Astazi ne indulcim, chiar daca trebuie sa aprindem cuptorul pentru cca 30 minute pentru a-i coace
(pentru doua tavi!).
Avem biscuiti cu afine, de sezon, moi si delicati, cu gust si textura de prajitura, in forma de biscuiti.
Gasiti pe blog si o alta reteta biscuiti cu crema de branza, la fel de buni si delicati.
Se pastreaza la frigider in cutii inchise (daca rezista de pe o zi pe alta!) 🙂 .
Ne trebuie:
200 g crema de branza (la temperatura camerei)
200 g unt (la temperatura camerei)
200 g zahar brun
2 oua
280 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
180 g afine
vanilie
un praf de sare
– canitati pentru cca 36 bucati –
Cum se fac:
Punem crema de branza si untul (ambele la temperatura camerei) cu zaharul, sare si vanilia intr-un bol incapator
si cu ajutorul unui mixer, mixam timp de 1-2 minute. Adaugam ouale pe rand si mixam in continuare
(compozitia poate arata dupa adaugarea oualor ca “taiata”, insa mergeti mai departe).
Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam. Adaugam afinele si omogenizam usor cu o spatula.
Punem cu lingura (sau cu o cupa mica de inghetata) biscuitii pe hartie de copt, cu distanta de 3-4 cm intre ei,
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C cca 14-15 minute.
Pentru a lucra mai bine cu aluatul, il puteti pune 30 min la frigider.
Ii lasam sa se raceasca in tava cca 5 minute, apoi ii transferam cu tot cu hartia de copt pe un gratar
unde ii lasam pana se racesc complet.
Tere-tare buni au fost!
Enjoy!
Vad ca in ultima vreme suntem gand la gand cu retetele 🙂 Ai mei sunt programati pentru maine!
Prezentarea imi place mult!
Hehe, i-auzi! 🙂
Cu ce am mai fost pe aceeasi lungime? ca n-am prea stat pe facebook in ultima vreme…
I-am facut ieri..sunt deliciosi!
Multumim pentru reteta!
Corina
ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut 😉
Spune-mi, te rog, ce crema de branza recomanzi? Multumesc
Liliana, folosesc mai multe feluri, cea marca 365 de la Mega Image (light sau nu), cea marca proprie Kaufland, iar mai nou am incercat din Carrefour, varsata de la Hochland. Toate sunt ok. 🙂
i-am facut azi si au iesit deliciosi :X :X oare cu ce fructe i-as mai putea face?
Alexandra, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Poti pune bucatele de: capsuni, cirese, visine, caise, piersici sau stafide 🙂
prima tava este chiar in acest moment la cuptor, am pus si chocolate chips extra.
abia astept sa vad cum ies, pacat ca nu pot posta o poza aici 🙂
Andreea, sper ca ti-au placut 🙂
Poti posta poza pe facebook, la poza cu biscuitii de pe pagina Edith’s Kitchen <3
https://www.facebook.com/EdithsKitchen/photos/a.157644917617767/715723765143210/?type=3&theater
deliciosi 🙂 am postat si poza. mai avem vreo 3-4 pt astazi 🙂
cred ca in doua sapt o sa ma incumet sa fac un tort din retetele tale, dar mi-e teama ca nu imi iese, caci imi trebuie un tort micut, noi fiind doar doi … cred ca injumatatesc toate cantitatile.
Am vazut poza, multumesc 🙂
Ma bucur ca ti-au placut.
Multe dintre torturi sunt facute in forma cu diamentru destul de mic. Insa dintr-un tort, pot manca 2-3 zile lejer, nu e problema, daca il tii acoperit la frigider.
Daca urmezi intocmai reteta, nu are cum sa nu-ti iasa. 🙂
Daca esti incepatoare, ti-l recomand pe asta, este delicios si nu tb sa coci blat https://www.edithskitchen.ro/tort-ganache-cu-biscuiti/