Nu stiu ce origine are salata care se gaseste acum pe piata, insa mi s-a facut pofta de o ciorba de salata, asa ca iat-o! 🙂
Poate multi dintre voi nu ati mancat pana acum, trebuie sa o incercati, este delicioasa!!
Ne trebuie:
1 si 1/2 capatani de salata mari
2 cepe potrivite
cca 200g slanina afumata (sau bacon, kaiser, costita)
1.5 l de supa de legume
1 lg de faina
200 ml smantana pt gatit
zeama de lamaie
2 catei de usturoi
patrunjel
2 oua (optional)
(pt cca 6 portii)
Cum se face:
Taiem slanina (kaiserul, costita) fasii si o punem la prajit putin pana isi lasa putina grasime, apoi punem peste ea ceapa taiata marunt si o calin 2-3 minute, amestecand des.
Punem o lg de faina si adaugam supa de legume fierbinte si lasam sa fiarba cca 10 minute (puteti folosi apa si concentrat de legume bio – fara monoglutamat, sau legume pudra de la plafar).
Spalam bine salata si o taiem fasii de cca 1 deget (sau cum va place).
Adaugam smantana pt gatit, apoi zeama de lamaie (sau bors – fierbinte, eu am pus bulion de zarzare facut de mama) , usturoiul zdrobit, omleta si salata si mai lasam sa fiarbape foc cca 10-15 minute.
Facem o omleta din cele 2 oua si o taiem fasii si o punem in ciorba cu 5 minute inainte de a stinge focul (puteti omite omleta daca doriti).
Stingem focul si dupa 5 minute adugam patrunjelul tocat marunt.
E buna rau cu o ceapa rosie. Miam.
Enjoy!
Ce-mi place cum arataaa!
Stii ca n-am mancat niciodata, chiar o sa o incerc, ca prea arata bine a ta 🙂
Superba poza rustica asa 🙂
La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!
Să ai o primăvară frumoasă, plină de soare şi bucurii! 🙂
Ioana, ma bucur ca iti place, sa o incerci ca e tare buna. 🙂
Iulia, draguta, multumesc mult! Si tu sa ai o primavara frumoasa, frumoasa, ca tine! 😉
@Nelinistitu’: multumesc frumos, asemenea 🙂
La multi ani de martisor si sa ai o primavara asa cum iti doresti.
Este extraordinara ciorbica, cam asa fac si eu, data viitare o sa urmez exact reteta ta.
PUPICI
Ce buna idee mi-ai dat 🙂
O sa fac supa asta chiar maine – n-am gatit-o de ani de zile.
Diana, iti multumesc frumos, si tu sa ai o primavara frumoasa! 🙂
Andrea, ma bucur ca ti-am dat idei, te mai astept! 🙂
Arata foarte bine, trebuie sa o incerc eu. Felicitari pt blog, faci o treaba minunata! te pup
Julia, merci frumos!
E buna, rau, sper sa iti placa.
Te astept sa-mi spui 😉
Este singura ciorba ce o mananc cu mare placere. Bunica o facea special pentru mine, iar acum o fac desi fiul meu n-o suporta.
Carmen, e tare buna. Mie imi plac ciorbele in general, dar daca au si afumatura, ma declar fan :))
Am incercat reteta asta anul trecut, e un deliciu si pe deasupra foarte usor de facut. Intentionez sa repet isprava saptamana asta, sotul deja saliveaza. In loc de omleta, am pus oul batut. Multumesc Edith!
Gabi, ma bucur ca ti-a placut! 🙂