Dragi “dukanei”, nu v-am uitat (in ciuda aparentelor). 🙂
Eu nu mai tin dieta (desi ar mai tebui..), insa mai am ceva retete pe care sa vi le arat.
Desigur, daca vreti ceva dulce si nu vreti sa il consumati cu remuscari,
chiar si cei care nu tin dieta dukan, ii pot prepara, pentru ca se fac usor si sunt buni.
Ne trebuie:
4 lg tarate de ovaz
2 lg tarate psyllium
1 lgt cacao
6 oua prepelita
1 lg iaurt 2% grasime
1/4 lgt praf de copt
3 lg indulcitor (xylitol)
vanilie, esenta de cafea
un praf de sare
– cantitati pt cca 18 bucati 4 x 4 cm –
Cum se fac:
Amestecam toate ingredientele uscate si adaugam peste ele ouale, iaurtul si esentele.
Omogenizam bine. Trebuie sa obtinem un aluat destul de compact si lipicios.
Intindem aluatul in strat de cca 4-5 mm pe o foaie de copt, acoperit cu o folie de plastic,
peste care rulam cu sucitorul.
Taiem forme pe care le luam de pe hartia de copt cu o spatula. Chiar daca isi vor mai strica forma,
ii putem remodela usor in mana, cand ii punem in tava, pe hartia de copt.
Coacem pt cca 15 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.
Enjoy!
Arata (si suna) bine! LMA pt 2013 apropo… 🙂 Poate reusim sa ne mai vedem anul asta, la un tratament facial sau un ceai la cabinet, sa mai vorbim despre diete/alimentatie/sanatate/aspect. Pup!
La multi ani! De ce nu, vedem cums tam cu timpul.. 🙂 Te pup si eu!
Nu sunt la dieta, dar cred ca o sa ii incerc!
Pot sa inlocuiesc taratele psyllium si xylitolul cu ceva mai usor de gasit? Nici nu stiu ce tarte sunt … Antonia
taratele de psyllium pot fi inlocuite cu tarate de ovaz, insa le gasesti in orice plafar si sunt foarte sanatoase. Xylitolul il poti inlocui cu orice alt indulciotor folosesti tu.
O sa-i incerc maine dimineata.Chiar astazi m-am gandit daca mai esti la dieta. Nu ne abandona!!!PLS.Fa-mi viata mai usoara in continuare.
Te pup.
Angy
Iti multumesc pentru reteta. Am luat esenta de cafea de la Dr oetker. Chiar nu o folosisem pana acum.
Au fost buni biscuitetii, am mai facut ceva nou dulce datorita tie! Multumesc inca o data! 🙂
Superbe pozele, ca de obicei 😉
Nu tin dukan, insa ma bate gandul sa ii incerc. Oricand avem nevoie de ceva dulce mai sanatos 🙂
Arata foarte bine biscuiti…si as vrea sa ii fac si eu,as putea sa inlocuiesc ouale de prepelita cu cele de gaina….si cam cat ar trebui sa pun…felicitari pentru retete
Cornelia
Un ou mare cred ca ar fi de ajuns. Dar sa stii ca ouale de prepelita sunt f sanatoase, ti le recomand.
Sper sa-ti placa. Te mai astept!
Deliciosi! Eu am inlocuit aroma de cafea cu cea de rom si am adaugat cateva goji maruntite si coaja de portocala.
Felicitari pentru reteta! Este un real ajutor la dieta 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 😉 Cred ca au fost minunati si cu rom 🙂
Spor la dieta si te mai astept 🙂
Ies cat de cat crantzanei sau sunt pufosi oare?
sunt undeva intre. Nici crantzanei dar nici moi. Daca ii coci prea mult se intaresc cam tare…
ii fac acum, cred ca o sa iasa deliciosi 🙂
sper ca ti-au placut 🙂
Am uitatinca ceva sa te intreb.Si cand e vorba de amidon trebuie respectata cantitatea ?De fapt cat avem voie?Ca sa fiu sincera mi-este imposibil sa nu depasesc aceste cantitati(la tarate si amidon)pt ca prea multe bunatati se obtin din ele.Astept un raspuns ,te rog.Multumesc mult.
Amidonul este aliment tolerat si este voie 1 lg/zi. S eu le depaseam aproape in fiecare zi 😀
Poti citi toate detaliile despre alimentele permise si cele tolerate pe http://www.dietadukan.ro
Buna, vroiam sa te intreb daca ii pun cu lingura/modelez cu mama, se maresc ca si cookies normale? sau nu? merci :*
Aluatul iese tare, insa neavand unt in el, nu se va intinde ca la cookies. Nu te astepta sa se coporte ca biscuitii normali 🙂 Cel mai bine este sa intizi foaie cred, sau sa ii aplatizezi in mana.
Este a doua oara cand ii fac. Eu nu am pus esenta de cafea, pt ca nu am avut. In schimb, am modificat putin reteta, adaugand scortisoara, esenta de rom si cateva goji deasupra, pt aspect. Prima data am pus si 6 alune de padure crude, tocate marunt (stiu ca nu sunt permise in Dukan, dar nu m-am putut abtine.) Sunt usor de preparat si pot fi mancati in 3 zile. Sunt excelenti pt cafea! 🙂
Ma bucur tare ca iti plac.
Esenta de cafea aparuse de la dr oetker. E tare buna 🙂
Te mai astept!