budincadequinoa thumb3 1 - Budinca de quinoa cu cocos si cacao

De multa vreme voiam sa incerc un preparat cu quinoa, dar nu stiu din ce motive am tot amanat.

Iar acum imi pare rau ca am asteptat atat pentru ca este delicioasa si in plus este foarte sanatoasa.

Poate fi consumata atat in varianta dulce cat si in varianta sarata, sub forma de amestec cu legume,

crude sau gatite. Astazi am ales varianta dulce.

Mai multe despre quinoa puteti citi aici. O puteti cumpara din orice magazin cu produse naturiste/plafar.

Ne trebuie:

1 ceasca quinoa

2 cesti apa

4 lg sirop de agave/xylitol/miere

1 conserva lapte de cocos (doar partea mai putin lichida)

2-3 lg unt de cocos topit

vanilie (am pus butter vanilla)

1 lgt cu varf de pudra matcha

1 lgt cu varf cacao

un praf de sare

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Spalam quinoa intr-o sita f deasa. Este obligatorie aceasta operatiune, altfel quinoa va fi amara.

O punem la fiert cu apa (apa trebuie sa fie dublul cantitatii de quinoa) si lasam sa fiarba cca 15

minute, pana cand se evapora toata apa. Acoperim si o lasam asa cca 10 min.

Adaugam un praf de sare, adaugam indulcitorul, untul de cocos topit si partea solida dintr-o conserva

de lapte de cocos. Omogenizam bine si impartim compozitia in 3.

In una din compozitii punem pudra de ceai matcha, iar in cealalta punem cacao.

Desigur, o puteti lasa simpla, sa o faceti doar cu cacao, sau bicolora, simpla si cu cacao.

Puteti adauga si alte arome: rom, coaja de portocala, lamaie, lime, etc.

Puteti adauga nuci, migdale, caju, etc.

Am asamblat straturi alternative de culoare in doua cercuri metalice.

Am dat la frigider cca 20 minute.

O puteti consuma si imediat, insa mie mi-a placut mai mult rece.

Buna de tot!

Enjoy!

budincadequinoa3 thumb3 1 - Budinca de quinoa cu cocos si cacao