Este prima reteta Dukan in care folosesc gluten. In principiu nu prea sunt de acord cu el in dieta,
desi se spune ca este permis. Pana acum nu am consumat, insa m-am gandit ca multi dintre voi
care tineti dieta Dukan duceti dorul mirosului de paine proaspat scoasa din cuptor.
Chiflele dukan nu se fac greu, insa aluatul este unul cu care se lucreaza destul de greu,
fiind lipicios si moale. Nu vor iesi atat de gustoase si pufoase ca o chifla normala, sunt usor gumoase
si innecacioase, insa cu o felie de telemea dukan si o cana cu lapte sau sana degresata sunt minunate!
Ne trebuie:
8 linguri amidon
6 linguri gluten
1 lingura lapte praf degresat
7 g drojdie granule
100 ml apa calduta
2 lingurite xylitol (sau alt indulcitor)
3 linguri branza dulce 0,2% grasime
2 oua
4 linguri lapte caldut
– cantitati pentru 8 bucati –
Cum se fac:
Punem drojdia in laptele caldut si amestecam. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol:
amidon, gluten, lapte praf, sare, xylitol si adaugam drojdia cu laptele apoi apa calduta, treptat,
in timp ce amestecam. In alt bol batem ouale cu branza, adaugam compozitia peste aluat si framantam
cu mana pana la omogenizare. La nevoie, mai adaugam 2-3 lg de gluten.
Cum am spus, vom obtine un aluat moale si lipicios.
Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei si il lasam sa creasca acoperit pentru cca o ora (eu l-am lasat o ora si jumatate ca am avut ceva treaba).
Impartim aluatul in 8 bucati egale (le puteti cantari daca vreti sa fie perfect egale), le dam forma cat de cat rotunda
si le punem pe hartie de copt in tava.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30 minute.
Stiti cum va mirosi la voi in bucatarie?? 🙂
Enjoy!
Nota: Glutenul il puteti achizitiona din plafaruri sau din unele supermarketuri.
Cum v-am spus, sunt oarecum innecacioase. Eu le-am mancat cu lapte sau sana dietetica.
Poate fi consumata o chifla pe zi.
Le-am incercat in weekend. Mi-am satisfacut pofta de paine si de la miros si de la gust. Te-am ascultat si le-am papat cu lapte, pt ca sunt usor innecacioase cum ai spus si tu, insa taare bune. Am mancat 2 intr-o zi 😀
Maria, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Cat de frumusele sunt si asa bine rumenite 🙂
ce pot sa pun in loc de gluten?mersy
nu ai ce sa pui in loc de gluten. Cu tarate de ovaz macinate nu vor iesi la fel.
Cea mai bună reţetă, am respectat totul şi au ieşit superrrr!! seamănă foarte mult cu cele normale. ❤
Nicoleta, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!