Ne trebuie:
4-5 cartofi
4 oua
1 cana de smantana
5 linguri de branza de vaci
3 linguri de telemea rasa
4 linguri de unt
2 linguri de faina
1/2 legatura de marar
sare
Cum se face:
Se pun la fiert cartofii taiati cubulete cu putina sare. Se scurg bine si se paseaza. Apoi se amesteca cu branza de vaci, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana, faina si mararul.
4 oua
1 cana de smantana
5 linguri de branza de vaci
3 linguri de telemea rasa
4 linguri de unt
2 linguri de faina
1/2 legatura de marar
sare
Cum se face:
Se pun la fiert cartofii taiati cubulete cu putina sare. Se scurg bine si se paseaza. Apoi se amesteca cu branza de vaci, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana, faina si mararul.

Se bat albusurile spuma (cu un praf de sare) si se adauga peste compozitia de mai sus.
Se unge o forma cu unt, se toarna compozitita si se da la cuptor pentru 30-40 de minute.
Scoasa din tava:
Se lasa putin sa se raceasca inainte de taiere.
Spune-mi si mie, te rog, la ce ar merge budinca asta ca garnitura?
Cam la ce fel de friptura, sau cu ce sa o mai mananc?
Piersi, nu cred ca merge ca garnitura la friptura.. cel mult poate cu un gratar de pui, dar nu am incercat.
Are un gust pronuntat de branza, se mananca ca atare, sau cu o salata de rosii sau castraveti, sau cu o salata cu de toate 🙂
FF Buna, s-a mancat de urgenta! Chiar si de catre bebele meu de un an! Felicitari pentru blog si spor in continuare! Mia
Mia, ma bucur mult ca v-a placut 🙂
Multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept cand incerci ceva 🙂
mi-a iesit foarte moale desi astat 2 ore la cuptor
Mie mi-a iesit ok, am repectat reteta din revista..
Ai respectat intocmai reteta si cantitatile? De la 4 oua trebuia sa se intareasca, nu vad de ce ti-a iesit f moale.. Cumva smantana a fost fff lichida? desi nici asanu avea voie sa iasa foarte moale cum zici tu.
Nu stiu ce s-a intamplat..