Chiftelute de fasole rosie si ciuperci, o varianta de chiftelute vegetale, ce pot fi consumate de catre vegetarieni
(puteti folosi parmezan vegetal) sau de catre cei care vor sa consume mai putina carne.
Se pot consuma ca atare, langa o salata, sau cu o garnitura dar si ca parte dintr-un burger delicios.
Ne trebuie:
1 conserva de fasole rosie Sun Food (240 g fasole scursa de lichid)
300 g ciuperci (eu am folosit ciuperci brune)
1 ceapa medie
1/2 legatura marar (sau patrunjel)
4 catei de usturoi mari
1 ou
6-7 linguri de pesmet
80 g parmezan
2 linguri sos worcestershire
sare, piper
ulei pentru prajit
– cantitati pentru cca 13 bucati –
Am folosit o conserva de fasole rosie de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.
Cum se fac:
Punem la scurs intr-o sita fasolea rosie din conserva. Dupa ce se scurge bine o pasam cu o furculita.
Tocam marunt ciupercile (sau le punem impreuna cu fasolea bine scursa intr-un robot de bucatarie cu lama in S).
Adaugam peste ele ceapa tocata marunt, mararul sau patrunjelul tocate, usturoiul pisat, oul, parmezanul, sosul worcestershire,
sare, piper si pesmet cat sa obtinem o compozitie ce poate fi modelata in chiftele.
Eu le-am facut mai mari, sa poata fi mancare si intre chifle de burger cu diverse adaosuri.
Le prajim in tigaie antiaderenta in care am pus 3-4 linguri de ulei, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Pe parcurs, va mai fi nevoie sa adaugam cateva linguri de ulei.
Dar le-am mancat si cu cartofi dulci “prajiti” la cuptor: i-am presarat cu sare, piper si 1-2 linguri de ulei,
omogenizat bine, si pus in tava pe hartie de copt. I-am lasat cca 18 minute la cuptorul preincalzit la 200 C.
Am pus langa ele si o salata de castraveti cu ulei, otet, sare, piper si putin zahar.
Delicios!
Enjoy!