ciorba20de20salata thumb - CIORBA DE SALATA

Nu stiu ce origine are salata care se gaseste acum pe piata, insa mi s-a facut pofta de o ciorba de salata, asa ca iat-o! 🙂

Poate multi dintre voi nu ati mancat pana acum, trebuie sa o incercati, este delicioasa!!

Ne trebuie:

1 si 1/2 capatani de salata mari

2 cepe potrivite

cca 200g slanina afumata (sau bacon, kaiser, costita)

1.5 l de supa de legume

1 lg de faina

200 ml smantana pt gatit

zeama de lamaie

2 catei de usturoi

patrunjel

2 oua (optional)

(pt cca 6 portii)

Cum se face:

Taiem slanina (kaiserul, costita) fasii si o punem la prajit putin pana isi lasa putina grasime, apoi punem peste ea ceapa taiata marunt si o calin 2-3 minute, amestecand des.

Punem o lg de faina si adaugam supa de legume fierbinte si lasam sa fiarba cca 10 minute (puteti folosi apa si concentrat de legume bio – fara monoglutamat, sau legume pudra de la plafar).

Spalam bine salata si o taiem fasii de cca 1 deget (sau cum va place).

Adaugam smantana pt gatit, apoi zeama de lamaie (sau bors – fierbinte, eu am pus bulion de zarzare facut de mama) , usturoiul zdrobit, omleta si salata si mai lasam sa fiarbape foc cca 10-15 minute.

Facem o omleta din cele 2 oua si o taiem fasii si o punem in ciorba cu 5 minute inainte de a stinge focul (puteti omite omleta daca doriti).

Stingem focul si dupa 5 minute adugam patrunjelul tocat marunt.

E buna rau cu o ceapa rosie. Miam.

Enjoy!

ciorba20de20salata201 thumb - CIORBA DE SALATA