Este sezonul gogonelelor si anul asta am incercat pentru prima data tocanita de gogonele.
Se face usor si este tare buna. Si este de post.
Iar daca aveti gogonele usor parguite, va avea si o culoare mai frumoasa decat a mea.
Ne trebuie:
3 cepe
4-5 linguri de ulei
2 morcovi
1,5 kg gogonele
5-6 catei de usturoi
2 foi de dafin
Sare, piper
Cum se face:
Calim ceapa tocata marunt in ulei, cu sare, cca 5-6 minute, amestecand din cand in cand, apoi adaugam morcovul ras pe razatoarea mare.
Mai lasam pe foc inca 3-4 minute, acoperit, amestecand.
Adaugam apoi gogonelele taiate bucati potrivite (de max 2*2cm), acoperim si lasam sa fiarba la foc mic, cca o ora, o ora si 10 min,
amestecand din cand in cand. Pe la jumatatea timpului adaugam foile de dafin piper, usturoiul tocat marunt,
potrivim de sare si lasam sa fiarba acoperit in continuare.
Nu este nevoie sa adaugati apa, dar musai fierbeti cu capacul pe oala si, de preferat, intr-o cratita antiaderenta.
Eu am adaugat si 1/2 ardei iute. E optional, dar mie imi plac mancarurile picante.
Mancam cu pofta ca e tare buna, rece sau calda.
Enjoy!