Imi plac mult cartofii taranesti, dar ii fac foarte rar, in general mananc cartofi rar (desi imi plac mult).
Asta e… Din cand in cand ma mai rasfat cu cate o portie. Rasfatati-va si voi daca va plac.
Ne trebuie:
4-5 cartofi
2 cepe mari
200 g kaiser (sau sunculita afumata)
sare, piper
ulei
Cum se face:
Fierbem cartofii taiati cubulete potrivite (eu i-am fiert la aburi).
Taiem kaiserul/sunca fasii subtiri si le prajim putin intr-o tigaie teflonata fara ulei.

Scoatem kaiserul intr-o farfurie si calim ceapa taiata solzisori in 3-4 lg de ulei.

Punem apoi si kaiserul peste ceapa, mai amestecam de 2 ori apoi punem cartofii fierti.

Le lasam pe foc 2-3 minute sa se “imprieteneasca”, amestecam des, punem sare piper, ceva iute daca vrem si gata.
Dupa gust, la sfarsit putem pune marar sau patrunjel verde. Eu nu am pus.
Sunt minunati!
Daca mancati de post, renuntati la kaiser. Sunt foaarte buni si asa.

Buna idee si mie imi plac cartofii asa ca am sa incerc reteta. Arata minunat!
Ador cartofii taranesti, din cate am observat sunt dierite tipuri de preparare a acestor cartofi dar eu i-am mancat si asa cum i-ai facut tu si normal ca mi-au placut.
Nu am mai facut demult cred ca in weekend am sa ii incerc.
Eu stiu o alta reteta dar cu cartofi dati pe razatoare , amestecati cu putina ceapa inabusita si apoi cu ei la cuptor ras ceva cascaval deasupra si lasati 5 minute la gratinare.
Oricum dupa parerea mea ca am incercat si asa si asa retetele sunt delicioase.
Te pup si o saptamana minunata in continuare!
de-a dreptul apetisant, imi ploua la propriu in gura de pofta…
Deci,care-va-sa-zica…..asta vom manca maine:-D
Arata foarte bine….si e o idee excelenta!
@Sorina: merci, sunt tare buni!
@Melianda: Eu nu am mancat decat asa si fara carne, alte variante.. ar fi bune de stiut :).
Wow, cred ca e super si varianta ta cu cascaval, mmm, o notez 🙂 Multzam!
O sapt faian si tie!
@Alter Ego Blog: inseamna ca mi-am atins scopul ;)) Kiddin’!
Merci de vizita!
@Ana-Maria: ma bucur ca ti-am dat idei 🙂 Merci de vizita, te mai astept.
vaaaaaaaai di mini si di mini,mare bunatate.arata nemaipomenit,da mie nu imi plce sunca si kaiserul(ce ma fac?).
si cum ti-am promis,am executat reteta de salata de fasole boabe(fara ton,am folosit-o garnitura la friptura).
buna tare,buna tare,ca tot ce vine de la tine.
duminica o refac,cantitate maxima.
pupici MARI.
mmm…numai retete yummy:)
Offtopic, poate ai vreo idee de inghetata sa ne racorim si noi pe caldura asta :p
Mari, daca citesti cu atenite, in reteta am spus ca se poate face si fara kaiser. Iese foarte bun si asa 🙂
Sper sa-ti placa!
Sa incerci salata de fasole si cu ton ca are un gust aparte! Pupici!
We frumos si.. racoros dc se poate 😛
Cri cri, retete de inghetata am, dar decocamdata nu cred ca o sa fac. Nu prea ma omor cu inghetata.. Dar gasesti pe net o gramada 🙂
Te mai astept!
Arata asa de bine si asa de apetisant:)! Abia astept sa-i incerc;) !
Daa, sunt tare buni, Iulia!
acum am facut aceasta reteta. ff buna. o s aintre in meniul uzual cu siguranta. merci mult.
liana morar
Sa va fie de bine, Liliana!
Ma bucur ca v-a placut, te mai astept 🙂
You, Japanese reader, or what are, stop leaving me messages in Japaneese because I don’t speak that language. Aren’t you tired of leavin messages and me erasing them?
If you have something to say, say it in english!
お疲れではないか???
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Abia acum 5 minute i-am terminat de facut. Au un gust super…asa din cate am gustat eu:).
Astept sa vina seara, sa ajunga si Gabitzu meu de la munca sa-i infulecam:)! Te pup, Edith si merci pentru inca o reteta faina!
Iula, sper ca v-au placut, ca sunt buni rau 🙂 Sa va fie de bine, pupici!
O reteta excelenta! Impreuna cu sotul meu am mancat pana am facut “POC” :). Felicitari !
Alexandra, asa este, asta este una din mancarurile pe care le mananci pana faci “poc” :))
Ma bucur ca v-au placut, te mai astept 🙂
Delicioasa, Edith! I-am incercat si eu in seara asta numai ca am facut-o cu cremvusti. Foarte incantati mi-au fost micutii! Multumim!
Ionela, ma bucur ca v-au placut!
Asa este, cand gasesti cate o mancare care place micutilor te incanta sa ii vezi mancand cu pofta 🙂
Arata foarte bine. Si eu fac cartofi taranesti, doar ca pe langa ingredientele folosite de dvs mai pun si usturoi.
mmm cred ca sunt deliciosi si cu putin usturoi 🙂
Pur si simplu deliciosi!O combinatie reusita de carne si cartofi, dupa parerea mea. Sigur o sa mai fac reteta asta!
super deliciosi si in sfarsit ceva eco(pt mine)m-am cam saturat de puiul acela din magazin.o gramada dintre retetele tale “imi fac cu ochiul”!bbeii mei savureaza tot ce am incercat,dar la asta nu au asteptat tare mult:)multumim!Ana(Tm)
Ana, ma bucur ca v-a placut 🙂
Eco.. doar daca ai din gradina ta. Alfel mai greu din pacate 🙁
deci esti norocoasa 🙂
Te mai astept!
Sunt foarte buni cartofii acestia 🙂 Satiosi si simplu de facut!