salatacaldadedovlecei - SALATA CALDA DE DOVLECEI
O salata calda, de sezon, taaare buna. Musai trebuie s-o incercati! 🙂
                                                                                                                                                                                                                                   Reteta Anomiss
Ne trebuie:

4 dovlecei mici sau 2 mai mari
2-3 rosii
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
otet balsamic (sau de mere daca nu aveti)
sare, piper
cateva felii de ardei iute daca va place condimentat
cantitati pt 2 portii –
Cum se face:
Dovleceii ii spalam, indepartam capetele si ii taiem pe lung in felii subtiri ( max 5 mm grosime).
Nu ii curatam de coaja.
Daca sunt mai lungi ii taiem intai in doua pe latime si apoi felii subtiri.
Ungem o tigaie de teflon cu ulei de masline (nu se prajesc in baie de ulei), si asezam feliile
de dovlecei impreuna cu felii de ardei iute. Acoperim tigaia.
IMGP1429 1 1 - SALATA CALDA DE DOVLECEI
Le intoarcem pe partea cealalta dupa ce se rumenesc (3-5 min), si repetam operatiunea
pana terminam toate feliile.
Pe masura ce sunt gata, le asezam intr-un castron, punem peste ele sare cat sunt calde si tinem vasul acoperit .
Taiem felii rosiile, zdrobim usturoiul, le amestecam usor cu dovleceii, gustam pt a potrivi de sare si otet.
Daca doriti ca salata sa fie mai putin picanta scoateti feliile de ardei iute inainte de a aseza pe farfurie salata calda.
Buna de tot.
Poate fi mancata ca garnitura la friptura sau chiar ca atare.
Salatadedovlecel1 - SALATA CALDA DE DOVLECEI