desertlapaharcumatcha thumb4 1 - DESERT LA PAHAR CU MATCHA

Asa cum va “amenintam” in postarea trecuta, vor urma cateva retete ce se pot consuma in dieta Dukan.

Da, am inceput dieta, dupa aproape 4 ani si jumatate de blog, era si cazul, nu?? :))

Insa sa nu credeti ca nu mai gatesc, din contra. Este o provocare sa pot combina alimentele permie in aceasta dieta.

Asa ca va voi arata si voua diverse combinatii pe care o sa le incerc eu.

Poate va ajuta pe cei care tineti dieta Dukan, sau chiar si pe ceilalti 🙂

Fiecare reteta va avea specificat ca este pentu dieta Dukan si pentru ce etapa corespunde.

Evident voi incepe cu un desert, pentru ca pofta de dulce pentru mine este cea mai mare.

M-am oprit la un desert cu matcha pentru ca este si energizant datorita continutului mare de cofeina.

Vor urma si alte retete destinate celor 2 perioade din dieta.

– Reteta pentru perioada de Atac –

Ne trebuie:

Pentru partea alba:

300 g crema de branza 0,2% grasime

100 g iaurt 0,1%

extract/pastaie de vanilie

2,5 foi de gelatina (aprox 5 g)

100 ml lapte 0,1%

indulcitor dupa gust

Pentru partea verde:

400 g crema de branza 0,2% grasime

100 g iaurt 0,1%

3 foi de gelatina (aprox 6 g)

100 ml lapte 0,1%

2 lgt cu varf de ceai mathca

indulcitor dupa gust

– cantitati pt cca 5 portii –

Ce marci de produse folosesc:

Crema de branza 0.2% marca Ehrmann (eu o iau din Kaufland, dar am vazut-o si prin superkmarketuri)

Iaurt 0,1% Sanlacta  (se gaseste in mai peste tot)

Lapte 0,1% Sanlacta (stiu ca este controversat laptele in aceasta dieta, eu am folosit 200 ml avand in vedere ca nu consum tot desertul odata).

Daca nu vreti sa folositi lapte, puteti folsi 50-80 ml de apa pt dizolvat gelatina.

Branza 0,1% buna gasiti in magazinele Angst, varsata. Insa nu este foarte fina.

Indulcitor pe baza de Xylitol.

Cum se face:

Foaarte simplu. Putina rabdare trebuie sa avem sa se inchege.

Ingredientele trebuiesc scoase din frigider cu cca 30 de min inainte de a le folosi sa se aclimatizeze.

Partea alba:

Intr-un bol amestecam crema de branza (care mie mi se pare mai mult un iaurt cremos..), iaurtul si vanilia (de preferat branza si iaurtul sa nu fie foarte reci)..

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece pt 5 minute, o stoarcem si o dizolvam in laptele caldut impreuna cu indulcitorul.

Ulterior gustam amestecul cu toate ingredientele si daca il vrem mai dulce, mai adaugam indulcitor.

Peste lapte punem apoi cate o lingura din amestecul de branza si iaurt sa aducem compozitiile

aproximativ la aceeasi temperatura, apoi turnam laptele cu gelatina in bolul cu branza+iaurt.

Punem paharele inclinate intr-un carton de oua (in asa fel incat sa nu se miste),

apoi turnam cu grija compozitia in paharele inclinate (eu am pus cu lingura sa fiu sigura ca nu patez paharul).

Dam la frigider pt cca 1-2 ore.

Partea verde:

Procedam la fel si cu compozitia verde (ceaiul matcha il adaugam in laptele fierbinte odata cu gelatina).

Turnam si compozitia verde in paharele tinute normal de data asta si mai dam la frigider pt 1-2 ore.

Mie mi-a intrat mai multa compozitie verde in pahare, datorita unghiului in care le-am inclinat.

desertlapaharcumatcha1 thumb3 1 - DESERT LA PAHAR CU MATCHA

Daca nu vreti sa va complicati, puteti proceda si asa (evident, cu perioada de inchegare pt primul strat):

desertlapaharcumatcha2 thumb3 1 - DESERT LA PAHAR CU MATCHA

Racoros, energizant si duuulce 😛

Enjoy!

Untitled1 thumb5 2 - DESERT LA PAHAR CU MATCHA