Ne trebuie:
2 morcovi
2 patrunjel radacina
2 pastarnac
telina
2 cepe
1 ardei
4-5 cartofi medii
1 dovlecel (acum nu am avut si am pus fasole verde)
2-3 linguri de bulion
un pumn de orez
1-2 oua
4-5 linguri de smantana
delikat, piper, zahar
verdeata (telina/leustean/patrunjel la alegere sau toate)
1/2 litru de bors (sau mai mult daca nu este f acru) – al meu a fost acru
(cantitatile sunt pt cca 6 litri de apa)
Cum se face:
Se taie marunt radacinoasele si se pun la fiert in apa fierbinte. Dupa cca 10 minute se adauga ardeiul si ceapa tocate marunt.
2 patrunjel radacina
2 pastarnac
telina
2 cepe
1 ardei
4-5 cartofi medii
1 dovlecel (acum nu am avut si am pus fasole verde)
2-3 linguri de bulion
un pumn de orez
1-2 oua
4-5 linguri de smantana
delikat, piper, zahar
verdeata (telina/leustean/patrunjel la alegere sau toate)
1/2 litru de bors (sau mai mult daca nu este f acru) – al meu a fost acru
(cantitatile sunt pt cca 6 litri de apa)
Cum se face:
Se taie marunt radacinoasele si se pun la fiert in apa fierbinte. Dupa cca 10 minute se adauga ardeiul si ceapa tocate marunt.
Dupa alte 10 minte se pune fasolea verde (dovlecelul), apoi cartofii taiati cubulete, apoi dupa 5 minute se pune orezul.
Eu am pus si ceva zarzavat la sticla (cu ardei, rosii si verdeata). Dupa inca 5-10 minute se pune borsul, delikat, piper, 2-3 linguri de ulei si aprox 1/2 lingurita de zahar (eu pun zahar aproape in toate mancarurile – le schimba gustul…).
Cand cartofii/orezul sunt fierte, se pune bulionul apoi se bat ouale cu smantana si se adauga in ciorba (mie mi sa imprastiat , trebuia sa pun cate o lingura din ciorba fierbinte peste oua si smantana pentru ca sa ajunga la o temp asemanatoare cu ciorba si abia apoi turnate in ciorba) – voi asa sa faceti!
Cand cartofii/orezul sunt fierte, se pune bulionul apoi se bat ouale cu smantana si se adauga in ciorba (mie mi sa imprastiat , trebuia sa pun cate o lingura din ciorba fierbinte peste oua si smantana pentru ca sa ajunga la o temp asemanatoare cu ciorba si abia apoi turnate in ciorba) – voi asa sa faceti!
Dupa 2-3 minute se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt (am pus telina uscata si patrunjel)
Gata!
Gata!
imi plac retetele tale,felicitari!totusi am o remarca de facut:ai prea putine retete de ciorbe,iar sotul meu, in mod special, este un ciorbar inrait.eu stau mai prost cu gatitul INCA.de!suntem la inceput de casnicie,inca ne hranim cu dragoste.totusi n-ar strica sa mai oferi posterioritatii mai multe ciorbe…:))altfel super tare totul!!FELICITARI!!!
Georgiana, iti multumesc pt vizita si felicitari.
Din pacate noi nu suntem mari consumatori de ciorbe… insa din 13 retete cred ca ai ce alege. Iar ce nu gasesti la mine, sigur o sa gasesti pe net in alta parte.
Ce fel de ciorba ai mai vrea sa gasesti aici?