3 cepe
1 ardei
2 morcovi
patrunjel si pastarnac radacina
telina radacina
2 oua
4-5 linguri de smantana
2-3 linguri de bulion
un pumn de orez
bors
lustean, patrunjel verde
ulei
sare, piperCum se face:
Punem la fiert radacionoasele tocate marunt (morcov, patunjel, pastarnac, telina sau ce avem in casa),
dupa ce fierb cca 10 min adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul.
Punem 2-3 linguri de ulei, sare.
Taiem cartofii cuburi mai mari si ii adaugam in ciorba dupa alte 10 -15 minute.
Cand cartofii sunt pe jumatate fierti se pune orezul (mie imi plac ciorbele cu mult orez, fiecare dupa gust..).
Cand cartofii si orezul sunt fierte adaugam borsul (incalzit in prealabil) apoi bulionul.
Potrivim de sare, piper.
Batem 2 oua cu smantana, apoi punem cu polonicul zeama din ciorba peste amestecul de oua,
ca sa ajunga la o temperatura apropiata de ciorba, apoi turnam amestecul in oala.
Lasam sa mai dea un clocot, stingem focul si adaugam verdeata tocata.
Buna-buna si racoroasa si are avantajul ca merge mancata si rece.
daca e bors de cartofi se pune si bors sau ceva sa acreasca..altfel iese o ciorba dulce de cartofi…care oricum e buna
Daca te uiti mai cu atentie o sa vezi si borsul!!
Edith, cum inteleg, din ou nu ai facut zdrente..eu nu am incercat niciodata ou+smantana adaugate in ciorba si nu prea imi dau seama cum ar fi la gust..ma gandesc sa fac niste zdrente din ou, iar smantana sa o adaug in farfurie! ce zici, merge?!
Daniela, poti foarte bine sa faci zdrente si sa adaugi smantana in farfurie 🙂
Merge de minune!
te mai astept!
Absolut delicioasa! Am mancat toti cu mare placere, desi nu a iesit prea bine la partea de aspect. S-a cam “branzit” dupa ce am pus amestecul de ou si smantana desi am urmat toti pasii. Trebuie sa recunosc ca niciodata nu mi-a iesit ca la carte :(. Gresesc eu undeva? Trebuie sa folosesc mai bine smantana lichida sau doar galbenusurile? Oricum a iesit prea gustoasa ca sa tinem cont de aspect :).
Mihaela, poti incerca sa pui smantana lichida pt gatit (speciala) si o pui la sfarsit. Pui oul simplu, il lasi 5 minute sa fiarba si apoi pui smantana. Asa nu se mai “branzeste”.
Atunci nu am facut asa, eram si eu la inceput 🙂 Plus de asta, pe mine nu ma deranjeaza sa fie “branzita”, daca e buna 😛
Ma bucur ca ti-a placut.
A iesit o minunnatie! Tocmai ce am luat-o de pe foc si mi-am pus o portie la racit. Interesanta combinatia de bors cu smantana si ou- n-as fi incercat-o pana acum.. dar e chiar un deliciu, nici prea acra, nici prea dulce si suficient de cremoasa. Smantana speciala pentru gatit am folosit si eu, asta pentru ca m-am “ars” alta data cand mi-a iesit o supa de dovlecei insipida si branzoasa, pe care n-am mai repetat-o.. Multumiri, Edith!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
sa stii ca eu am facut de multe ori ciorbe cu smantana fermentata si a iesit f ok la gust, in afara de fapul sa se branzea usor, alta problema de gust nu era.
Te mai astept!