Asa cum va “amenintam” in postarea trecuta, vor urma cateva retete ce se pot consuma in dieta Dukan.
Da, am inceput dieta, dupa aproape 4 ani si jumatate de blog, era si cazul, nu?? :))
Insa sa nu credeti ca nu mai gatesc, din contra. Este o provocare sa pot combina alimentele permie in aceasta dieta.
Asa ca va voi arata si voua diverse combinatii pe care o sa le incerc eu.
Poate va ajuta pe cei care tineti dieta Dukan, sau chiar si pe ceilalti 🙂
Fiecare reteta va avea specificat ca este pentu dieta Dukan si pentru ce etapa corespunde.
Evident voi incepe cu un desert, pentru ca pofta de dulce pentru mine este cea mai mare.
M-am oprit la un desert cu matcha pentru ca este si energizant datorita continutului mare de cofeina.
Vor urma si alte retete destinate celor 2 perioade din dieta.
– Reteta pentru perioada de Atac –
Ne trebuie:
Pentru partea alba:
300 g crema de branza 0,2% grasime
100 g iaurt 0,1%
extract/pastaie de vanilie
2,5 foi de gelatina (aprox 5 g)
100 ml lapte 0,1%
indulcitor dupa gust
Pentru partea verde:
400 g crema de branza 0,2% grasime
100 g iaurt 0,1%
3 foi de gelatina (aprox 6 g)
100 ml lapte 0,1%
2 lgt cu varf de ceai mathca
indulcitor dupa gust
– cantitati pt cca 5 portii –
Ce marci de produse folosesc:
Crema de branza 0.2% marca Ehrmann (eu o iau din Kaufland, dar am vazut-o si prin superkmarketuri)
Iaurt 0,1% Sanlacta (se gaseste in mai peste tot)
Lapte 0,1% Sanlacta (stiu ca este controversat laptele in aceasta dieta, eu am folosit 200 ml avand in vedere ca nu consum tot desertul odata).
Daca nu vreti sa folositi lapte, puteti folsi 50-80 ml de apa pt dizolvat gelatina.
Branza 0,1% buna gasiti in magazinele Angst, varsata. Insa nu este foarte fina.
Indulcitor pe baza de Xylitol.
Cum se face:
Foaarte simplu. Putina rabdare trebuie sa avem sa se inchege.
Ingredientele trebuiesc scoase din frigider cu cca 30 de min inainte de a le folosi sa se aclimatizeze.
Partea alba:
Intr-un bol amestecam crema de branza (care mie mi se pare mai mult un iaurt cremos..), iaurtul si vanilia (de preferat branza si iaurtul sa nu fie foarte reci)..
Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece pt 5 minute, o stoarcem si o dizolvam in laptele caldut impreuna cu indulcitorul.
Ulterior gustam amestecul cu toate ingredientele si daca il vrem mai dulce, mai adaugam indulcitor.
Peste lapte punem apoi cate o lingura din amestecul de branza si iaurt sa aducem compozitiile
aproximativ la aceeasi temperatura, apoi turnam laptele cu gelatina in bolul cu branza+iaurt.
Punem paharele inclinate intr-un carton de oua (in asa fel incat sa nu se miste),
apoi turnam cu grija compozitia in paharele inclinate (eu am pus cu lingura sa fiu sigura ca nu patez paharul).
Dam la frigider pt cca 1-2 ore.
Partea verde:
Procedam la fel si cu compozitia verde (ceaiul matcha il adaugam in laptele fierbinte odata cu gelatina).
Turnam si compozitia verde in paharele tinute normal de data asta si mai dam la frigider pt 1-2 ore.
Mie mi-a intrat mai multa compozitie verde in pahare, datorita unghiului in care le-am inclinat.
Daca nu vreti sa va complicati, puteti proceda si asa (evident, cu perioada de inchegare pt primul strat):
Racoros, energizant si duuulce 😛
Enjoy!
Yuuuuuuuuuuuupppyyyy………..
Dieeeeeeeta!!!
Ura !!!
