tort-cu-rom-si-cacao

Stiu, e vremea prajiturilor cu fructe, a prajiturilor preparate la rece, a inghetatelor, insa cu poftele

nu te pui. Asa a fost in cazul meu. Zilele trecute aveam o maaare pofta de tort cu ciocolata.

Si cum incerc sa mananc cat mai putini carbohidrati, a rezultat tortul de fata,

un tort low carb, fara gluten, aromat si delicios cu crema de unt cu cacao si rom. Trebuie sa-l incercati!

Ne trebuie:
Blat:

4 oua

4 linguri xylitol

2 lg de cacao

100 g faina de migdale

2 linguri faina de cocos

1 lingurita praf de copt

vanilie

un praf de sare

Crema:

250 g unt 80% grasime

200 g crema de branza

5 linguri xylitol

3 linguri cacao

1 lingurita esenta de rom

esenta unt

un praf de sare

Sirop:

50 ml apa

1 lingurita xylitol

cateva picaturi esenta rom

– cantitati pentru o tava de 18 cm diamentru –

Cum se face:

Blatul:

Batem albusurile spuma tare cu sare, apoi adaugam xylitolul si mixam din nou pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Adaugam galbenusurile, apoi faina de migdale amewtecata cu praful de copt, cacaua si faina de cocos

(atentie, nu folositi fulgi de cocos, nu stiu cum va iesi blatul).

Punem in forma de tort tapetata cu hartie de copt pe care am uns-o cu putin ulei si coacem

la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 minute.

Crema:

Crema de branza si untul trebuie sa fie la temperatura camerei (scoase din frigider cu cca 40-50 min inainte).

Marcile cu care nu s-a taiat usor crema au fost: crema de branza Philadelphia si unt Dorna 80%.

Am incercat si cu alte marci si crema s-a taiat usor, insa nu atat cat sa faca probleme. A fost la fel de gustoasa.

Mixam crema de branza cu xylitol si sare, apoi adagam treptat cate putin din unt. Mixam bine pana la omogenizare.

Adaugam aromele si cacaua.

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua, il insiropam cu siropul pregatit din ingredientele de mai sus

(puse pe foc cat sa se topeasca xylitolul, apoi racit) si punem 1/2 din crema intre foi.

Imbracam tortul in crema ramasa. Eu am taiat partea de sus a blatului, pentru a-l face mai drept

si l-am faramitat peste crema pentru un aspect mai… wild :))

Lasam la frigider 2-3 ore sa se imbine aromele. Cel mai bun este a doua zi.

Dar si in ziua respectiva este tare bun.

tort-cu-rom-si-cacao-2

Enjoy!

tort-cu-rom-si-cacao-1