ciorba de pui cu salata

Astazi avem in meniu o ciorbita. De pui. Cu salata. Dukan. Delicioasa.

Stiu ca nu prea e vremea de stat langa aragaz, insa n-am mai pus de mult pe blog o reteta de ciorba.

Si asta-i buna, merita incercata. Plus ca pe canicula sunt recomandate lichidele caldute šŸ˜‰

Ne trebuie:

1 capatana mica de salata verde

cca 600 g carne de pui (eu am pus pulpe dezosate)

3 cepe uscate

4-5 fire de ceapa verde

2 oua

2 catei mari de usturoi

leustean, patrunjel, telina verde

zeama de lamaie

sare, piper, 1/2 lgt indulcitor

Cum se face:

Punem carnea de pui la fiert in cca 3 l de apa, taiata cubulete potrivite (fara piele).

Luam spuma, punem sare si lasam sa fiarba acoperit cca 30 minute.

Apoi punem ceapa uscata si verde tocate marunt.

Fierbem inca 15 minute, apoi adaugam frunzele de salata, spalate si rupte bucati potrivite.

Lasam sa fiarba inca 10 min. Punem ouale batute, le amestecam cu ciorba dupa ce le punem,

apoi punem si usturoiul zdrobit si lasam sa fiarba inca 5 min.

Potrivim de sare si piper si punem si indulcitorul (eu in toate ciorbele pun putin zahar, puteti sa nu puneti..).

Stingem focul, acrim dupa gust cu zeama de lamaie si punem verdeata tocata.

Asta-i tot!

Enjoy!

ciorba de pui cu salata 1