Ne trebuie:
2 morcovi
2 patrunjel radacina
2 pastarnac
telina
2 cepe
1 ardei
4-5 cartofi medii
1 dovlecel (acum nu am avut si am pus fasole verde)
2-3 linguri de bulion
un pumn de orez
1-2 oua
4-5 linguri de smantana
delikat, piper, zahar
verdeata (telina/leustean/patrunjel la alegere sau toate)
1/2 litru de bors (sau mai mult daca nu este f acru) – al meu a fost acru
(cantitatile sunt pt cca 6 litri de apa)

Cum se face:

Se taie marunt radacinoasele si se pun la fiert in apa fierbinte. Dupa cca 10 minute se adauga ardeiul si ceapa tocate marunt.
IMGP7789 1 - BORS DE LEGUME CU SMANTANA
Dupa alte 10 minte se pune fasolea verde (dovlecelul), apoi cartofii taiati cubulete, apoi dupa 5 minute se pune orezul.
IMGP7791 1 - BORS DE LEGUME CU SMANTANA
Eu am pus si ceva zarzavat la sticla (cu ardei, rosii si verdeata). Dupa inca 5-10 minute se pune borsul, delikat, piper, 2-3 linguri de ulei si aprox 1/2 lingurita de zahar (eu pun zahar aproape in toate mancarurile – le schimba gustul…).
Cand cartofii/orezul sunt fierte, se pune bulionul apoi se bat ouale cu smantana si se adauga in ciorba (mie mi sa imprastiat slaphead 2 - BORS DE LEGUME CU SMANTANA, trebuia sa pun cate o lingura din ciorba fierbinte peste oua si smantana pentru ca sa ajunga la o temp asemanatoare cu ciorba si abia apoi turnate in ciorba) – voi asa sa faceti!
IMGP7802 1 - BORS DE LEGUME CU SMANTANA
Dupa 2-3 minute se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt (am pus telina uscata si patrunjel)
Gata!
IMGP7811 1 - BORS DE LEGUME CU SMANTANA