supa crema de legume

O supa sanatoasa, de dieta, rapida si care se poate manca si rece, deci indeplineste toate calitatile pentru a fi ideal de preparat si consumat pe timpul verii (dar nu numai).

Ne trebuie:

1 ceapa

1 morcov

1 ardei (de preferat rosu)

1 dovlecel mic

1 pastarnac

1 rosie

sare, piper, 2-3 lg de ulei

optional:

1 cartof mic

telina, patrunjel radacina

(puteti folosi orice legume aveti la indemana)

Cum se face:

Punem legumele (in afara de rosie) taiate cuburi mari la fiert in apa potrivit de multa (nici prea multa dar nici putina, sa aiba de unde sa scada).

Rosia o oparim, o decojim si o punem la fiert separat in putina apa (daca o punem la un loc cu legumele le incetineste fierberea).

Cand sunt aproape fierte, adaugam sare si 2-3 linguri de ulei.

IMGP1514_1

Scoatem legumele intr-un bol, punem si cateva linguri din apa in care au fiert si le pasam cu blenderul stick.

IMGP1522_1

Apoi turnam din apa in care au fiert legumele cate putin, pana ajungem la consistenta dorita. Potrivim de sare si piper.

Putem adauga si 2-3 linguri de smantana lichida (pentru gatit) si verdeata tocata.

Eu am mancat cu crutoane.

Un sfat pentru pregatirea crutoanelor: puneti feliile de paine in cuptor la prajit, cand capata culoarea pe care o doriti, le scoateti,

si dupa ce se racesc le frecati cu un catel de usturoi. Apoi le taiati cubulete.

supa crema de legume 1