chiftelute in sos tomat 1 thumb5 1 - CHIFTELUTE IN SOS TOMAT

Chiftelutele astea sunt o alta varianta a chiftelutelor marinate, reteta publicata pe blog mai demult.

Diferenta consta in faptul ca, de data asta nu se prajesc chiftelultele si sosul este facut putin altfel.

Hadeti sa va spun cum.

Ne trebuie:

400 g carne de vita (sau pui sau amestec)

1 ceapa mare

1 morcov

1/2 leg de patrunjel

3 catei de usturoi

1 ou

5-6 lg de pesmet

sare, piper

Pt sos:

cca 700 ml passata de rosii (suc de rosii mai gros)

2-3 fire de ceapa verde

2 lg ulei

3-4 catei de usturoi

un praf de cimbru

sare, piper, 1/2 lgt zahar

Cum se face:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea mare,

patrunjelul tocat marunt, oul, pesmet, sare, usturoi.

Modelam chiftelute rotunde potrivite (nu prea mari, ca sa nu fiarba greu).

Untitled 1 thumb6 1 - CHIFTELUTE IN SOS TOMAT

Calim ceapa verde tocata marunt in 2 lg de ulei, apoi adaugam sucul de rosii si cca 200 ml apa fierbinte (de preferat),

sare,  zahar, cimbrul si lasam sa fiarba.

Cand sosul incepe sa fiarba adaugam chiftelutele (asa crude) si lasam sa fiarba cca 40-50 minute

(ca sa verific daca sunt fierte, am scos o chifteluta pe o farfurie si am incercat-o).

In ultimele 5 minute punem usturoiul zdrobit si piperul.

Servim cu patrunjel tocat deasupra, cu garnitura sau simple.

Bune, mai rapide decat cele clasice si in mod sigur mai sanatoase.

Le puteti da si la copiluti sa manance.

Enjoy!

chiftelute in sos tomat thumb5 1 - CHIFTELUTE IN SOS TOMAT