cartofi taranesti
Imi plac mult cartofii taranesti, dar ii fac foarte rar, in general mananc cartofi rar (desi imi plac mult).
Asta e… Din cand in cand ma mai rasfat cu cate o portie. Rasfatati-va si voi daca va plac.
Ne trebuie:
4-5 cartofi
2 cepe mari
200 g kaiser (sau sunculita afumata)
sare, piper
ulei
Cum se face:
Fierbem cartofii taiati cubulete potrivite (eu i-am fiert la aburi).
Taiem kaiserul/sunca fasii subtiri si le prajim putin intr-o tigaie teflonata fara ulei.
Scoatem kaiserul intr-o farfurie si calim ceapa taiata solzisori in 3-4 lg de ulei.
Punem apoi si kaiserul peste ceapa, mai amestecam de 2 ori apoi punem cartofii fierti.
Le lasam pe foc 2-3 minute sa se “imprieteneasca”, amestecam des, punem sare piper, ceva iute daca vrem si gata.
Dupa gust, la sfarsit putem pune marar sau patrunjel verde. Eu nu am pus.
Sunt minunati!
Daca mancati de post, renuntati la kaiser. Sunt foaarte buni si asa.