Se pare ca toamna inca nu vrea sa vina, asa ca vara e inca stapana pe temperaturile mari.
In conditiile astea ce putem face mai bun decat sa mai bem ceva racoros, hranitor si sanatos
facut din doar 3 ingrediente?
Smoothie-ul se poate face si cu banane necongelate daca dorim pur si simplu un mic dejun (sau o cina) sanatoasa si rapida.
Ne trebuie:
2 banane congelate
cca 300 ml lapte
50 g migdale (maruntinte)
1 lg de miere (optional)
(un blender)
Cum se face:
Taiem bananele rondele, le punem intr-o caserola de plastic si le congelam.
Eu am cumparat migdalele maruntite decojite, de la Kaufland, marca Stilla.
Daca aveti intregi le maruntiti putin cu cutitul.
Punem bananele congelate, laptele, migdalele si optional mierea in blender
si pulsam de cateva ori pana obtinem un amestec omogen si migdalele sunt fin maruntite.
Si serviiim
Enjoy!
Recomand cu caldura smoothie-ul de fata celor de la Electrolux si Golin Harris in serile cand nu organizeaza cine bogate si gustoase
cu bloggeri gurmanzi, ca cea la care am participat aseara si pentru care le multumesc din suflet.
Am avut o seara minunata alaturi de ei si de doua bloggerite pe care mi-a facut placere sa le cunosc,
Cristina si Carmen (impreuna cu jumatatile lor)
http://www.divainbucatarie.ro/ si http://furnicuti.blogspot.com/
Multa mancare buna, buna dispozitie, evident ca noi bloggeritele am gatit (ca doar na, asta se presupune ca stim sa facem cel mai bine ).
Cateva imagini de aseara
Il voi incerca cu siguranta!!! Nu are cum sa nu fie bun… Te pup
Buna seara,
Daca e smoothie adevarat, se folosesc bananele coapte, nu congelate, vanilie si mai ales gheata. Gheata amestecata in blender cu bananele si restul, asta poate da nastere unui smoothie. Incercati-l si pe cel real. Ca-n afara ca furam retete de la americani, altceva … Macar sa le si respectam.
Cristina, e bunut tare. Pup! Merci de vizita! 🙂
Asa Madalina, alta nemultumire decat cea ca nu respect retetele originale mai ai?!?
Acum daca tot ai inceput.. curaj!!
Adevaru’ e ca am cam mult tupeu sa fur retetele americanilor si mai ales sa nici nu le respect…
Mie imi place varianta lui Edit’h !!!! La urma urmei papam sau bem :)fiecare ce vrem , cum vrem , cat vrem si cand vrem !!!!
tare bun si hranitor ..felicitari Edith
Madalina…nu crezi ca e mai bun cu banane inghetate decat sa pui gheata??la ce sa mai adaug apa(gheata)doar sa il inmultesc…cand pot pune bananele inghetate:)
OK, daca vreti puneti in el si oregano, dar el nu se poate numi smoothie in conditiile alea. Putem sa inventam retete, dar sa le denumim altfel.
Da, mie mi se pare tupeu sa furi reteta, sa n-o respecti in intregime dar sa-l denumesti ca pe original. Spune-i bauturica de casa sau cum vrei tu, dar in smoothie gheata se pune. Daca vrei sa fie smoothie, ii lasi baza adica gheata si jonglezi cu vanilia, bananele sau mai stiu eu ce. E ca si cum eu fac ciorba fara apa si ii spun ciorba de perisoara.
O zi minunata!
Exact cum spuneam, tupeu curat :))
Madalina, relax, enjoy life, zau! Ca-i scurta si-i pacat!
Fetele va pup, ma bucur ca va place, asa neoriginal cum este smoothie-ul meu 🙂
Si draga Madalina, afla ca nu esti atat de atotstiutoare pe cat te crezi. Smoothie-ul se face si fara apa/gheata deloc. Este o bautura groasa, fina.. stii ce inseamna smooth?? Se pare ca nu.
