Deși nu mai reușesc să țin dieta, încerc să mai fac dulciuri Dukan din când în când.
Checul de astăzi este pufos și delicios și se face foarte repede.
Chiar dacă nu țineți dieta Dukan, este o alegere sănătoasa pentru un desert,
tărâțele de ovăz fiind foarte sănătoase.
Ne trebuie:
3 ouă
4 lg xylitol
3 lg amidon
2 lg tărâțe de ovăz (măcinate)
2 lgț praf de copt
2 lgț cacao
un praf de sare
Cum se face:
Batem albușurile spumă cu un praf de sare, adaugăm apoi xylitolul și mai mixăm până obținem
o spumă tare (ca la orice pandișpan).
Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm, apoi adăugăm amidonul amestecat în prealabil cu
tărâțele si praful de copt.
Luăm din compoziția rezultată 4-5 linguri, pe care le amestecăm cu 2 lingurițe rase de cacao
și 1 linguriță de lapte.
In restul de compoziție punem coaja și esența de portocală.
Punem hârtie de copt intr-o tava de chec, turnam compoziția in tavă, iar deasupra
punem compoziția cu cacao pe care o marmorăm cu o furculiță.
Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru cca 35 minute.
Si uite asa, avem cel mai dragut chec Dukan!
Enjoy!
Arata delicios! O sa il incerc si eu 🙂
Cat de bine arataaa! Multumesc pentru reteta. Acum ma apuc de el 🙂
Superb!!
Arata foarte bine si cu siguranta gustul e pe masura..e posibil sa iasa si fara amidon sau sa l inlocuiesc cu ceva? Multumesc
Dar de ce nu vrei sa folosesti amidon? Poti pune gluten daca ai, insa nu stiu cum iese, nu folosesc.
Dieta pe care o tin nu mi permite sa adaug amidonul..o sa ma documentez, poate gasesc un inlocuitor permis..Multumesc!
Nici gluten de grau? il gasesti in plafaruri..
Ceau 🙂 Imi spui, te rog, ce amidon folosesti si de unde se poate cumpara?
Multumesc anticipat 🙂
Amidonul se gaseste in orice supermarket de la Dr Oetker, sub denumirea de Gustin si este in cutie de carton. Arata asa:http://cdn.allshops.ro/files/clients/21/4364/p/33/amidon-alimentar-fin—gustin—200g-878430.jpg
Ce frumos. Eu iau o feliuta…
Buna,ador blogul tau de mult timp! Si acum de cand sunt la dieta am observat ca ai postat si retete pt Dukan.Sunt tare bucuroasa.Poti sa-mi spui te rog daca se poate folosi si indulcitor de la alta firma,nu doar xylitol.Multumesc mult.
Sigur, poti folosi orice indulcitor vrei. Iti recomand insa unul natural 🙂
Xylitol este denumirea indulcitorului, nu este firma 🙂 Este unul natural, la fel ca stevia, insa aceasta din urma eu nu o tolerez, este amara.
Are ceva daca nu folosim xylitolul???
Xylitolul este indulcitorul. Poti sa folosesti orice indulcitor vrei!!
A iesit foarte bun!!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Edith, datorita tie dieta Dukan mi s-a parut floare la ureche.
Pentru asta si pentru toate retetele prezentate intr-un mare fel, iti multumesc!
Nici eu nu mai reusesc sa tin dieta dar ma uit in continuare la retetele tale si de sarbatori am de unde sa ma inspir. 🙂
Te urmaresc de cativa ani pe blog si acum m-am hotarat sa-ti scriu pt ca feedback-ul e important.
Sarbatori fericite!
Nicoleta, ma bucur tare ca te-au ajutat retetele mele. 🙂
Iti multumesc pentru mesaj si te mai astept cu drag in continuare sa te inspiri 🙂
Sarbatori fericite! 🙂
Edith, l-am facut, si a iesit super 🙂 De mult cautam o reteta de chec light, fara faina 🙂 Cred ca are si fff putine calorii 😀 Multumesc tare mult!
Nu stiu cate calorii are, insa cu siguranta are mai putine decat cel clasic, si este si mai sanatos (neavand faina si grasimi) 🙂
Ma bucur ca ti-a placut si te mai astept sa te inspiri, Mada!
