Ingrediente:
1 kg carne de tocat,
3 oua
2 felii de paine
1/4 varza proaspata
2 cepe
ulei
1 cartof
sare, piper, verdeata
condimente pentru spaghette bolognese (optional)
cascaval (optional)
IMGP7893 1 - BUDINCA DE CARNE
Mod de preparare:
Se trec prin masina de tocat: carnea, varza, ceapa si painea muiata in apa si stoarsa bine (eu am pus si un cartof). Se amesteca cu galbenusurile si verdeata tocata marunt, condimentele pentru spaghette (eu am pus Pofta de… spagette bolognese) se potriveste de sare si piper, apoi se adauga albusurile batute spuma.
IMGP7911 1 - BUDINCA DE CARNE
Compozitia se toarna intr-o cratita potrivit de mare, unsa cu ulei si se pune la copt, la foc potrivit.
IMGP7916 1 - BUDINCA DE CARNE
Cand capata o coaja rumena, budinca este gata (dupa aprox 60-70 minute).
Eu am ras si cascaval deasupra (reteta originala nu prevedea asta) si am mai bagat-o 10 minute in cuptor.
IMGP7919 1 - BUDINCA DE CARNE
axAm mancat-o cu cartofi fierti la aburi, salata si felii de rosii.
IMGP7928 1 - BUDINCA DE CARNE