3-4 dovlecei curatati si taiati cubulete
o omleta din 3 oua taiata fasii
1 ceapa medie taiata marunt
2 rosii mari decojite si taiate bucati
3 linguri de smantana (eu am pus cooking milk cream de la Milli)
ulei pt calit ceapa
marar
sare, piper
zeama de lamie pt acrit (eu am folosit bulion de zarzare)
Facem intai omleta, batem ouale cu putina sare si piper si o lasam sa se raceasca pe o farfurie.
Punem ceapa la calit cu putin ulei.Turnam apa peste si dam in fiert (eu am pus cam 2 litri jumatate).
Cand fierbe punem dovleceii cubulete.
In timp ce ei fierb, taiem omleta fasii, decojim rosiile si le taiem marunt.
Cand dovleceii sunt fierti punem omleta sa fiarba la un loc cu dovleceii.
Apoi punem rosiile si lasam sa fiarba toate la un loc.
Daca nu se coloreaza suficient puteti pune 1-2 linguri de bulion.
Punem smantana – pe care o dizolvam in putina ciorba fierbinte apoi o turnam in oala.
Eu am pus cooking milk cream de la Milli.
Lasam sa mai dea un clocot si o acrim. Eu am pus bulion de zarzare, puteti pune
zeama de lamaie sau otet, dupa preferinta.
Puteti sa o lasati si supa, eu m-am gandit ca o sa-mi placa mai mult acra.
Apoi punem mararul tocat, stingem focul si gata.
Buna-buna.
vreau sa-ti multumesc!am invatat cate ceva de cand trag cu ochiul pe retetele puse la dipozitie. din intamplare am dat de blog-ul tau cautand o reteta. am facut cateva retete (recunosc ca eu poate mai pun cate un condiment sau ceva in plus pentru a personaliza reteta, dar cine nu face asta?).ciorba de dovlecei a devenit una din retetele mele preferate. e foarte buna!!!yammy-yammy!!!toate cele bune! dani
Dani, ma bucur ca inveti ceva din retetele explicate de mine. Asta e si ideea, sa invatam impreuna 🙂
Te mai asptept cu impresii cand incerci cate ceva 🙂
O zi frumoasa!
Nati, ma bucur ca ti-a placut ciorbita.
Din pacate retete libaneze nu am, in afara e humus, pe care probabil ca l-ai vazut.. http://edithfrincu.blogspot.com/2011/03/prajitura-cu-iaurt-si-gem-de-piersici.html
Urmeaza sa mai postez o reteta de painici naan, care cred ca tot de origine libaneza sunt.
te mai astept! 🙂
Tocmai am terminat de gatit si de mancat aceasta ciorba……..care atunci cand am citit reteta mi se parea extrem de ciudata insa………ESTE EXTRAORDINAR DE BUNA(eu am adaugat 2 cartofi taiati cubulete f f mici)FELICITARI!Tuturor le spun ca nu este reteta de pe blogul tau care sa nu imi iasa si sa nu fie delicioasa.De un an de zile gatesc cu ajutorul tau:)
Draga anonima, ma bucur ca iti sunt de ajutor retetele mele si ca iti plac.
Ciorbica asta e bunutza rau, fata de alte ciorbe, in loc de ou batut are omleta.. nu e chiar ciudata.
Si.. daca spui ca gatesti de un an de zile dupa retetele mele, eu zic ca ar fi trebuit sa imi acorzi mai multa incredere 😛 Nu ti-a placut tot ce ai incercat pana acum de la mine?
E firesc ca depide si de gusturi.. 🙂
Te mai astept cu drag!
abia astept sa o fac,suna minunat si cred ca e delicioasa,lejera,buna,buna
Cat de buna mi-a iesit aceasta ciorbica!!!! Multumesc pt inca o reteta minunata!
Ana, ma bucur ca ti-a placut 🙂