Hola no entiendo la cantidad de almidón, puedes decirme cuantos gramos o cucharas es?gracias un bico
Roski, es 3 cucharas de amidon.
lg = cuchara
lgt = cucharadita 🙂
Arata nemaipomenit dulciurile tale… daca descopeream site-ul cand am tinut dieta, probabil ca treceau poftele mai usor 😀 Intrebarea mea este cat de mare e tava de chec folosita?Mi se pare foarte putin 2 linguri de tarate pentru o tava de chec, avand in vedere ca eu faceam 2 cupcake-uri din aceeasi cantitate (poate faceam eu ceva gresit!).Si mai am inca o intrebare:cu ce macini taratele de ovaz?Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Andreea, sincer, numai retin in ce tava am facut checul, insa iese o compozitie pufoasa si aerata, ca la checul clasic de la albusurile spuma, nu este densa. In plus, are si amidon pe lange cele 2 lg de tarate. 🙂
Deci il poti face linistita intr-o tava normala de chec (nu din cele f mari…).
Rasnesc taratele cu o rasnita electrica de cafea pe care am luat-o special pt asta.
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te astept cu impresii cand incerci ceva! 🙂
Etith in primul rand tin sa-ti multumesc ft mult pt bunatatiile pe care ni le prezinti, acum am la cuptor checul…am facut si pizza cu pui si salata de icre…iti multumesc muult si sigur ma v.oi m.ai inspira de pe site.ul tau…rugamintea mea e urmatoarea…si eu am cuptor electric si iti urmez pasii indeaproape…numai lamureste-ma cu programul care trebuie sa-l pun pt ca eu l.am ales pe ce-l inferior+superior cu ventilare si imi i.a prea repede aluatul…adica nu pot tine de ex 30-35 min ca-l arde 🙁 Saru’mana mult :*
Alina, ma bucur tare ca iti sunt de folos retetele mele.
Vor mai veni doua deserturi delicioase cat de curand 🙂
Si eu tot pe programul care aprinde sus si jos il tin, dar fara ventilatie. (e cel semnalat cu 2 linii orizontale paralele).
Coci la 180 grade? Nu-mi dau seama.. Nu gasesti ceva info prin cartea tehnica?
daca nu am hârtie de copt si pund direct in forma de aluminiu oare se prinde??
Deserturile Dukan din cauza ca nu contin grasime se lipesc. Asa ca trebuie folosita fie hartie de copt, fie tava antiaderenta sau din silicon.
Multumesc pentru reteta! Este grozava, cel mai bun chec dukan. Am facut portie dubla, si pentru sot si fetita, si nu le vine sa creada nici lor, ca acest chec e de ,,slabit,, cum zice Oana mea. Multumim!
Dana, ma bucur tare ca v-a placut! te mai astept! 🙂
Buna…pot sa folosesc indulcitor lichid in loc de praf?
Sigur, insa nu stiu sa-ti spun cantitatea, nu am folosit niciodata.
Buna Edith….aceasta minunatie merge si in croaziera ? Ma apuc de el cum primesc raspuns 🙂 🙂 🙂 …..multumesc !
Aura, sigur. Toate retetele dukan de pe blog pot fi consumate in croaziera.
Buna! Imi poti spune daca pot pune faina de konjac in schimbul amidonului? As evita toleratele. 🙂 Voi incerca so cute esenta de unt so esenta de nuci, pentru a crede ca e cozonac de Paste! Multumesc si felicitari pentru blog!!!
Angelica, nu am folosit faina de konjac pana acum si nu stiu exact ce cantitate ar trebui sa pui si cum se comporta aluatul.. Daca ai idee cat sa pui, poti incerca sa vezi cum iese. Dar repet, nu stiu ce textura va avea…
Multumesc si te astept sa ne spui cum ti-a iesit si cata faina de konjac ai folosit.
l-am facut si eu aseara. pt dieta e chiar bun… se face ff repede. am mancat cu iaurt, a fost yummy. Multumim Edith !
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Este demential! Multumesc ptr inspiratie!
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
buna Edith! eu sunt mai nou pe aici. nu am inteles unitatile de masura. poate nu am citit atent. dar te rog, lumineaza-ma! 🙂
Ce nu ai inteles? Lg si lgt? Sunt prescurtarile de la lingura si lingurita. Credeam ca toata lumea stie asta… 🙂