Suntem inca in postul Pastelui, stam acasa, iar cartofii sunt unul dintre alimentele care pot fi depozitati
mai multe zile, deci ii putem avea in casa des.
Noi mancam cartofi dulci la cuptor mai des decat cei albi pentru ca au mai putine calorii,
contin Vit D, betacaroten, magneziu, atioxidanti si multe altele.
V-am mai spus de ei la reteta de chiftelute de ciuperci, insa acum m-am gandit
sa pun reteta de sine statatoare, sa o puteti gasi mai usor.
Uneori adaug cimbru, uneori ii las doar cu usturoi. Sunt deliciosi oricum.
Ne trebuie:
cartofi dulci
ulei
usturoi granule
cimbru (sau alte ierburi aromatice) – optional
sare, piper
Cum se fac:
Nu va dau cantitati, totul este la ochi si dupa gusturi.
Taiem cartofii ca pentru a-i pregati prajiti in ulei, ii punem intr-un bol incapator si adugam peste ei:
ulei (eu pun cam 3 linguri la 2 tavi), usturoiul granule, sare, piper si ierburi aromatice (daca folosim).
Alestecam cu mainile astfel incat cartofii sa fie acoperiti toti cu ulei sare si condimente.
II punem intr-o tava pe hartie de copt,
si coacem la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 15-18 minute,
In functie de cat de gros i-ati taiat difera si timpul de coacere.
Daca sunt prea subtiri, se pot arde in 18 minute.
Mi-nu-nati langa o salata.
Enjoy!