De multa vreme voiam sa incerc un preparat cu quinoa, dar nu stiu din ce motive am tot amanat.
Iar acum imi pare rau ca am asteptat atat pentru ca este delicioasa si in plus este foarte sanatoasa.
Poate fi consumata atat in varianta dulce cat si in varianta sarata, sub forma de amestec cu legume,
crude sau gatite. Astazi am ales varianta dulce.
Mai multe despre quinoa puteti citi aici. O puteti cumpara din orice magazin cu produse naturiste/plafar.
Ne trebuie:
1 ceasca quinoa
2 cesti apa
4 lg sirop de agave/xylitol/miere
1 conserva lapte de cocos (doar partea mai putin lichida)
2-3 lg unt de cocos topit
vanilie (am pus butter vanilla)
1 lgt cu varf de pudra matcha
1 lgt cu varf cacao
un praf de sare
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Spalam quinoa intr-o sita f deasa. Este obligatorie aceasta operatiune, altfel quinoa va fi amara.
O punem la fiert cu apa (apa trebuie sa fie dublul cantitatii de quinoa) si lasam sa fiarba cca 15
minute, pana cand se evapora toata apa. Acoperim si o lasam asa cca 10 min.
Adaugam un praf de sare, adaugam indulcitorul, untul de cocos topit si partea solida dintr-o conserva
de lapte de cocos. Omogenizam bine si impartim compozitia in 3.
In una din compozitii punem pudra de ceai matcha, iar in cealalta punem cacao.
Desigur, o puteti lasa simpla, sa o faceti doar cu cacao, sau bicolora, simpla si cu cacao.
Puteti adauga si alte arome: rom, coaja de portocala, lamaie, lime, etc.
Puteti adauga nuci, migdale, caju, etc.
Am asamblat straturi alternative de culoare in doua cercuri metalice.
Am dat la frigider cca 20 minute.
O puteti consuma si imediat, insa mie mi-a placut mai mult rece.
Buna de tot!
Enjoy!
Ce fain arata!!!!Bravo Edith!
Interesant preparat.Probabil ca aceasta cereala o putem gasi la plafar,nu?
Imi place ca incerci mereu produse noi si asa aflam si noi despre ele.
Da, quinoa se gaseste la plafar. Ma bucur ca va sunt de folos ideile mele 🙂
Bestial arata, sigur o fac si eu!! 😉
Ce culori frumoase , iar preparatul cu siguranta e delicios !!! 🙂
se poate manca si in regimul Dukan?
Quinoa este o cereala, deci nu poate fi consumata in dieta Dukan, cel putin nu in croaziera.
Da Edith. Super arata. Te rugam sa ne spui si de unde ai cumparat ingredientele astea :)). Multumim
Quinoa se gaseste in orice plafar. Pudra de ceai matcha se gaseste pe magazinele online care vand ceaiuri. Dai un search pe google si sigur gasesti. Contine foarte multa cofeina, mult mai multa decat cafeaua.
gasesti aici detalii despre matcha: https://www.edithskitchen.ro/2012/02/cupcakes-cu-matcha.html
In ceea ce priveste celelealte ingrediente, cred ca te descurci 🙂 Laptele de cocos se gaseste la raionul de produse asiatice in supermarketurile mai mari iar uleiul de cocos din magazinele bio sau online. Asigura-te ca este presat la rece ca sa fie de f buna calitate 🙂
Multumesc mult! O sa incerc cu siguranta. Numai bine,
Arata fantastic!
Multumesc frumos! Ma bucur ca va place. A fost tare gustoasa 🙂
Felicitari Edith o reteta foarte reusita si gustoasa 😀
Wow cat de bine arata!
Ce bine arata..O duminica placuta!
super arata, eu ador quinoua si in varianta sarata si dulce.trebuie sa-mi iau si eu matcha, nu reusesc deloc sa gasesc la mine in zona.
o duminica frumoasa
Edith de ce nu mai postezi poze din timpul prepararii? Era mult mai interesant asa. ..
Nu am mereu timp sa fac poze in timpul prepararii. Nu cred ca stii cat dureaza sa gatesti, sa faci poze in timp ce gatesti, sa faci pozele finale cu aranjamente & etc, apoi sa editezi pozele si sa scrii textul. Iti spun eu, mult timp 🙂
Plus de asta, la budinca asta, nu prea aveam la ce face poze. Am fiert-o, am impartit-o in 3 boluri, am adaugat cacaoa si matcha in 2 din ele si le-am asezat in interiorul unui inel de metal 🙂
Iar daca te uiti in urma, din ultimele 10 retete postate, cred ca jumatate au poze din timpul prepararii: strudelul cu branza si legume de astazi, pestele la cuptor, prajiturile cu ananas, muffins cu crenvursti, strudelul cu mere… Deci nu poti spune ca nu mai pun deloc poze din timpul prepararii 🙂
Buna, in loc de matcha as putea sa folosesc menta pisata? Sau cu ce sa inlocuiesc sa mearga?
Daca iti place menta, da, poti folosi si menta. Poti folosi orice aroma iti place sau o poti face doar din 2 culori, simpla si cu cacao. Sau in a 3-a poti pune putina coaja de lamaie si putin turmeric pt culoare 🙂
incredibil de frumos, de apetisant, o combinatie superba si delicioasa, m-as abtine cu greu sa nu mananc din el, mai degraba l-as pastra intr-o vitrina 😀
multumesc! ma bucur ca iti place 😉
oare fara lapte de cocos iese la fel? sau cu ce pot inlocui laptele de cocos? Ca doar d’asta nu am in casa si nu as mai bate drumul pe ploaia asta sa iau lapte de cocos.
By the way, stiti bancul cu calul Cocos? 😀 (opreste politistul o caruta care mergea neregulamentar. Mosul din caruta n-avea bani nici de amenda si nici de spaga. Si ii propune politistului niste lapte de cocos si unt. Politistul bucuros le accepta. Si cand sa plece mosul cu caruta, face: “Diii Cocos”.) :))
:)))) tare bancul!
Sincer, nu stiu cu ce sa inlocuiesti laptele de cocos. Ii da aroma, cremozitate, consistenta.. Mai bine nu o faci acum… 😛
Iti dau alte sugestii:
https://www.edithskitchen.ro/budinca-de-chia-cu-mere-si-scortisoara/
https://www.edithskitchen.ro/budinca-de-chia-cu-zmeura/
https://www.edithskitchen.ro/crema-de-ciocolata-raw/
Toate de post, sanatoase si gustoase 😉