Sunt atatea retete de paste carbonara pe net ca cine stie care o fi cea adevarata…
Asta este una din variante.
Daaaa, stiu ca pastele ingrasa, dar ce sa fac daca imi plac atat de mult…
Asta este una din variante.
Daaaa, stiu ca pastele ingrasa, dar ce sa fac daca imi plac atat de mult…
Ne trebuie:
300g paste
2 oua
2 linguri smantana
200g kaizer afumat
100-150 g parmezanCum se face:
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp,
se taie kaizerul si se pune la prajit pana se rumeneste putin (nu se pune ulei, isi lasa el).
2 oua
2 linguri smantana
200g kaizer afumat
100-150 g parmezanCum se face:
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, intre timp,
se taie kaizerul si se pune la prajit pana se rumeneste putin (nu se pune ulei, isi lasa el).
Se bat ouale bine, se amesteca cu 2 linguri de smantana, cu parmezanul
apoi se amesteca cu kaiserul cald.
Dupa ce pastele au fiert, se scurg de apa si atentie nu se clatesc cu apa rece,
trebuie sa ramana fierbinti si se adauga peste ouale batute cu kaiser.
Se amesteca repede si gata.
Cineva a mancat cu ketchup iute… dar desigur ca nu au mai fost carbonara…
Arata tare bine pastele…vreau si eu o portie!!! :)) Pupici!!!
Merci Alexandra! Nu mai am din pacate… 🙁 Sunt de mult mancate cand le pun pe blog…:P
Edith si mie imi plac la nebunie,ar trebui sa fac si eu o portie. Te pup si we placut !
Merci la fel, Amalia!
ouale raman crude???aici scrie ca se amesteca cu sunca si pastele…cam ciudat
Da, ouale raman crude, punand totul fierbinte se incheaga cumva…
Ciudat, dar daca asha-i reteta.. ce sa faci? 😛
ati dau eu reteta de carbonara 100%italiana invatata de la o bucatareasa din napoli.fierbi pastele in apa cu sare(se folosesc pastele scurte.nu pui kaizer ci sunca de praga su sunca presata,taiate cubulete potrivite,si le prajesti in putin ulei.separat bati ouale(cite 1 ou de persoana)cu 2-3 linguri de parmezan.storci pastele si le pui peste sunca prajita(care ai luat-o de pe foc)torni si ouale si amesteci totul.daca este necesar mai pui pe foc citeva secunde pina se face oul.ciao si te pup.
merci de reteta, Marcela!
foarte bune reteta o sa o incerc si eu
buna seara!! tocmai ce am halit o portie de asemenea spaghette…delicioase..eu am pus si ciuperci(suntem fani ciupercute!)si compozitia am fiert-o un pic in cratita unde am prajit kaiserul…am o pb cu ouale crude..ne-am abatut un pic sa zic dar fff bune!!!
multumim de retete..cu tine rezolvam mereu dilema:”in seara asta ce mancam???”
Alina, m bucur ca ti-au placut 🙂
Sigur au fost super cu ciuperci.
In ceea e priveste oul crud, da si eu am retineri acum.. Nu prea mai fac preparate in care oul (respectiv albusul – pt ca stiu ca asta este mai periculos) ramane nepreparat termic…
Te mai astept cu drag si ma bucur ca iti dau idei 🙂
ai facut o greseala kaiserul nu se baga in ou, prima data pastele si se lasa sub capac 5-10min apoi kaiserul. kaserul cand il vrem prajit se pune ulei de masline usturoi dar nu taiat marunt cand a dat un pic de gust se scoate(italieni nu pun kaiser, pun pancetta)apoi punem kaserul si vin alb pana carnea este acoperita se lasa la foc mic pana scade vinul. Asa se face adevarata reteta eu am invatat de la ei si este foarte buna si culoarea se schimba la paste e delicios incercati