biscuiti-cu-afine

Astazi ne indulcim, chiar daca trebuie sa aprindem cuptorul pentru cca 30 minute pentru a-i coace

(pentru doua tavi!).

Avem biscuiti cu afine, de sezon, moi si delicati, cu gust si textura de prajitura, in forma de biscuiti.

Gasiti pe blog si o alta reteta biscuiti cu crema de branza, la fel de buni si delicati.

Se pastreaza la frigider in cutii inchise (daca rezista de pe o zi pe alta!) 🙂 .

Ne trebuie:

200 g crema de branza (la temperatura camerei)

200 g unt  (la temperatura camerei)

200 g zahar brun

2 oua

280 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

180 g afine

vanilie

un praf de sare

– canitati pentru cca 36 bucati –

Cum se fac:

Punem crema de branza si untul (ambele la temperatura camerei) cu zaharul, sare si vanilia intr-un bol incapator

si cu ajutorul unui mixer, mixam timp de 1-2 minute. Adaugam ouale pe rand si mixam in continuare

(compozitia poate arata dupa adaugarea oualor ca “taiata”, insa mergeti mai departe).

Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Adaugam afinele si omogenizam usor cu o spatula.

Punem cu lingura (sau cu o cupa mica de inghetata) biscuitii pe hartie de copt, cu distanta de 3-4 cm intre ei,

biscuiti-in-tava

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C cca 14-15 minute.

Pentru a lucra mai bine cu aluatul, il puteti pune 30 min la frigider.

Ii lasam sa se raceasca in tava cca 5 minute, apoi ii transferam cu tot cu hartia de copt pe un gratar

unde ii lasam pana se racesc complet.

Tere-tare buni au fost!

biscuiti-cu-afine-2

Enjoy!

biscuiti-cu-afine-1