe medii
2 lg ulei
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 galbenus
200 ml smantana pentru gatit
1-2 gogosari murati
3 catei de usturoi
sare, piper
Cum se face:
Tocam in robotul de bucatarie ceapa si radacinoasele si le calim cu cele 2 lg de ulei, acoperite cu capac
pentru cca 5 minute. Punem peste ele cca 2 litri de apa fierbinte, ciupercile spalate si taiate fasii (ca si burta)
sare si piper si lasam sa fiarba acoperit, cca 30 minute. In ultimele 5 minute punem gogosarul taiat fasii
si usturoiul pisat. Amestecam galbenusul de ou cu smantana pentru gatit, punem doua ciorbare cu zeama din
oala peste ele, apoi turnam totul in ciorba. Mai lasam pe foc 5 minute.
Sevim cu otet si extra smantana (fermentata) daca dorim.
Buna de tot!
Enjoy!
Arata superb!! Maine, daca gasesc pleurotus, o incerc. Am cumparat burta prefiarta acum 2 saptamani si nu mi-a placut deloc cum a iesit ciorba. Era atat de prefiarta, incat nu avea niciun gust. Incerc versiunea ta. Dupa aspect, e mai mult decat divina. Te pup!
am sa o fac si eu cred ca e delicioasa si arata mortal de fain
Mamaaaa, nici nu stiam ca exista asa ceva. Sigur o execut. Multumesc!
Intr-adevar, arata foarte bine, si precis nu are mirosul acela oribil specific ciorbei de burta. Rareori am mancat ciorba de burta bine spalata si curatata, care sa nu miroasa. Mai bine ciuperci … De notat!
“…mirosul acela oribil specific ciorbei de burta”…. este divin!
Oana, daca tie nu-ti place asta nu inseamna ca trebuie s-o caracterizezi atit de urit.
Costin, gusturile nu se discuta, stii doar 🙂 Si mie imi place ciorba de burta.
Corect, ii ranesti sentimentele ciorbei!
draga mea probabil ciorba de burta kre ai mankt o era facuta de un amator eu o fac si miroase divin
Viorica, e chesiune de gusturi. Sunt persoane carora le place ciorba de burta (printre care ma numar si eu) si persoane care nu o suporta 🙂
Superbaaa ! Am facut-o pentru pranzul de duminica. Partea frumoasa a fost ca a trebuit sa-mi conving comesenii ca nu e de burta!
Foarte gustoasa, foarte rapid si usor de facut!
Blu, ma bucur tare ca v-a placut 🙂
Te mai astept!
Ma bucur mult ca va place. Intr-adevar, este o alternativa delicioasa la ciorba de burta, care nu place tuturor 🙂
Unde gasesc ciupercile astea? In supermarket-uri nu cred ca am vazut
Ciupercile pleurotus se gasesc cam in orice supermarket mai mare gen mega image, unde sunt si ciupercile champignon, preambalate la caserola. Le gasesti de asemenea si in orice hipermarket. Sunt usor gri la culoare – ca sa le reperezi mai usor.
Buna Edith,
Desi sunt fan ciuperci, gatesc numai cu champinion sau manatarci. Am cumparat acum pleurotus, sa fac ciorbica asta, dar nu stiu daca se si curata cumva, sau doar se spala si se taie. Tu ai pus si coditele?
Ciorbica are gust puternic de ciuperci? Nu ca m-ar deranja, dar iubitul meu nu prea le suporta 🙂
Te pup si iti multumesc anticipat pentru raspuns si pentru retetele delicioase!
Buna Alexandra. Eu le tai codita doar partea de jos, 2-3 cm in fct de cat de mult pamant au sau cate ciupercute mici mai au la baza, apoi le spal usor. Nu le tine mult sub jetul de apa, pt ca se imbiba de apa. Eu le si storc putin dupa ce le spal 🙂
Ciorba nu are gust de ciuperci, ii poti spune ca e ciorba de burta, daca nu te vede cand o pregatesti 😉
Te astept sa-mi spui cum v-a placut 🙂
Ce rapida ai fost, Edith! Multumesc mult pentru raspuns. Exact cand ajunsesem la taiatul ciupercilor, am vazut mesajul de la tine.
A fost foarte buna ciorbita si chiar nu s-a simtit gustul de ciuperci. A mancat si el un bol mare si chiar i-a placut.
Toate retele care le-am facut de la tine, au iesit super!
Esti minunata, draga mea!
Alexandra, ma bucur ca v-a placut 🙂
Eu o ador la maxim !!! 😉
cum iti ies pozele astea atat de bine? par atat de reale, parca sunt decupate dintr o revista, wow.
de mancare nici macar n am cuvinte, esti fenomenala 🙂
Este foarte reusita reteta ta! Eu ma foloses iar si iar de reteta de luni bune 🙂
Ma bucur ca ti-a placut, Andrada!
Te mai astept cu impresii cand incerci si alte retete 🙂