Zielele astea ploioase si mohorate mi-au facut pofta de o ciorba mai consistenta. Am facut o ciorba de fasole cu smantana si bacon
si va spun ca este una dintre cele mai bune ciorbe incercate in ultima vreme.
Puteti folosi fie fasole verde, fie galbena, insa musai nu renuntati la niciun alt ingredient, pentru ca iese perfecta asa 🙂
Ne trebuie:
450 g fasole galbena Edenia
2 catei usturoi mari
2 cepe medii
3 linguri faina
1/2 lingurita turmeric (optional – pt culoare)
250 g bacon
250 g smantana fermentata
3 linguri otet
sare, piper
Cum se face:
Intr-o oala, in 2,5 l de apa, fierbem fasolea verde, usturoiul taiat felii si sare timp de cca 15 minute.
(eu am rupt in jumatate pastaile de fasole sa nu fie prea lungi)
Intre timp, intr-o tigaie calim baconul,
il scoatem si punem ceapa tocata in grasimea lasata si prajim pana se rumeneste usor
Aadaugam 1-2 polonice de apa de la fasole si faina si omogenizam sa nu se formeze cocoloase.
Eu acum am adaugat si 1/2 lingurita de turmeric si de aici culoarea galbena, frumoasa.
Nu este obligatoriu, dar recomand. Fierbem putin pana se ingroasa.
Adaugam ceapa peste fasolea fiarta si mai lasam sa fiarba 5 min.
Adaugam si baconul si fierbem inca 5 min. Apoi adaugam otetul si piper proaspat rasnit. Oprim focul.
Intr-un bol incapator, amestecam smantana cu 2-3 polonice de supa fierbinte adaugate treptat
si omogenizam bine. Abia apoi punem smantana in supa, pentru a nu se branzi.
O mancam cu pofta, este delicioasa!
Enjoy!