Abia astept sa vad si urmatoarele retete si chiar daca eu nu o sa urmes dieta dukan retetele folosite in aceasta dieta vor fi mai mult decat binevenite 😛
Incerc sa mentin un stil de viata cat mai sanatos si echilibrat si cu siguranta imi vei fi de ajutor cu retetele pe care le vei posta 😀
Iti doresc mult curaj si voita sa mergi pana la capat cu aceasta dieta si rezultatele sa fie cum ti-ai dorit!
Iti multumesc frumos, Mirabela! 🙂
Sper sa iti fie de folos retetele pe care o sa le postez in seria Dukan 🙂
Stii ca si eu voiam sa ma apuc de Dukan? Sunt cu ochii pe tine poate ma convingi :)))
Bafta multa, tin pumnii! Si eu trebuie sa dau vreo 10-15 kg jos 🙁
Aaa si by the way, desertul arata bestiaaal! Ca sa nu mai vorbesc de poze!
Esti o artista (cred ca ti-am mai zis ;))
Draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri, esti tare draguta! 🙂
Poate retetele postate de mine te vor convinge sa incepi dieta 🙂
Sper sa-ti fie de folos!
Acum musai sa caut si eu matcha ca prea bine arată!
cu asa desert, tin si eu dieta!…..:))))))) Arata suuuper
Imi place tare mult cum arata acest desert!
arata asa de bineeeeeeeeeee
abia astept sa cresti colectia de retete specifice acestei diete ca sa o pot incepe si eu :))
pup
Emily, draguta, dar tu de ce vrei sa slabesti??? 🙂
Pup!
Suuuuuuuper, ma bucur. Si eu tin dieta Dukan de doua luni, am dat jos 12 kilute si ma simt super. Trebuie sa iei musai suplimente de vitamine. Dar la dieta asta sunt niste deserturi….my God. Zici ca nu esti la dieta. Daca te tenteaza, te invit si pe facebook, in grupul Dukaneii, http://www.facebook.com/groups/241668389176854/, este grup inchis dar daca dai cerere nu e nici o problema in a fi primita, suntem muuuuulte fete – vreo 409 si ne incurajam, facem schimb de retete, ne consultam. Pupici si succes cu dieta.
Laura, felicitari pentru kg pierdute! Multe inainte iti doresc!
Iau deja vitamine&minerale si niste pastile cu aloe vera…
Oo, da-mi si mie ideile alea de deserturi de care zici 😉 M-am uitat pe forumul site-ului, insa am inteles de la alte persoane care au incercat retetele de acolo ca multe sunt f aiurea si ca nu ies..
O sa vizitez si grupul pe facebook, multumesc 🙂
Eu personal am incercat mai multe, ce mi-au placut deosebit: Cioco truffele (http://casutalaurei.blogspot.com/2012/03/cioco-trufe-dieteticoase.html) si Prajitura desteapta – http://casutalaurei.blogspot.com/2012/03/prajitura-super-desteapta-geniala-si.html. Aceasta din urma este absolut criminalaaaaaa. Am auzit pareri foarte bune si despre tortul cu lamaie, vreau sa il incerc de Pasti. Mai fac dimineata niste prajiturele pentru toate fazele – cu tarate de ovaz, e reteta pe site-ul lor, eu n-am postat-o inca, sunt foarte bune la cafea si-s satioase. Mai sunt niste site-uri straine cu niste retete suuuper. Zilele trecute am facut Quiche Lorraine de dieta. Deliciosssss.
Intr-adevara unele retete sunt mai naspa: de pilda crema de zahar ars este ciudata fara…zaharul ars, nici prajitura fara tarate nu prea mi-a placut dar eu tot caut noi retete, le refac pe cele care mi-au mai placut. Ca doar ce alta treaba am, nu? Abia astept sa incerc si retetele tale.
