salata cu varza ridiche si sfecla

O salata cu muuulte vitamine si un amestec de arome incredibil.

Poate fi consumata ca atare sau ca garnitura (langa un gratar merge perfect!).

 Ne trebuie:

varza alba

sfecla rosie

ridiche neagra (puteti folosi si ridichi rosii daca aveti)

ardei

morcov

ceapa rosie (eu am pus si putina verde)

usturoi (2-3 catei mari)

ulei, otet de mere

sare, piper, zahar

(se folosesc cantitati egale din fiecare leguma)

Cum se face:

Toate legumele se folosesc crude.

Eu am pus cam o mana din fiecare (sfecla am pus mai putina, ca sa nu colorez ssalata prea tare in rosu..).

Tocam legumele fin, varza marunt, morcovul il radem pe razatoare, la fel si sfecla, ceapa solzisori, ardeiul fasii subtiri ca betele de chibrit,

IMG_2636_1

le punem intr-un bol incapator, punem desupra usturoiul zdrobit (eu am pus 3 catei), sare, piper, 1/2 lgt de zahar, ulei si otet.

Omogenizam si lasam la frigider intr-un recipient cu capac 2-3 ore, de preferat pana a doua zi, cand este mai buna.

Se poate pastra pana la o saptamana in frigider.

Sanatoasa, plina de vitamine, aromata iar acum in post o putem combina foarte bine cu o tocanita de cartofi, un ghiveci sau o portie mare de cartofi prajiti.

Enjoy!

salata cu ridiche si sfecla 1