O salata calda, de sezon, taaare buna. Musai trebuie s-o incercati! 🙂
                                                                                                                                                                                                                                   Reteta Anomiss
Ne trebuie:

4 dovlecei mici sau 2 mai mari
2-3 rosii
4-5 catei de usturoi
ulei de masline
otet balsamic (sau de mere daca nu aveti)
sare, piper
cateva felii de ardei iute daca va place condimentat
cantitati pt 2 portii –
Cum se face:
Dovleceii ii spalam, indepartam capetele si ii taiem pe lung in felii subtiri ( max 5 mm grosime).
Nu ii curatam de coaja.
Daca sunt mai lungi ii taiem intai in doua pe latime si apoi felii subtiri.
Ungem o tigaie de teflon cu ulei de masline (nu se prajesc in baie de ulei), si asezam feliile
de dovlecei impreuna cu felii de ardei iute. Acoperim tigaia.
Le intoarcem pe partea cealalta dupa ce se rumenesc (3-5 min), si repetam operatiunea
pana terminam toate feliile.
Pe masura ce sunt gata, le asezam intr-un castron, punem peste ele sare cat sunt calde si tinem vasul acoperit .
Taiem felii rosiile, zdrobim usturoiul, le amestecam usor cu dovleceii, gustam pt a potrivi de sare si otet.
Daca doriti ca salata sa fie mai putin picanta scoateti feliile de ardei iute inainte de a aseza pe farfurie salata calda.
Buna de tot.
Poate fi mancata ca garnitura la friptura sau chiar ca atare.