Ardei iute si telina, la borcan, pentru iarna. Un amestec bunutz de pus in ciorbe, chiar inainte de a le consuma.
Recunosc, am primit de la mama borcanelele, insa vazand ce bun este, am zis ca este pacat sa nu va spun si voua despre el.
Celor amatori de ciorbe acre, picanterii si arome. Dar nu numai
Ne trebuie:
cca 500 g ardei iute
frunze si tulpini de telina de la 2 radacini mari
100 ml otet
400 ml apa
1 lgt sare
3 lgt de zahar
Cum se face:
V-am dat niste cantitati destul de aproximative pentru ca mama le-a facut “la ochi”.
Insa puteti reduce cantitatile la jumatate.
Daca va mai ramane amestec lichid, il puneti intr-o sticla/borcan si il lasati sa astepte cuminte un alt rand de muraturi.
Aducem la fierbere otetul, apa, sarea si zaharul, amestecand sa se dizolve sarea si zaharul.
Ardeiul iute il taiem in jumatate pe lung, scoatem seminele cu un cutit. Tocam marunt ardeiul iute si telina.
Recomand sa folositi manusi cand tocati ardeiul iute.
Turnam amestecul fierbinte peste legumele tocate.
Se pune in borcane.
Se poate consuma dupa 2-3 zile. Se adauga 1-2 lgt in ciorba, inainte de servire.
Enjoy!
La fix ai venit cu reteta asta 🙂 am tulpini de telina si ardei iuti in cantitati industriale, cu care nu stiam ce sa mai fac 🙂
Si nu pot sa nu te felicit pt plantuta din fundal. E busuioc cumva?
Carmen, ma bucur ca-ti este de folos reteta 🙂 Sper sa-ti placa.
Mie acum cand este frig afara imi plac mult ciorbele, iar cu ardei iute sunt minunate 🙂
Plantuta este un oregano care a crescut cam muuult. Nu ma dau in vant dupa aroma, dar e tare frumusica 🙂
O seara frumoasa!
super,o sa o incerc si eu. Mi-a iesit si mie oregano,mie imi place mult de tot la feta marinata. Pun si eu reteta in aplicare.O saptamana cat mai placuta
Super! Sper sa-ti placa 🙂
Feta marinata nu am facut. Poate acolo sa imi placa.. insa nu ma impac asa bine cu ierburile astea mediteraneene..
O saptamana faina si tie!
Imi place mult reteta asta, multumiri de postare si multumiri mamei tale 🙂 Cred ca o sa o incerc, am deja telina!
O idee foarte buna pe care o voi pune in aplicare curand!
reteta e noua pentru mine,dar cred ca se pupa bine cu ciorba …,doar vorbim de telina si ardei iute!
o zi faina!
Hai fatto bene a raccontarlo lo provo anche nella mia cucina grazie ciao
Fetele, ma bucur ca va place.
Daca o incercati sper sa va placa 🙂
Stefania, sono contenta che ti piaccia. Grazie per aver visitato il mio blog! 🙂
Buna Edith,
Voiam sa te intreb daca tu mai sterilizezi borcanele,sau daca pui ceva conservant in ei.
Multumesc.
Amalia, nu le sterilizez. Pun compozitiile fierbinti. Nu pun nici conservant, cel putin nu la asta.
Am scris reteta exact cum o face mama si nu a aavut probleme..