scones-cu-ananas

Pana acum am facut doar scones sarate. Cu bacon si parmezan sau cu cheddar si chives.

Si cum mi-au placut tare mult, era cazul sa incerc si varianta lor dulce. Buna tare-tare si varianta

scones cu ananas. Dulci, usor pufoase si aromate, glazura to die for, merita incercate.

Pot sta cu succes pe masa de Craciun sau Revelion, alaturi de alte deserturi mai mult sau mai putin traditionale.

Se fac foarte repede si se mananca si mai repede.

Ne trebuie:

300 g faina

70 g zahar

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

115 g unt inghetat

100 ml lapte batut

1 ou mare

4 linguri ananas Sunt Food (taiat cubulete)

Pentru glazura:

3 linguri unt topit

6 linguri zahar pudra

2 linguri compot de ananas

vanilie

Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase,

pe care le am intotdeauna la indemana.

Cum se fac:

Punem untul la congelator inainte de cantarirea si pregatirea ingredientelor si tavii (eu l-am lasat cam 20-25 min).

Amestecam intr-un bol incapator, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Omogenizam bine amestecul. Radem peste ele, pe razatoarea mare, untul scos de la congelator.

Cu ajutorul degetelor omogenizam compozitia (vom obtine o compozitie ce seamana cu nisipul umed).

Intr-un bol mic amestecam cu o furculita laptele batut, oul si vanilia si turnam compozitia peste faina si unt.

Adaugam si ananasul taiat cubulete mici.

Amestecam din nou cu mana, vom obtine un aluat lipicios si moale.

Punem aluatul pe o suprafata infainata si cu mainile infainate formam un cerc cu diametrul de cca 20-23 cm

si inalt de cca 1-1,5 cm.

aluat-scones

Taiem 8 triunghiuri cu un cutit bine ascutit si le punem in tava pe hartie de copt.

scones-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-17 minute.

Le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Ne ocupam de glazura. Intr-un bol mic punem zaharul pudra, sarea, vanilia, sucul de ananas si untul topit.

Omogenizam si o lasam sa se raceasca. Turnam glazura, cu o lingura  pe scones.

Eu am aplicat in doua randuri, dupa ce s-a intarit primul strat, am mai pus unul.

Lasam sa se intareasca glazura (pentru asta le putem pune si la frigider 5 minute).

Savuram cu mare pofta ca-s tare, tare bune!

scones-cu-ananas-2

Enjoy!

scones-cu-ananas-SunFood


 Sa aveti sarbatori frumoase alaturi de cei dragi! 🙂

Fundalul sonor preferat de mine zilele astea