ardei iute cu telina

Ardei iute si telina, la borcan, pentru iarna. Un amestec bunutz de pus in ciorbe, chiar inainte de a le consuma.

Recunosc, am primit de la mama borcanelele, insa vazand ce bun este, am zis ca este pacat sa nu va spun si voua despre el.

Celor amatori de ciorbe acre, picanterii si arome. Dar nu numai Smile

Ne trebuie:

cca 500 g ardei iute

frunze si tulpini de telina de la 2 radacini mari

100 ml otet

400 ml apa

1 lgt sare

3 lgt de zahar

Cum se face:

V-am dat niste cantitati destul de aproximative pentru ca mama le-a facut “la ochi”.

Insa puteti reduce cantitatile la jumatate.

Daca va mai ramane amestec lichid, il puneti intr-o sticla/borcan si il lasati sa astepte cuminte un alt rand de muraturi.

Aducem la fierbere otetul, apa, sarea si zaharul, amestecand sa se dizolve sarea si zaharul.

Ardeiul iute il taiem in jumatate pe lung, scoatem seminele cu un cutit. Tocam marunt ardeiul iute si telina.

Recomand sa folositi manusi cand tocati ardeiul iute.

Turnam amestecul fierbinte peste legumele tocate.

Se pune in borcane.

Se poate consuma dupa 2-3 zile. Se adauga 1-2 lgt in ciorba, inainte de servire.

Enjoy!

ardei iute cu telina 1