Si bacon, evident. Pentru ca orice este mai bun cu bacon. Nu credeti la fel? ­čÖé

O reteta simpla, rapida, ce poate fi o cina rapida sau un pranz delicios. Poate fi consumata si de cei care tin diete low carb,

Nu gatesc prea des cu broccoli desi este bogat in vitamine si minerale,

insa cand il combin cu sos de branzeturi il consum cu placere. Ah, si cu bacon, era sa uit ­čśŤ

 Prin congelarea rapida, la scurt timp de la recoltare, broccoli isi pastreaza in mod natural continutul de nutrienti

si culoarea pana in momentul consumului.

Ne trebuie:

150-200 g bacon (in functie de cat de mare e dragostea pentru bacon)

450 g broccoli Edenia

2 catei mari de usturoi

300 ml smantana pentru gatit

50 g parmezan ras

sare, piper
Cum se face:

Am lasat broccoli congelat la temperatura camerei vreo 15 minute apoi am taiat buchetelele in 2-3,

pentru a se gati mai repede. (puteti omite acest pas, mai ales daca va place broccoli-ul gatit mai al dente).

Intr-o cratita antiaderenta, prajim baconul taiat fasii pana devine crocant sau semicrocant

(dupa preferinte). Eu il prefer semicrocant.

Il scoatem din tigaie si peste uleiul ramas punem broccoli, sare, piper si lasam cratita

pe foc iute, amestecand din cand in cand pana cand apa lasata se evapora aproape in totalitate.

Adaugam usturoiul si calim inca 2 minute, amestecand.

Adaugam smantana pentru gatit si cand da in fiert adaugam parmezanul ras,

mai lasam pe foc inca 2 minute, sa se imprieteneasca aromele.

Inlaturam de pe foc si presaram deasupra baconul prajit.

Mancam cu multa pofta.

Enjoy!