salatadefasolemung thumb2 1 - SALATA DE FASOLE MUNG

Dupa atatea dulciuri sa mai mancam si o salata, zic. Nu?

Salata de astazi contine fasole mung, originara undeva prin Asia, despre care se spune ca este foarte sanatoasa.

Fasolea Mung contine o gama completa de vitamine si saruri minerale (Ca, Mg, K, Fe, Zn, Cu, P, Na) precum si o cantitate mare de proteine (20%).

De asemenea contine toti aminoacizii esentiali si numeroase enzime esentiale pentru digestie.

Ne trebuie:

250-300 g fasole mung

1 ardei gras copt taiat cubulete

1/2 ceapa

2 fire ceapa verde (optional)

2 catei usturoi

patrunjel

3 lg otet balsamic/otet mere

6-7 rosii cherry

2-3 lg ulei de masline

sare, piper

Cum se face:

Fasole mung gasiti in magazinele cu produse cu specific oriental, magazinele bio si in unele plafaruri.

fasolemungpunga thumb3 1 - SALATA DE FASOLE MUNG

Spalam fasolea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere 2-3 degete. Fierbem acoperit, cca 20-25 min, pana cand fasolea este fiarta dar ramane putin al dente.

Scurgem apa si punem fasolea intr-un bol incapator.

Coacem un ardei si il curatam de pielita (il punem fierbinte int-un castron si il acoperim ca sa se curete mai bine). Il taiem cubulete.

Punem pese fasole ardeiul copt, ceapa si ceapa verde taiate marunt, usturoiul presat,

rosiile cherry taiate in 4, otetul, uleiul, patrunjelul tocat, sare si piper. Omogenizam.

Lasam salata minim o jumatate de ora la frigider sa se marineze.

Se consuma rece.

Buna, racoroasa, sanatoasa, aromata,  ce mai, ideala pentru o vara fierbinte (dar nu numai).

Serviti in bol sau o puteti pune intr-un castronel mic/forma cilindrica metalica de prajituri,

presati bine cu o lingura si rasturnati pe farfurie. E mai… fancy 🙂

Enjoy!

salatadefasolemung1 thumb13 1 - SALATA DE FASOLE MUNG