Ne trebuie:
5 cartofi
200 ml smantana pt gatit 15% grasime
150-170 g mozzarella
150 g prosciutto cotto
sare, piper
3-4 linguri pesmet (optional) – eu am pus panko
Cum se fac:
Taiem cartofii felii subtiri (la madonlina, sau de mana, ca mine),
ii punem intr-un bol, adaugam sare, piper si smantana pentru gatit. Omogenizam bine.
Punem pesmet pe fund, intr-o tava unsa cu putin ulei (diametru cca 28 cm), apoi punem un strat de felii de cartofi,
suprapunand usor feliile intre ele, apoi turnam putin din cantitatea de smantana din bol si apoi putina mozzarella rasa.
Desupra punem felii de prosciutto.
Apoi inca un strat de cartofi, din nou mozzarella rasa si putina smantana din bolul cu cartofi.
Si din nou prosciutto, apoi al 3-lea si ultimul strat de cartofi, mozzarella si restul de smantana din bol si presaram deasupra pesmet.
Vor fi in total 3 straturi de cartofi si 2 de prosciutto.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40-45 min.
(in primele 20 de minute ii puteti acoperi cu hartie de copt – eu nu folosesc aluminiu in cuptor – insa eu i-am copt descoperiti)
Ii lasam sa se racoreasca putin, feliem si mancam cu potfta pentru ca sunt deliciosi.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!