sangria thumb3 1 - SANGRIA

In urma sondajului de pe Facebook, se pare ca Sangria a iesit castigatoare.

Oricum se apropie si mini-vacanta de Sf. Maria si poate aveti sarbatoriti in familie, asa ca pica numai bine.

Sangria este o bautura traditionala spaniola (care se bea si in Argentia, Portugalia).

Poate fi facuta dupa gust in orice fel de combinatii, si are la baza vinul rosu (uneori se foloseste si alb insa denumirea ii vine de la vinul rosu… ca sangele) si fructe.

Se poate folosi si lichior de portocale – Cointreau sau alte tarii daca doriti ca bautura sa iasa mai tare..).

Este minunata servita rece acum cand este cald afara.

Ne trebuie:

cca 500 ml vin rosu

(puteti pune 1 l daca o vreti mai concentrata sau cantitate mai mare)

2-3 lg de zahar

sucul de la 2 portocale

(eu am pus sucul de la o portocala si 500 ml de suc de mandarine acidulat)

1/2 lamaie

1/2 lime

1 portocala

1 piersica

o mana de zmeura

300 ml apa minerala (nu am mai pus pentru ca am pus sucul acidulat)

Cum se face:

In general la sangria se foloseste un vin ieftin, asa ca puteti pune orice vin aveti/doriti.

Fie dulce fie sec, dupa preferinte. Eu am folosit un merlot demidulce.

Amestecam intr-o carafa/bol vinul, sucul de portocala (daca puneti suc acidulat nu il puneti acum) cu zaharul

(in fct de preferinte, poate fi mai mult de 2-3 lg, sau mai putin).

Taiem fructele felii sau cuburi si le punem peste vin.

Adaugam si taria (daca puneti – eu nu am pus am vrut o bautura mai slab alcoolizata).

Dam la frigider 1-2 ore sa se macereze.

Puteti folosi ce fructe doriti/aveti. Fie doar portocale si lamai, fie caise/capsuni/ananas sau toate la un loc.

Inainte de servire adaugam apa minerala rece.

Servim in pahare cu cuburi de gheata.

Se poate pastra cca 1-2 zile la frigider. Apoi coaja citricelor devine amara.

Enjoy!

sangria1 thumb3 1 - SANGRIA