O supa sanatoasa, de dieta, rapida si care se poate manca si rece, deci indeplineste toate calitatile pentru a fi ideal de preparat si consumat pe timpul verii (dar nu numai).
Ne trebuie:
1 ceapa
1 morcov
1 ardei (de preferat rosu)
1 dovlecel mic
1 pastarnac
1 rosie
sare, piper, 2-3 lg de ulei
optional:
1 cartof mic
telina, patrunjel radacina
(puteti folosi orice legume aveti la indemana)
Cum se face:
Punem legumele (in afara de rosie) taiate cuburi mari la fiert in apa potrivit de multa (nici prea multa dar nici putina, sa aiba de unde sa scada).
Rosia o oparim, o decojim si o punem la fiert separat in putina apa (daca o punem la un loc cu legumele le incetineste fierberea).
Cand sunt aproape fierte, adaugam sare si 2-3 linguri de ulei.
Scoatem legumele intr-un bol, punem si cateva linguri din apa in care au fiert si le pasam cu blenderul stick.
Apoi turnam din apa in care au fiert legumele cate putin, pana ajungem la consistenta dorita. Potrivim de sare si piper.
Putem adauga si 2-3 linguri de smantana lichida (pentru gatit) si verdeata tocata.
Eu am mancat cu crutoane.
Un sfat pentru pregatirea crutoanelor: puneti feliile de paine in cuptor la prajit, cand capata culoarea pe care o doriti, le scoateti,
si dupa ce se racesc le frecati cu un catel de usturoi. Apoi le taiati cubulete.
Mmmmm, o fac categoric!
Si mie imi plac supele crema cu crutoane; cred ca mi se trage de cand mergeam la gradinita la program lung, acum 1000 ani, si era una din mancarurile mele preferate. crutoanele merg super si in salate, eu le tai inainte si le stropesc bine cu ulei de masline si presar ce verdeata am. asa au gust diferit de fiecare data. cu usturoi nu am incercat, dar s-a notat. mersi
si eu o sa o fac pe asta!! suntem super fani supe-crema si asta arata foooarte apetisant!! felicitari, edith!
pupici!
Buna, Edith! Aceasta supa o prepar si eu fetitei mele de 9 luni. Este supita ei preferata.Dar este buna si pentru cele care tin dieta (cum sunt eu 🙂 ) O zi cat mai frumoasa! pupici
Incepand de azi, am demarat un fel de top personal al celor mai bune postari din blogosfera culinara romaneasca, in saptamana ce a trecut. Te anunt ca esti in top 5 si poti vedea despre ce e vorba aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/05/crema-blogosferei-culinare-romanesti-1.html .
@Ina: cum asa? ca nu e raw… sau mai faci exceptii? 🙂
@raluca: norocoasoo! Supa crema la gradinita?? Niciodata! De spanac ai auzit? :))
Sa incerci si cu usturoi crutoanele sa vezi poate iti plac 🙂
@kzarinne: pupici Ralucutz, merci! 🙂
@Giani Alina: Asa este, erge sipentru bebici si pt cura. Merci de vizita! O zi faina si tie!
@laura laurentiu: iti multumesc mult, sunt onorata, acum fug sa vad 🙂
eu nu mananc 100% raw… 🙂
nu as fi crezut ca o supa numai cu legume fierte poate iesi asa buna!va fi in meniul meu zilnic!imi place mult siteul tau Edith pt ca ai retete sanatoase,fara multa prajeala, si usor de facut!Nici nu stii cat am cautat retete romanesti unde principalul ingredient sa nu fie ceapa prajita!Mersi!
Nina, sa stii ca mai am si eu retete cu ceapa prajita 😀 Nu de alta da-i taare buna 😛
Insa ma bucur ca iti plac retetele mele si cu siguranta vei gasi destule fara ceapa prajita 🙂
Te mai astept cu drag! 🙂
Buna, Edith!
Eram in vizita pe la tine si mi-ai facut pofta de supa crema de legume.Cum ajung acasa ma pun pe treaba!
Ela
Ela, ma bucur ca iti place si multumesc de vizita 🙂
Te mai astept!
Mai Edith, m-ai facut dependenta de site-ul tau!
Bravo pentru munca si perseverenta!
Imi place ff tare ca la majoritatea retetelor tale dai variante si pt reducerea de calorii ceea ce este saludabil.
Domnul sa te rasplateasca !
Mihaela, ma bucur mult ca iti place blogul meu.
Sper sa gasesti aici retete pe placul tau. In ceea ce priveste caloriile reduse, nu mereu reusesc, dar, ma straduiesc 🙂
Te mai astept cu drag!
Edith, asa la o prima vizita pe site, imi pare tare interesant totul pe aici:) poate ma lamuresti cu o chestie: care-i treaba cu smantana?de cate tipuri e ?(pt gatit si pt consum/? cum le identific?) vad ca tu ai zis smantana lichida, de gatit…te referi la cea de 30% grasime…Mersi fain
Andreea, exista smantana pentru gatit (care este ambalata la cutiute mici ca si frisca sau la sticlute de plastic, este mai dulce la gust si scrie pe ea ca este pt gatit – aceea nu se va “branzi” in sosuri/supe/ciorbe) si exista smantana fermentata, clasica, pe care o stim cu totii, acrisoara, care merge pusa in farfurie numai cand servim mancarea, altfel se va branzi..
Sper ca te-am lamurit 🙂
Ma bucur ca iti place blogul meu, te astept cu impresii cand incerci ceva!
Tocmai azi am mancat aceasta supa minunata , cea mai bn din cate am mancat vreodata!! Super iti urez succes in continuare!! Te pup!!
Ma bucur ca ti-a placut 😉
Draga Edith, tocmai am incercat aceasta retata iar supa a iesit absolut delicioasa! Multumesc pt inspiratie!
Iti doresc o primavara senina si plina de bucurii!
Ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept! 🙂
O primavara frumoasa sa ai si tu!