Stiu, e vremea prajiturilor cu fructe, a prajiturilor preparate la rece, a inghetatelor, insa cu poftele
nu te pui. Asa a fost in cazul meu. Zilele trecute aveam o maaare pofta de tort cu ciocolata.
Si cum incerc sa mananc cat mai putini carbohidrati, a rezultat tortul de fata,
un tort low carb, fara gluten, aromat si delicios cu crema de unt cu cacao si rom. Trebuie sa-l incercati!
Ne trebuie:
Blat:
4 oua
4 linguri xylitol
2 lg de cacao
100 g faina de migdale
2 linguri faina de cocos
1 lingurita praf de copt
vanilie
un praf de sare
Crema:
250 g unt 80% grasime
200 g crema de branza
5 linguri xylitol
3 linguri cacao
1 lingurita esenta de rom
esenta unt
un praf de sare
Sirop:
50 ml apa
1 lingurita xylitol
cateva picaturi esenta rom
– cantitati pentru o tava de 18 cm diamentru –
Cum se face:
Blatul:
Batem albusurile spuma tare cu sare, apoi adaugam xylitolul si mixam din nou pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Adaugam galbenusurile, apoi faina de migdale amewtecata cu praful de copt, cacaua si faina de cocos
(atentie, nu folositi fulgi de cocos, nu stiu cum va iesi blatul).
Punem in forma de tort tapetata cu hartie de copt pe care am uns-o cu putin ulei si coacem
la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 minute.
Crema:
Crema de branza si untul trebuie sa fie la temperatura camerei (scoase din frigider cu cca 40-50 min inainte).
Marcile cu care nu s-a taiat usor crema au fost: crema de branza Philadelphia si unt Dorna 80%.
Am incercat si cu alte marci si crema s-a taiat usor, insa nu atat cat sa faca probleme. A fost la fel de gustoasa.
Mixam crema de branza cu xylitol si sare, apoi adagam treptat cate putin din unt. Mixam bine pana la omogenizare.
Adaugam aromele si cacaua.
Cand blatul s-a racit, il taiem in doua, il insiropam cu siropul pregatit din ingredientele de mai sus
(puse pe foc cat sa se topeasca xylitolul, apoi racit) si punem 1/2 din crema intre foi.
Imbracam tortul in crema ramasa. Eu am taiat partea de sus a blatului, pentru a-l face mai drept
si l-am faramitat peste crema pentru un aspect mai… wild :))
Lasam la frigider 2-3 ore sa se imbine aromele. Cel mai bun este a doua zi.
Dar si in ziua respectiva este tare bun.
Enjoy!
Buna draga mea Edith,
Iti urmaresc retele de fiecare data si ma inspir cu mare drag pt a stii ce sa mai gatesc, asa pt diversificare. Tortul de la fata l-am facut ieri seara, pt ca azi sa-l duc la birou. A fost un succes de nedescris! Nu stiu daca am facut bine sau nu, dar eu in loc de crema Philadelphia am folosit ricotta, untul a fost tot cu 80% grasime si cacao cu 22% grasime (mai neagra). Nu s-a taiat niciun pic. Am si 2 colege care mananca low carb si nu au crezut ca este facut in casa ci cumparat. Orice reteta as face de la tine nu m-a dezamagit niciodata. Pe langa tortul de ziua mea, am mai facut si tarta Dukan cu lime. Super buna si delicioasa! Toata lumea a fost incantata!!!! Iti multumesc tare mult pt tot ceea ce faci si mult succes in continuare in orice vei mai intreprinde. Cu drag, Simona.
Simona, ma bucur tare si este bine de stiut ca iese bine crema si cu ricotta 🙂
Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si ma bucur tare ca retetele mele sunt pe gustul tau.
Te mai astept sa te inspiri! 🙂