Mai informeaza-te: http://en.wikipedia.org/wiki/Smoothie
Si eu stiu tot de varianta ca e o bautura groasa, fina:) Arata exact asa cum trebuie si gustul cred ca e minunat!!
Pana la urma ce mai conteaza cum fac altii smoothie, iar de furat nu inteleg de unde pana unde e furt…ca doar l-ai facut tu si l-ai pozat tot tu!
Pe alte bloguri care chiar fura tot nu pot sa intre persoanele astea si sa faca galagie, daca tot n-au ce face cu timpul liber?!?
Weekend placut!
De 20 de ani de cand locuiesc in America orice smoothie am baut intr-un loc unde se vand aceste chestii a fost facut cu fructe si fara gheata. Poate contine lapte, lapte de migdale, cocos, canepa, soia, dar in nici un caz gheata. Adica, apa? Adevarat, nu am baut “smoothie” la faimoasele restaurante de lux precum McDonalds sau Burger King, dar deh, am supravietuit.
Daca mi-ar lungi careva a mea smoothie cu gheata cred ca i-as zice vreo doua. Daca vreau sa beau gheata de la blender eventual imi fac o limonada. Ce zice Madalina nu e smoothie. E slushie. Si se vinde pe la Seven Eleven si gas stations… High class, what can I say….
Madalina… noi o sa fim o natie de “gospodine” care fac smoothie american neoriginal, pentru ca sunt sigura ca muuulta lume va face dupa reteta lui Edith. Si toate vor constata ca e deliciiiiooos, asa ca prea putin le va intereseaza daca pe tine te nemultumeste ceva :))))
Oh, pai citind aici ma gandesc… ieri am facut niste fursecuri (dulci) cu rozmarin… oare se mai numesc fursecuri?
Doamne, frustrarea e la cote maxime, chiar si pe alte meleaguri. Tot criza o fi de vina? Cred ca e vorba mai degraba de o criza de bun simt la cei care-ti dau sfaturi in astfel de termeni. Mie mi se pare o propunere interesanta si sigur nu o voi numi “bauturica de casa” ci smothie a la Edith. Felicitari, Edith!
Fetele, va multumesc pentru comentariile voastre! 🙂
Elena, nu este smoothie a la Edith, pt ca majoritatea il prepara asa 🙂
Se pare ca numai dna respectiva face smoothie numai cu gheata si nu cu fructe congelate…
Nota 10 Edith, este smoothie si punct…. parerea mea!!! Nu inteleg aceste doamne sau domni deloc, daca nu iti place, nu este neaparat sa faci comentarii uracioase, mie una daca nu-mi place o reteta ,ma abtin d-le, sau o fac sa fie pe gustul meu, dar nu as putea sa vin sa spun ca nu e smoothie si sa fac atata tam-tam! Felicitari Edith inca odata! Imi place cea ce faci si pentru mine doar asta conteaza, fiecare facem dupa gusturile proprii! Pup!
@Madalina
Am cateva nelamuriri:
1. Bananele se gasesc numai in 2 stari: coapte sau congelate? Puteam sa jur ca am vazut si banane verzi, necoapte…si necongelate.
2. “poate da nastere unui smoothie”..dar nu e musai, nu?
3. Pe cine sa-L denumesti ca-n original? Pe reteta? Pe smoothie? Daca da, de unde stii ca e masculin? Scrie ceva in reteta originala despre care ar trebui sa stim si noi? 😛
4. Pot sa-i spun smoothie cu oregano?
5. la voi, la americani cum e reteta traditionala, cu o perisoara? De-aia se numeste asa? Ca la noi se fac mai multe si ii zicem ciorba de perisoare.
