Stiu, aveti sarmalele pe foc, dar n-o sa va para rau daca pregatiti fursecurile astea colorate pentru a-l astepta pe Mosu’.
Sunt sigura ca va fi incantat si mai darnic 😉
Merita incercate, sunt fragede, aromate, colorate si delicioase! Sa ne apucam de facut fursecuri confetti!
Ne trebuie:
250 g faina
un varf de lingurita praf de copt
un varf de lingurita sare
225 g crema de branza
110 g unt
180 g zahar
1 ou
vanilie
100 g decoratiuni de zahar colorate
– cantitati pt cca 44 bucati –
Cum se fac:
Untul si crema de branza trebuie sa fie la temperatura camerei.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Mixam crema de branza si untul la viteza mica cca 1 minut pana la omogenizare.
Adaugam zaharul treptat si mixam cca 2 minute. Adaugam vanilia si oul, apoi incorporam unsor faina.
Acoperim bolul si dam la rece 2 ore sau peste noapte.
Cu mainile umede sau unse cu ulei, formam bilute, le dam prin decoratiunile de zahar si le punem in tava la distanta
de cca 5 cm, pentru ca vor creste in diametru. Le presam usor pentru a le aplatiza.
Eu nu am pus decoratiuni de zahar si la baza lor, ci doar deasupra si pe parti.
Daca puneti peste tot posibil sa va trebuiasca o cantitate putin mai mare. Atentie, folositi decoratiuni ff marunte.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 12 minute. Nu le lasati mai mult, ele vor fi usor moi cand le scoateti de la cuptor.
Le lasam sa se raceasca 10 minute in tava, apoi le transferam pe un gratar si le lasam pana la racirea completa.
Bune, fragede, aromate, delicioase fursecuri!
Enjoy!
Va doresc din suflet sa aveti un Craciun exact asa cum vi-l doriti!
Va las din nou fundalul sonor preferat de mine zilele astea:
Pe acestia harry ii va adora! sigur ii fac si lui!
Craciun fericit , draga Edith !!
Craciun fericit si Sarbatori pline de bucurii langa cei dragi!
Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!
Le-am incercat de revelion. Au fost un deliciu, iar invitatii au fost super incantati de ei 🙂
Nu a fost singura reteta de pe masa de revelion incercata de la tine. Am mai facut si rulada cu mascarpone si rulada aperitiv cu rosii si branza si tortul de somon. Deci un Revelion marca Edith’s kitchen!! Delicioase toate!
Iti multumesc din suflet pt ca existi! 🙂
Nicoleta, ma bucur tare ca ti-au placut fursecurile 🙂
Wow, ai avut un meniu pe cinste, iti multumesc pentru increderea acordata 😉
Sa ai un an minunat! Te mai astept!
se potrivesc in timpul iernii si mai ales de sarbatori cu o hot chocolate pe langa ele, dar la cum arata si cat de bine au iesit cred ca as manca oricand un asa deliciu bun 😀
multumesc pentru comentarii, Aurica. Ma bucur ca iti plac. Sper sa ii incerci 🙂
Buna! Am incercar si eu reteta dar nu stiu de ce compozitia a fost f moale si nu am putut forma bilute , in reteta ta nu scrie cand se adauga faina, poate aici am gresit ?
Buna Alexia! Imi pare rau ca nu ti-au iesit 🙁
Intr-adevar am omis sa spun unde se adauga faina. Se adauga ultima, dupa ou si vanilie. Tu cand ai pus-o in compozitie?
Ai lasat compozitia la frigider minim 2 ore?
Toate ingredientele au fost cantarite? Daca da, nu-mi dau seama ce s-a intamplat..
Eu le-am pus pe toate in ordinea spusa de tine si la sfarsit am adaugat faina ,am lasat si la frigider 3 ore. Dar ce crema de branza ai folosit? Sunt f bune la gust dar s.au topit cum le-am bagat la cuptor
Alexia, atunci nu-mi dau seama ce s-a intamplat. Crema de branza am folosit parca din cea light de la Mega Image, marca proprie 365..
