Pana acum am facut doar scones sarate. Cu bacon si parmezan sau cu cheddar si chives.
Si cum mi-au placut tare mult, era cazul sa incerc si varianta lor dulce. Buna tare-tare si varianta
scones cu ananas. Dulci, usor pufoase si aromate, glazura to die for, merita incercate.
Pot sta cu succes pe masa de Craciun sau Revelion, alaturi de alte deserturi mai mult sau mai putin traditionale.
Se fac foarte repede si se mananca si mai repede.
Ne trebuie:
300 g faina
70 g zahar
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
115 g unt inghetat
100 ml lapte batut
1 ou mare
4 linguri ananas Sunt Food (taiat cubulete)
Pentru glazura:
3 linguri unt topit
6 linguri zahar pudra
2 linguri compot de ananas
vanilie
Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase,
pe care le am intotdeauna la indemana.
Cum se fac:
Punem untul la congelator inainte de cantarirea si pregatirea ingredientelor si tavii (eu l-am lasat cam 20-25 min).
Amestecam intr-un bol incapator, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam bine amestecul. Radem peste ele, pe razatoarea mare, untul scos de la congelator.
Cu ajutorul degetelor omogenizam compozitia (vom obtine o compozitie ce seamana cu nisipul umed).
Intr-un bol mic amestecam cu o furculita laptele batut, oul si vanilia si turnam compozitia peste faina si unt.
Adaugam si ananasul taiat cubulete mici.
Amestecam din nou cu mana, vom obtine un aluat lipicios si moale.
Punem aluatul pe o suprafata infainata si cu mainile infainate formam un cerc cu diametrul de cca 20-23 cm
si inalt de cca 1-1,5 cm.
Taiem 8 triunghiuri cu un cutit bine ascutit si le punem in tava pe hartie de copt.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-17 minute.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar.
Ne ocupam de glazura. Intr-un bol mic punem zaharul pudra, sarea, vanilia, sucul de ananas si untul topit.
Omogenizam si o lasam sa se raceasca. Turnam glazura, cu o lingura pe scones.
Eu am aplicat in doua randuri, dupa ce s-a intarit primul strat, am mai pus unul.
Lasam sa se intareasca glazura (pentru asta le putem pune si la frigider 5 minute).
Savuram cu mare pofta ca-s tare, tare bune!
Enjoy!
Sa aveti sarbatori frumoase alaturi de cei dragi! 🙂
Fundalul sonor preferat de mine zilele astea
La multi ani, Edith! Sa ai un an nou asa cum ti-l doresti!
La multi ani, Cristina! Un an minunat sa ai! 🙂
Presupun ca sunt foarte bune si cu ananas
Buna! Am descoperit intamplator acest blog minunat, cu retete si mai minunate. Am incercat melcii cu unt si usturoi si au iesit deliciosi. as dori sa va intreb ceva legat de reteta aceasta. nu inteleg la ce va referiti cand ati adaugat la ingrediente vanilie. Este pastaie, esenta, zahar vanilat sau ce? Sper sa nu fie cu suparare.
Adina, poti folosi orice vrei. Eu folosesc esenta. Nici pastaia nici extractul natural nu m-au convins la gust 🙂
Daca folosesti zahar vanilat, mai scazi puuutin din cant. de zahar din reteta.
Sigur ca nu e cu suparare, cand ai vreo nelamurire, aici sunt!
Ma bucur ca ti-au placut melcii si te mai astept cu impresii cand incerci ceva 😉
Tocmai am incercat reteta fara ananas, au Iesit extraordinari! Iti multumesc din suflet ptr cele mai bune scones pe care le-am mancat!
Mady, ma bucur ca ti-au placut 🙂