E sezonul spanacului si ce poate fi mai minunat decat o reteta care “recicleaza” coditele de spanac pe care de obicei le aruncam.
Deci pe principiul “nimic nu se arunca, totul se consuma” va prezint urmatoarea super mega gustoasa salatica.
Reteta Anomiss
Ne trebuie:
cozi de spanac
usturoi
otet/lamaie
mustar
maioneza
sare, piper
Cum se face:
Dupa ce curatam spanacul, cozile le spalam foarte foarte bine de nisip si le rupem in doua/trei
( daca sunt prea lungi).
Punem apa la fiert (aprox 2 l de apa) cu o lingura de sare si cand aceasta clocoteste
punem cozile si le lasam pana se inmoaie ( 5 min)
Scoatem cozile intr-un castron, nu le scurgem de toata zeama,
lasam cat sa le acopere pe jumatate si stropim cu otet sau lamaie dupa gust.
Adaugam sare si piper si le lasam sa se racoreasca.
Intre timp curatam cativa catei de usturoi pe care ii pisam.
Dupa ce s-au racorit, adaugam usturoiul si o lingurita de mustar sau maioneza sau ambele si atacaaam.
Este o salata tare buna si in plus, foarte sanatoasa.
Hmmmm, ador spanacul!Stii…aici gasesc doar spanac gata spalat si curatat….so, o sa improvizez eu ceva!Ce, nu ar merge o salata cu acelasi dressing din frunze de baby spinach???
Hmmmm, o bunatate!
Super idee ai avut!
Sigur ca ar merge dar cred ca ar trebui oparite 1-2 minute maxim pt ca sunt mai crude.
E tare buna, sa-mi spui dc ai incercat. Merci de vizita 🙂
Suna tare ciudat: salata de cozi de spanac! Insa arata mi-nu-nat! Faci dinste poze din ce in ce mai bune! Ai schimbat cumva aparatul?
Ina, merci frumos.
Nu, din pacate nu am schimbat inca aparatul. Pe viitor sper…
Momentan e doar meritul photoshop-ului 😛
Edith!!! car de buna a fost!!
Nu-mi imaginam ca din cozile pe care pana acum le aruncam o sa iasa asa o minunatie! Am mancat cu un gratar de pui aseara si a fost minunata!
Iti multumesc.
Melania