A ta a fost mai moale/zemoasa cumva?
Buna,vreau sa fac si eu fursecurile ,insa nu stiu ce inseamna “un varf de lingurita de..”O lingurita sau cat?
Multumesc frumos!
Cristina, un varf de lingurita nu are cum sa fie o lingurita 🙂 Este cat iei pe varful linguritei.. Daca ti-e mai comod, ia putin intre degete. E vorba de puna sare, care se pune la orice aluat dulce 🙂
Buna Edith! Mie nu mi-au crescut destul, ramane aluatul crud in mijloc, ai cumva idee de ce? Tu ce bombonele ai folosit? Mie mi s-au cam topit si s-au amestecat culorile..Multmumesc!
A, si vreau sa-ti spun ca mi-am innebunit prietenii cu tarta ta cu prune cu grilaj! Toata vara fac, cu toate fructele, e cea mai buna tarta!!!
Hm…ciudat. Chiar nu-mi dau seama de ce nu au crescut si au ramas cruzi. Ai respectat intocmai cantitatile si ingredientele? A fost cuptorul preincalzit?
Eu am folosit niste bombonele luate din Billa parca, la cutiuta de plastic.
Ma bucur ca va place tarta cu prune 🙂
Ce frumoase sunt 😉
O sa le incerc si eu dar am niste mascarpone prin frigider. Pot inlocui crema de branza cu mascarpone?
Multumesc pentru toate retetele minunate, in fiecare saptamana mai fac/refac o reteta de-a ta 🙂
Pupici.
Corina
Corina, sunt si taare bune, nu doar frumoase 😉
Problema cu mascarpone este ca este mai tare, mai dens decat crema de branza si s-ar putea sa iasa tare compozitia.
Daca nu este prea tare, il poti folosi.
Daca este tare, incearca sa pui 1 lingurita de lapte in el si sa il omogenizezi. Asa probabil vei ajunge la o consistenta usor mai moale, ma gandesc 🙂
Ma bucur ca iti plac retetele mele si te mai astept cu impresii 🙂
I-am facut azi si nu ma mai pot opri din mancat. Sunt deliciosi!
Nu am avut rabdare ..asa ca am presarat decat bombonele colorate 😉
Sigur ii mai fac;)
Corina
Ma bucur ca ti-au placut si astia Corina. Si iti multumuesc mult ca vii mereu cu feed-back!
Ce mi-ar place sa primesc asa macar de la 10% dintre cei care imi incearca retetele 🙂
Buna! Am facut si eu aceasta reteta,asa cum a mai scris cineva mai sus ,asa am patit si eu cu biscuitii.Am tinut aluatul la frigider peste noapte,dar cand l-am bagat in cuptor s-au topit (s-au aplatizat forte tare),la fel si bombonelele colorate,s-au topit,nu inteleg de ce!?La gust sunt foarte buni,mentionez ca nu fac pentru prima data prajituri,am mai incercat si alte retete de biscuiti de pe blog-ul dumneavoastra si au iesit,dar aici nu stiu ce nu a fost bine☹
Diana, chiar nu stiu de ce se intampla asa. E drept ca nu i-am mai incercat de atunci (sunt mereu retete noi pe care vreau sa le incerc si nu am timp pentru toate..) insa eu nu am avut problema asta.
Ai respectat exact cantitatile din reteta? Ai pus crema de branza, nu altceva, da? Aiu respectat temperatura de coacere, cuptorul preincalzit?
In ceea ce priveste bomboanele colorate, chiar e o maare surpriza. Ele sunt din zahar, nu ar trebui sa se topeasca..
Imi pare rau, poate ii mai incerci odata. 🙂
Si eu am incercqt reteta dd doua ori. Prima data au iesit minunate fursecurile, am fost foarte mandra, dar a doua oara, nu stiu ce am facut dar au iesit cruzi in mijloc desi i-am lasat special mai mult la cuptor😕
Ioana, nu-mi dau seama ce s-a intamplat… A fost cupotrul preincazit si a doua oara? I-ai facut oare mai mari/grosi?