Acesta este tortul pe care l-am avut de Revelion. Ciocolata, muuuulta ciocolata, asa cum imi place mie.
Nimic deosebit, rapid, dar buuun de tot.
Ne trebuie:
1 pachet de foi piscot (eu am folosit cumparate)
Pt crema ganache:
500 ml frisca lichida (Creme Patiserie)
350 g ciocolata (amestec cu lapte + amaruie)
Pt glazura:
150 g ciocolata (75 g amaruie, 75 g cu lapte)
100 ml frisca lichida
30 g unt
Cum se face:
Crema ganache
Punem frisca lichida la incalzit, cand este calda punem cicolata rupta bucatele
si omegenizam pana se topeste ciocolata in intregime.
Lasam la rece pentru 5-6 ore (eu am lasat peste noapte)
si apoi o batem ca pe frisca cu mixerul.
Umplem foile cu crema si dam la rece.
Glazura
Pune frisca intr-un vas la incalzit, apoi punem ciocolata si untul,
omogenizam bine pana se topeste toata ciocolata.
Turnam peste tort cand este doar putin calduta.
Il ornam dupa preferinte, cu frisca sau cicolata alba.
Cum sunt nepriceputa la ornat, mi-a iesit… asa (nu mai zic cum, ca se observa in poza Photobucket )
In schimb gustul… mmm o nebunie! Ador glazura asta si crema ganache.