Ne trebuie:
1 conopida
cca 300 g branza telemea de oaie
3 oua
300 g smantana
50 g cascaval
Cum se face:
Fierbem conopida rupta buchetele (eventual la aburi).
Batem ouale cu smantana, radem (sfaramam) branza, radem cascavalul.
Ungem un vas care merge la cuptor cu putin unt, apoi punem 1/2 de conopida,
apoi branza
si din nou conopida.
Turnam amestecul de oua si smantana uniform in tot vasul,
iar deasupra punemm cascavalul ras.
Dam la cuptorul incins pt cca 20-25 de minute.
E buna si rece si calda si este ideala cand nu aveti prea mult timp la dispozitie.
Imi place mult reteta, conopida e printre preferatele mele, asa ca abia astept sa o incerc. Te pup!
Oana, e tare buna, rapida si usoara, iar daca iti place conopida sigur iti va placea.
Te astept cu impresii!
In primul rand felicitari pentru site, retete si mod de prezentare!!!!…am incercat cateva retete…au fost un succes!!!!! pupici si mult spor in ceea ce faci! (ps: am facut tortul d Caramel – pentru ziua sotului – un deliciu, baghetele sarate, prajitura Hawaii si acum vreau sa incerc budinca d conopida ;))
Adina, ma bucur ca ti-au placut retetele ce le-ai incercat! 🙂
Iti multumesc frumos si te mai astept !:)
buna, as vrea sa fac si eu reteta asta dar am o intrebare- cand spui branza la ce fel de branza te referi? telemea sarata? telemea dulce? branza de vaci? etc…
Multumesc pentru raspuns!
Naty, eu am folosit telemea sarata de oaie. Asa imi place cel mai mult. Acum.. ramane la latitudinea ta. Eu pe aceasta o recomand 🙂
ok, multumesc!
Buna Edith, de cateva ore iti rasfoiesc blogul care mi se pare captivant de-a dreptu’! nu sunt o specialista in bucatarie insa mizez pe retetele foarte aspectuase si deosebite, mai ales in perioada sarbatoritorilor unde intalnim cam aceleasi mancatururi pe fiecare masa.
ca sa fiu la obiect, imi place mult conopida murata, alaturi de morcov. insa cruda/fiarta nu cred ca am mancat vreodata. m-ar interesa sa incerc niste feluri mai light (sper sa reiau dieta din ianuarie), insa nu sunt sigura daca imi place. Poti sa-mi spui daca ramane cat de cat crocanta? Am vazut ca exista si conopida pane, insa nu am incercat-o nici pe-aceea. Iti doresc succes!
Buna Laura,
La reteta asta conopida trebuie fiarta, deci nu va mai fi crocanta.
Insa o poti fierbe mai putin (o incerci cu furculita si cand iti place consistenta ei, o iei de pe foc). La fel si la conopida pane, si acolo se fierbe.
Poti incerca odata si vezi cum iti place 🙂 Are un gust usor asemanator cu varza 🙂
Te mai astept!
Tare mult mi-a placut! Nu facusem nicodata.
Merci pt reteta!
Adina
iubesc blogul tau !!
Esti ca un fel de guru al bucatariei pt mine. Cand am chef de ceva intru aici si imediat “imi vin” ideile..
Ai niste retete super bune!
Ilona, ma bucur tare ca iti plac retetele mele. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept sa te inspiri 🙂
Hello. Am gustat niste conopida murata in etapa a2a, foarte putin, facuta in casa. Crezi ca ar ridica probleme?
Alma, nu stiu la ce te referi? Despre ce etapa este vorba? 🙂