Am vazut ca ziceai ca n-ai prea slabit la atac. Eu zic sa nu incerci acum sa faci retete noi, tine intai foarte strict atacul, cu pui la gratar, oua branza si deserturi permise, ai sa vezi ca incepi sa dai jos iute. Pe urma iti intri in mana cu dieta, inveti alimentele permise la fiecare faza si in vis si-o sa-ti fie mai usor cu toate. Sa stii ca merge bine slabitul:))))
Pup si slabit accelerat:))))))))))
Laura, “crema de indulcitor ars” am facut-o si eu, cu caramelul de rigoare….am fost regina seara, dar m-a uns pe suflet. “Caramelul” pe care eu l-am pus peste crema, in farfurie, l-am facut din 100ml apa cu 3lg indulcitor Diamant, la foc mic, pana s-a facut maroniu…..SUUUUPER BUN :)))
Amalia – dukan de 8 luni :))
Oho, interesant:))))))))) Mersi de idee, o mai incerc o data ca-mi place de nu mai pot crema de zahar ars.:)
Arata extraordinar!!!…Dar mi se pare foarte complicat modul de preparare..sau mi se pare mie doar?! Totusi ma tenteaza sa o incerc…Arata foarte bine!
Nu este deloc complicat. Amesteci ingredientele, pui in pahare si gata 🙂
In fine, eu am detaliat si am scris amanunte ca sa fiu sigura ca inteleg si incepatorii (as procedez la fiecare reteta :).
Daca citesti cu atentie,o sa vezi ca nu se face greu deloc 😉
OMG!! Edith tu vorbesti serios? dukanu e permisiv cu grozavia asta?? arata de cad stelele pe bune!! Am matcha, am matcha ;)) vreau, vreau, o sa fac! 😉 pup
Anto, crema de branza 0,2%, iaurt 0,1%, indulcitor…
Doesn’t sound like diet to you?? :)))
Sa incerci matcha, sunt curioasa ce minuni o sa faci cu ea 😉 Pup!
Ba daaaaaaa !! Dar arata mult prea bine ;))) Dietele sunt urate, ponosite, o povara! Asa cu reteta asta sa tot papam dietetic forever zic ;))
Really cool!!!
Chestia asta cu desertul pe diagonala nu l-am mai intilnit.
Ca sa fac reteta de dupa ce ai iesit din dieta, e deajuns sa inlocuiesc ingredientele fara grasime cu cele neprocesate plus zahar?
Crema de brinza este cumva Cream Cheese?
ideea nu-mi apartine, este veche de cand lumea (ei nu chiar, dar o stiu de mult, insa nu am apucat sa o pun in aplicare 🙂
Poti inlocui ingredientele de dieta cu crema de branza (cream cheese Philadelphia de ex) sau cu frisca, sau amestec din ambele (poti face si pannacotta..) si desigur zahar 🙂
Pasrezi ideea si te joci cu ingredientele 😉
Astept sa vad ce o sa faci 🙂
Hi hi… Here we go.. Great desert
A plouat cu probleme, left and right.
Initial am vrut sa fac exact reteta ta. Problema este ca dupa ce am amestecat cream cheese 0% cu iaurt 0% + indulcitor, gustul a fost groasnic… Yuck!!! asa ca a ajuns la gunoi.
A doua incercare a fost cu panna cotta. Parte alba mu mai e alba de loc ca am pus esenta de vanilie :).
Aia a fost pregatita aseara. Azi de dimineata, inainte sa plec la servici am facut partea verde. Probleme galore. Ceaiul am descoperit ca nu era pulbere ci in pliculete. Nici o problema, am rupt vreo patru pliculete si le-am pus in compozitie… dupa care am observat ca nu erau foarte fine si se vedeau 20000 de frunzulite sfarimate de matcha :). Grrrrrr. Nici o problema .. le strecor… si le-am strecurat prin servetele de bucatarie de vre-o patru ori. Asta a inlaturat impuritatile. Numai ca asta a si racit compozitia si bineinteles ca gelatina nu s-a mai topit (am folosit la plic). Am observat asta dupa ce am pus-o deja in cana. Pune-o inapoi in cratita, sterge ceasca cit am putut de bine si reincalzeste compozitia.
Intre timp am reusit sa pierd vreo trei trenuri si mersul meu la servici a trecut de faza de a fii un pic intirziat… Asa ca am pus-o asa calda inapoi in ceasca.
