Turtitele astea ies compacte (nu va asteptati la pufosenii), cu gust de patrunjel, numai bune de “rontait” pe post de snack.
Reteta o am de la mama care parca zicea ca o are dintr-o revista…
Ne trebuie:
200 g piure de cartofi
230 g faina
1/2 lgt praf de copt
50 g unt
o mana de patrunjel
smantana (la nevoie)
sare
1 lgt rasa de zahar (optional)
Cum se fac:
Curatam cartofii (2-3), ii fierbem si ii pasam ca pt piure. Cantarim 200 g.
Faina amestecata cu praful de copt se pune intr-un bol, turnam peste ea untul topit, sarea, zaharul, piureul de cartofi si patrunjelul tocat.
Framantam pana obtinem un aluat compact. Daca aluatul obtinut este prea tare punem putina smantana (eu am pus 1 lg).
Intindem aluatul pe o suprafata infainata, de grosimea unu deget si decupam cu gura unui pahar.
Din resturile ramase, intindem iar foaie si decupam din nou.
Le coacem la cuptorul bine incins, pe foaie de copt pana se rumenesc frumos.
Dupa 10-12 minute le intoarcem.
Enjoy!
Foarte faina reteta!!! Am sa fac si eu
Ma bucur ca iti plac, Bianca 🙂
Arata minunat!
Oare cum or fi daca pun putina telemea rasa in ele?
Adina-Craiova
ce ti-e si cu revistele astea si citarea sursei! 🙂 mai ca ai zice ca seamana reteta cu ce am publicat eu aici http://amainbucatarie.blogspot.com/2010/06/placinte-irlandeze-cu-cartofi.html, preluata la randul meu dintr-o carte de bucate irlandeza http://www.amazon.com/Irish-Food-Cooking-Step-Step/dp/068164284X
As fi zis, bravo revistei, se documenteaza si citeste despre bucatarii traditionale! Doar ca m-am intors la carte si ce sa vad: eu adaptasem putin reteta. Si ghici ce? In revista apare varianta mea, improvizata de mine,in bucataria mea,fix cu gramajele date de mine, nu varianta din carte.
Sunt taaaaare curioasa despre ce revista este vorba 🙂
Yummy…
Ama, am pus-o pe mama sa caute revista, si dupa o jumatate de ora a gasit-o..
Este vorba de o revista de “Integrame culinare”, un nr mai vechi, 20, si arata ca cea de aici (a 6-a revista):
http://www.integrameonline.ro/page/reviste
Din pacate online nu dau decat ultimul numar. Acolo este o integrama pe care daca o completezi afli reteta.
Reteta de turtite este semnata de Ilona Radescu.
Cand merg acasa, o sa iau revista sa o scanez si ti-o trimit, dar asta nu o sa se intample mai devreme de 1-2 luni.
O sa scriu ca este reteta ta, desi eu nu o am de la tine, eu obisnuiesc sa scriu sursele retetelor…
Edith stai linistita 🙂 in fond si eu m-am inspirat la ea. doar ca uite asa mai afli pe unde ajung retetele noastre ;)))
Bellissimi ♥ ciao
Arata tare bine Edith!
Cochete si imbietoare!
Nu inteleg de ce sustine atat de tare, ca e reteta “mea” sau a “nu stiu cu-i”…..ca adaugam un ingredient sau ca scoatem, nu face ca ea a fost inventata de mine, sau tine…ele au fost cu mult mult inainte….Edith, admir tot ce faci si nu trebuie sa scanezi, sau sa se te disculpi in fata nimanui:)
Draga mea anonima,
Iti multumesc pt sustinere.
Insa, in randurile blogurilor culinare s-a stabilit o regula nescrisa (pe care majoritatea o respecta…) aceea de a mentiona sursa unei retete atunci cand este preluata de pe un alt blog culinar romanesc.
De aceea Ama a venit cu acel comentariu, si este normal. Numai ca, de data asta, eu nu am luat-o de la ea 🙂
Te mai astept sa imi incerci retetele (inspirate sau nu de alte bloguri 🙂
eu nu am afirmat ca am inventat reteta, am spus ca pur si simplu modificarile facute de mine m-au ajutat sa o recunosc.
iar problema nu era cu citarea sursei pe blogul lui Edith (care in fond citase sursa), ci problema era cu presa care isi insuseste fara probleme material de pe net fara sa citeze sursa.
Ama, in maxim jumatate de ora o sa iti trimit revista, am intrat in sfarsit in posesia ei 🙂
Eu initial am mentionat ca sursa o revista, pt ca de acolo mi-a dictat-o mama 😛
O întrebare în compozitie pun 200 gr de cartofi sau piure? Deoarece în piure eu pun și unt și lapte și nu știu, dacă sa pun doar 200 gr de cartofi simpli păsări. Mulțumesc frumos.
Cartofii simpli, doar pasati ca pt piure, cum scrie in reteta: “Curatam cartofii (2-3), ii fierbem si ii pasam ca pt piure. Cantarim 200 g”