Am facut ciorbica asa cum o face mama pentru ca mie asa imi place muuuult.

Deci consultant de specialitate: mama Photobucket

Ne trebuie:
3-4 legaturi medii de stevie
(in functie de oala in care facem si de cat de groasa ne place sa iasa)
2 cepe
2-3 fire de ceapa verde
orez
2-3 linguri de bulion
2 oua
2-3 linguri de smantana
leustean, patrunjel, marar
1 cana de bors
sare, piper, ulei

Cum se face ciorba de stevie:
Spalam stevia si rupem nervura centrala a frunzelor (indoim frunza pe nervura si rupem ambele parti ale frunzei odata- sper ca se intelege…).

Punem apa la fiert si oparim frunzele, pe rand, cate o mana, 1-2 minte cat sa isi schimbe putin culoarea. Le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Calim ceapa si ceapa verde in putin ulei, apoi punem stevia taiata in prealabil (mie nu-mi place sa ramana prea mare in ciorba).
Umplem ciorbita cu apa fierbinte (atata cata zema dorim sa iasa – daca puneti bors, mai tineti cont si de aceasta cantitate de lichid)

si o lasam sa fiarba cca 10 min apoi punem orezul, sare, piper, legume pudra (de la plafar) – eu pun si o jumatate de lingurita de zahar ca la toate mancarurile.

Dupa aceea punem 2-3 linguri de bulion si borsul si mai lasam putin sa fiarba.
Batem ouale cu smantana, le punem si pe ele in ciorba, mai lasam 5 minute si adaugam verdeata tocata marunt.

Este o ciorbica usoara si racoroasa ce poate fi mancata si rece si calda. E ff buna cu ceapa.
Noua ne place mult.