Rezultatul este ca a topit parte din partea alba asa ca alb e o treime si restul e verde (Care nici macar nu e asa de verde din cauza ca nu am pus suficient ceai).
But hey…. l-am facut .. si macat a gustat bine!!
Arata bine in ciuda peripetiilor. 😉
First, crema de branza&iaurtul 0% nu sunt yuck, da?? sunt sanatoasee si nu ingrasa :)) Mie mi s-au parut ok.
Si eu am pus extract de vanilie, dar nu s-a inchis la culoare. Poate ai facut tu cant. mai mica..
Apoi, peste ceva cu gelatina care a stat la frigi, nu pui ever ceva cald, ca o strici 😉 Asta o sa stii pe viitor 🙂 Oricum, amestecurile mele nu au fost asa calde in the first place.. mai ales dupa ce pui branza si iaurtul.. se raceste amestecul. La tine de ce a fost asa cald?
Gelatina trebuia sa o topesti in lapte, tinuta putin pe foc, chiar dupa ce ai strecurat-o, nu era tarziu..
Matcha la inceput si mie mi se vedea in amestec, apoi mai dispar din “pete”.
De matcha la pliculete nu auzit, sigur era matcha?? Este o pudra ff fina..
Gelatina ai lasat-o la hidratat in apa rece initial, nu?
Daca mai incerci alte retete de la mine, sper sa nu mai ai asa peripetii ;))
Well.. te cred ca ce ai facut tu a fost ok.. dar a mea a fost YUCKY!!!. Banuies ca au fost ingredientele mele de vina. Poate indulcitorul. Prima reactie, la toti dintre membrii familiei dupa ce ce au incercat-o au fost sa se strimbe 🙂
Pe tema asta, ceva pe care eu il gasesc un pic amuzant. Toti prieteni mei din Romania folosesc cuvintul OK cind vor sa zica ca ceva e bun. In America cind zici ca ceva e OK, este mult mai nuantat. E mai degraba la limita de a nu fi bun, mediocru, se poate si mai bine. Tu care OK l-ai folosit? 🙂
Esenta de vanilie am pus o gramada, doua lingurite si jumatate si cantitatile mele au fost mai mici. Pina la urma am bastardizat reteta ta in asa hal ca nu a mai avut nici o lagatura cu originalul :). Nu am mai folosit cream cheese de loc si nici iaurt. Am folosit heavy cream (cred ca in Romania i zice frisca lichida?).
A nu pune ceva cald peste ceva cu gelatina care a stat la frigider.. Obvious :). Problema mea a fost ca am facut toate astea inainte sa plec la servici. Idea ca sa mai pierd inca un tren ca sa astept sa mi se raceasca compozitia nu mi sa parut prea buna :). Morala, nu te apuca de gatit inainte sa pleci la servici 🙂
Eu am folost gelatina praf, la plic pentru ca foi de gelatina nu am. Am pus-o la inmoiat in lapte rece si se presupunea ca se topeste in heavy cream fierbinet. Numai ca heavy cream nu a mai fost fierbinte ca l-am tot strecurat. Asa ca nu sa topit. Din cauza asta am mai incalzit amestecul inca o data… cum eram deja destul de intirziat la servici.. nu am vrut sa intirzii si mai mult si l-am turnat asa cald.
Matcha in pliculete.. asta a fost singurul pe care l-am gasit. Pentru ca este in pliculete, nu e nevoie sa fie asa de fin si au fost mai degraba frunze sfaramate.
A fost FUN!! Am avut ce povestii 🙂
Am folosit acelasi OK pe care-l folosesc americanii ;))
Na, e totusi un desert cu indulcitor, pana acum 2 sapt, mancam numai cu zahar 🙂
Am inteles, tu nu ai avut timpul necesar d-aia ai avut tot felul de probleme… 🙂
Imi place de Dukan asta rau! South Beach al meu este mai rau cu dulcurile.. 🙂 Super arata desertul… tot sa ti dieta
Pupici
Simona, bafta si tie cu dieta. Nu stiu cum e South Beach, insa cu dukan te mai poti juca..
si eu tin dieta de 2 luni jumatate, am aproape 12 kg minus, ma simt alt om. e bine ca ma pot inspira de la tine, desi eu sunt cam pe final de target, cu 1 kg si ceva de dat jos. oricum bafta multa.
