Este atât de cald afară încât nu vrem să mai auzim de aragaz, cu atât mai puțin de cuptor.
Bine-ar fi dacă ar disparea și pofta de dulce, însă la mine nu știu de ce, nu dispare :))
Astăzi avem un desert sănătos, foarte sănătos, delicios si de post. Do I need to say more? 🙂
Cremă de ciocolată raw. Sună bine? Am experimentat această cremă și în varianta cu banană,
la tarta cu ciocolata fără foc, însă trebuie să recunosc că varianta fără banană mi-a plăcut mai mult.
Sper să fie și pe placul vostru.
Ne trebuie:
2 bucăți avocado (bine copt)
3 linguri miere
2 linguri ulei de cocos
2 lingurițe de cacao (cu vârf)
4-5 păstăi cardamom
vanilie
2-3 linguri nucă pisată
– cantități pentru o porție mare –
Cum se face:
Scoatem miezul de avocado și îl punem în robotul de bucătărie împreună cu cacaoa, mierea, uleiul de cocos, vanilia
și semințele de cardamom pisate (scoatem semintele din păastai, daca aveți cardamom păstai).
Punem blenderul în funcțiune până obținem o cremă omogenă.
Adaugăm nuca tocată cu cutițul și servim (de preferat rece, după ce stă minim 30 minunte la frigider).
Dacă nu aveți cardamom, puteți adăuga scortișoară sau coajă de portocală.
Puteți elimina nuca și adăuga nucă de cocos, esență de rom sau chiar mentă. Fiecare după preferințe.
Bună-bună și foarte sanatoasă. Combinația cardamom-nucă mi-a plăcut foarte mult.
Enjoy!
Notă: Avocado de obicei nu se gaseste copt in supermarketuri. El este copt cand este ușor moale la apăsarea cu degetul.
Aveți grijă să nu aibă pete negre pe el când îl cumpărați.
Ca să se coacă mai repede, îl ținem in pungi de hârtie, la temperatura camerei, de preferat în apropierea bananelor
(am citit ca bananele degajă un.. gaz care ajută avocado să se coacă mai repede).
Suna tare bine! Arata super apetisant, asa ca pun pe lista de cumparaturi avocado si pastai de cardamom!
e tare buna 🙂
arata incredibil! Si cat de usor se faceeee 🙂
Imi place maxiiiim! Astazi am luat avocado. Acum astept sa se coaca. Ah, am luat si banane, ca se le ajut 😛 (thnx for the tip!)
O reteta simpla,pentru musafiri neanuntati..
Deja ma da gata blogul tau! Arata excelent!
Azi am facut reteta ta, nu am avut ulei de cocos cu ce se poate inlocui, nu a fost suficient de lichida, am ajutat-o cu unpic de smantana, a iesit foarte buna si asa.
Ma bucur ca ti-a placut!
Cocosul nu o face neaparat lichida, ci ii da o aroma placuta si nutrienti/grasimi sanatoase pe langa cele din avocado. Este o crema, un mousse, nu trebuie sa fie lichida 🙂
Nu am inlocuit niciodata uleiul de cocos, asa ca nu iti pot da alternative…
Multumesc de raspuns, a mea a fost greu de amestecat, ma gandeam ca uleiul o ajuta.
Nu ar avea de ce sa fie greu de amestecat. Inseamna ca avocado nu a fost destul de copt, el copt tb sa fie mai moale decat un cartof fiert…
Crema aceasta ar fi buna si pentru un un tort? in sensul ca nu pica crema dintre blaturi ….
Mihaela, nu merge din pacate pus intre blaturi, nu este suficient de stabila.. O poti incerca si ii vezi consistenta 🙂