6. Spre exemplu, limonada, la origine, era bautura racoritoare pe baza de suc de lamaie. Intre timp, limonada a devenit (conform definitiei din DEX) o bautura racoritoare pe baza de suc de fructe. Eu zic sa fim mai relaxati si mai putin inversunati (constipati in gandire)…mai bem un smoothie, poate chiar si o visinata de mere 🙂
demult nu am mai ras asa cu pofta, mi se pare foarte amuzanta discutia:)
eu fac cu banane coapte, necongelate si zmeura congelata – asta ce o o fi? smoothie a la cluj?:)
a da, si fara lapte – stiu, stiu americanii s-ar tavali in chinuri…:)
pacat ca nu a mai raspuns madalina comentariilor, mi-ar fi placut sa aflu mai multe!
Natty, ea a mai scris, insa nu am mai publicat eu comentariile. Nu vreau sa fac telenovele din retetele mele :))
wow… vad k a fost o intreaga dezbatere pe acest subiect…eu voiam sa spun k tocmai am savurat un pahar maaaaare de smoothie cu banane. n-am avut midale asa k l-am facut cu nuca. E MINUNAAAAAT!!!!!!!!! multumesc Edith pentru reteta!
Ioana, ma bucur ca ti-a placut.
Cu nuca cred ca a fost minunat 🙂
Te mai astept!
Primul meu smoothie! Foarte foarte bun! I-am pastrat si sotului meu o portie sa se rasfete 🙂 Multumesc pentru reteta, Edith!
Lavinia, ma bucur mult ca ti-a placut.
Poate le incerci si pe celelalte 😉
Si.. stai pe aproape ca mai vin si altele 🙂
Edith, super buna bautura, indiferent de denumire! :-))
Ca locuitoare in America, sunt 100% de acord cu Dana J in ce spune… She’s right!!!!
Americanii au mania ghetii in orice bautura (chiar daca nu necesita)… Restaurantele respectabile nu iti vor pune gheata, ca sa iti lungeasca bautura si vor sti sa distinga intre gheata cu si fara rost.
Dar asta nu se se intampla la “fast-food”-urile de rand, unde Madalina obisnuieste sa manance autentic american. OMG!!! :-)))
In privinta copierii, si sa vrei nu poti! :-))) Pentru o cina festiva nu ti-ar ajunge intreaga productie cubaneza de zahar din anul 2011 si nici gheata din Antarctica, ca sa pregatesti, ORIGINAL american, dulcegariile lesinate si bauturile pline de gheata (pe care americanii americani le vor solicita automat, ca ei nu pot sta fara un pahar in fata, fie el si numai cu apa si gheata aferenta).
So, Edith, my darling, keep going in your way! Go ahead,’couse we love the way you cook!
Delia, ce m-a amuzat comentariul tau.. :))
Te mai astept cu drag! 🙂
Am descoperit aceasta reteta de ceva vreme si de atunci o repetam cel putin odata pe saptamana. Am mai adaugat si putina scortisoara. Pentru mine blogul tau este o sursa de inspiratie si pentru asta iti multumesc! (sunt Invatacel)
Draga mea, ma bucur ca iti place smoothie-ul.
Sper sa incerci si alte retete de la mine, care sa iti placa 🙂
Te astept cu impresii!
Blogul tău se afla în semnele mele de carte pt inet. Foarte tare blogul, te urmăresc în fiecare zi. Bravo!
Dana
Multumesc Dana, ma bucur ca iti place blogul meu 🙂
te mai astept sa te inspiri 😉
Este buna bauturica ta, eu am folosit lapte de soia si migdale intregi. Doamnele aveti grija la comsumul de lapte de vaca ca osteoporoza, si bolile sistemului circulator sint ale voastre. Edith migdalele prezentate sint albite chimic, deci cum zice neamtul ia-ti degetele de pe ele. Mai bine le lasam in apa si le curatam mai trziu de coaja
Dan, iti multumesc pentru info. Auzisem ceva de genul asta, insa doar asa in treacat si nu am aprofundat.
Ca atare le consum oricum numai pe cele in cjoaja (hidratate si curatate de coaja).
Ma bucur ca ai incercat smoothie-ul si ti-a placut. Te mai astept! 🙂