Cris, felicitari pentru rezultate si iti multumesc pt incurajari! 🙂
Sper sa te ajute ideile mele 🙂
Ma bucur tare mult ca ai introdus retete Dukan si eu tin dieta,vizitam blogul tau dinainte si imi place f mult atentia si meticulozitatea cu care postezi fiecare reteta asa ca fii atenta o sa fiu cu ‘ochii pe tine’………succes
Vali, sper sa-ti fie de folos retetele, succes si tie la slabit (daca e cazul..)! 🙂
buna edith,
te-as ruga daca poti sa-mi spui si mie de unde cumperi ceai matcha. te rog din suflet spune-mi numele magazinului sau cum pot sa am si eu.unde pot gasi.
te rog f mult….din inima….
Buna Alina, mathca am luat-o de pe site-ul pastaidevanilie.ro (am pus link catre ei la cupcakesurile cu matcha, dar prob abil nuai observat 🙂
mersi mult pt raspuns, edith.
dar eu am o problema : locuiesc in canada. crezi c-as putea comanada la o adresa din romania si sa platesc de aici ?
cam in cat timp ti-a venit tie pachetul ? vine la posta?
imi cer mii de scuze pt atatea intrebari, dar nu prea stiu cum functioneaza.
iti multumesc din suflet , si de asemenea pentru blog, care este cu adevarat minunat !!!!!!!!!!!!!!
Alina, ia legatura cu proprietara site-ului si cu sigurtanta gasesti o cale. Se poate plati prin transfer bancar, platesti de acolo so livrarea se face aici, daca ai la cine sa le primesti. Eu sunt in bucuresti, la fel este si ea, iar coletul ajunge cam in 3-4 zile prin posta Ro..
Insa eu zic ca este imposibil sa nu gasesti si acolo. Cauta la magazinele care vand online ceaiuri sau alte chestii naturale.
Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase si te mai astept cu drag sa imi incerci retetele.
Daca nu am matcha, se poate inlocui cu ceva … ? :-S
Poti folosi cacao, ness.. Sa nu pui f mult, sa nu iasa amar..
Sau pui arome de fructe si colorant in partea care este verde la mine.. Coaja de lamaie+esenta, coaja de portocala+esenta 🙂
unde găsesc matcha?
pe pastaidevanilie.ro
Buna Edith …eu am inceput recent dieta Dukan , si intrand in grupul Dukaneii de pe Facebook , a vazut numele tau , care-mi suna foarte cunoscut…pana cand creierasul meu a facut ***clink*** Este vb de Edith,s kitchen , al carei mare fan sunt …am incercat multe dintre retele tale si vreau sa te felicit …
Ne mai auzim , in special acum , cand am gasit la tine retete Dukan inclusiv …am sa incerc si eu crema asta minune , daca gasesc Matcha in Spania …daca nu , inlocuiesc cu altceva …
Buna Maria! Ma bucur ca iti sunt de ajutor retetele mele dukan, cum iti erau de ajutor si celelalte inainte 🙂
Poti inlocui matcha cu cacao, ness, inka 🙂
Te astept sa-mi spui cand maiincerci cate ceva 🙂
Bafta multa cu dieta!
pfff, cum arata toate, le-as incerca pe toate intr-o singura zi. 8/th day dukan fan (Not, PANA AM GASIT BLOGUL) :))))
Ma bucur ca ai deveni fan dukan dupa ce mi-ai gasit blogul ;))
Sper sa iti placa ce incerci de la mine.
Bafta multa cu dieta! 🙂
Am incercat-o cu cream cheese si zahar (nu tin dieta). Am dat musafirii pe spate, merci de reteta! 🙂
Mmmm trebuie sa fie tare buna cu crema de branza. Ma bucur ca v-a placut 🙂