IMGP7189 1 - CARTOFI CU SMANTANA

Ne trebuie: 
1 kg de cartofi (depinde de tava)
100 ml lapte
200 ml smantana
3 linguri faina
30 g unt
50 g cascaval ras sau brinza telemea rasa.

Cum se face:
Cartofii (eu am pus 1 kg) , curatati de coaja, taiatai in cuburi mai mari (3 cm), se pun in apa clocotita (cat sa-i cuprinda) putin sarata si se fierb circa 15 minute.

IMGP7176 1 - CARTOFI CU SMANTANA

Cand sunt fierti, se scurg de apa si apoi se rastoarna intr-o cratita/tava care a fost unsa cu unt (eu fac in vas de Jena) .

IMGP7182 1 - CARTOFI CU SMANTANA

Faina se freaca cu laptele rece, adaugat cate putin, ca sa nu se formeze cocoloase; apoi, se adauga smantana, se amesteca bine si se toarna totul peste cartofi (nu se amesteca).

IMGP7179 1 - CARTOFI CU SMANTANA

IMGP7181 1 - CARTOFI CU SMANTANA

Deasupra se presara branza telemea rasa sau cascaval ras (eu am pus ambele). Daca nu se pune telemea (care sareaza), se presara deasupra cca 1/2 lingurita cu sare fina. Se dau la cuptor cu 15 minute inainte de servire pana se rumenesc marginile.

Aici pana sa ii bag la cuptor:
IMGP7186 1 - CARTOFI CU SMANTANA

Aici dupa ce i-am scos:

IMGP7187 1 - CARTOFI CU SMANTANA

Se servesc fierbinti, ca fel intai. Sunt ff buuuni 🙂

Si o portie pentru voi:

IMGP7191 1 - CARTOFI CU SMANTANA