cremadecicolatacuavocado1 thumb4 1 - Crema de ciocolata raw

Este atât de cald afară încât nu vrem să mai auzim de aragaz, cu atât mai puțin de cuptor.

Bine-ar fi dacă ar disparea și pofta de dulce, însă la mine nu știu de ce, nu dispare :))

Astăzi avem un desert sănătos, foarte sănătos, delicios si de post. Do I need to say more? 🙂

Cremă de ciocolată raw. Sună bine? Am experimentat această cremă și în varianta cu banană,

la tarta cu ciocolata fără foc, însă trebuie să recunosc că varianta fără banană mi-a plăcut mai mult.

Sper să fie și pe placul vostru.

Ne trebuie:

2 bucăți avocado (bine copt)

3 linguri miere

2 linguri ulei de cocos

2 lingurițe de cacao (cu vârf)

4-5 păstăi cardamom

vanilie

2-3 linguri nucă pisată

– cantități pentru o porție mare –

Cum se face:

Scoatem miezul de avocado și îl punem în robotul de bucătărie împreună cu cacaoa, mierea, uleiul de cocos, vanilia

și semințele de cardamom pisate (scoatem semintele din păastai, daca aveți cardamom păstai).

Punem blenderul în funcțiune până obținem o cremă omogenă.

Adaugăm nuca tocată cu cutițul și servim (de preferat rece, după ce stă minim 30 minunte la frigider).

Dacă nu aveți cardamom, puteți adăuga scortișoară sau coajă de portocală.

Puteți elimina nuca și adăuga nucă de cocos, esență de rom sau chiar mentă. Fiecare după preferințe.

cremadecicolatacuavocado thumb3 1 - Crema de ciocolata raw

Bună-bună și foarte sanatoasă. Combinația cardamom-nucă mi-a plăcut foarte mult.

Enjoy!

cremadecicolatacuavocado2 thumb3 1 - Crema de ciocolata raw

 

Notă: Avocado de obicei nu se gaseste copt in supermarketuri. El este copt cand este ușor moale la apăsarea cu degetul.

Aveți grijă să nu aibă pete negre pe el când îl cumpărați.

Ca să se coacă mai repede, îl ținem in pungi de hârtie, la temperatura camerei, de preferat în apropierea bananelor

(am citit ca bananele degajă un.. gaz care ajută avocado să se coacă mai repede).