Aceasta este prajitura castigatoare in urma voturilor voastre la postarea cu laptele 🙂
Prajitura asta este incredibil de buna si aromata. Noua ne-a placut mult.
Ce ziceti? Eu zic ca merge de minune langa un pahar cu lapte…
Urmatoarele clasate, ceva mai in urma, bomboanele cu gem si cocos.
Si ele si celelalte retete din sondaj vor veni pe blog treptat, putintica rabdare sa aveti doar.
Ne trebuie:
3 oua
170 g zahar
200 g faina
1 lgt praf de copt
150 unt (topit)
coaja de la 1 lime
zeama de la 2 lamai nu prea mari
Pentru glazura:
5-6 lg zahar pudra
1-2 lg zeama de lime (sau lamaie)
Cum se face:
Mixam ouale intregi cu zaharul la viteza mare pana se spumeaza (1-2 minute).
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu untul topit, coaja de lime (puteti pune coaja de lamaie in loc,
insa mie aroma de coaja de lime mi se pare minunata..) si zeama de la doua lamai.
Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 50 minute (sau pana trece testul scobitorii).
Facem glazura:
Amestecam zaharul pudra cu 1 -2 lg de zeama de lime pana obtinem o glzura care curge dar nu foarte moale.
Cand prajitura s-a racit, o scoatem din tava si punem deasupra glazura.
Servim felii groase de cca 1 deget.
Minunata!
Enjoy!
Asa cum va ziceam si cu ceva timp in urma, sa bem lapte pentru ca este tare sanatos.
Cu lapte merg de minune consumate si bunatatile de mai jos:
Arata super pufoasa! Pup!
O reteta f simpla!
Imi plac la nebunie formele astea de copt, am vazut la Selgros satinate si seamana cu ce vad in poza, a ta nu imi dau seama cum e. Am vrut sa cumpar, sunt mai ieftine decat cele teflonate si de aceea am ezitat 🙂 Chiar nu se lipeste prajitura de forma?
nici nu e de mirare ca a iesit castigatoare aceata reteta….e de vis, pozele superbe iti vine sa musti din monitor, de altfel toate postarile tal sunt asa:) felicitari
Cat de bine arata!
draga mea, m-ai cucerit cu aceasta reteta! e deosebita, simpla, fina si delicata! :*
Asa de buna este!!!Pufoasa si aromata!Pupici!
Arata extraordinar prajitura, trebuie s-o incerc si eu 🙂
Deosebita prajitura asta !!!!
merita incercata , iar alaturi de un pahar cu lapte e perfecta !!!
Arata super super apetisanta! Pot sa iau o feliuta?
Fetele, ma bucur ca va place! E delicioasa, merita incercata.
Mihaela, se cam lipeste asta, ia-ti teflonata 🙂
Doamne cat de bine poate sa arate!!ar fi fost perfecta acum la micul dejun!!O zi frumoasa!!
Am făcut si eu acum prajitura si nu a ieșit deloc pufoasa, pare necoapta si este crapata la suprafața. Prima data când am încercat-o a ieșit ok (era la fel de crapata in schimb). Oare temperatura este prea mare?
Anca, putin umeda iese prajitura., insa trebuie sa fie pufoasa. E un fel de brownie.. blonda.
Daca te uiti in poze, vezi ca si mie mi s-a crapat.. deci nu e nimic in neregula. Eu am intors-o invers,cu crapatura in jos.
Nu stiu sa iti spun de temperatura.. la ce temperatura ai copt-o? Daca au fost 180 grade, a fost ok..
La 180 am copt-o si eu, conform instructiuni :). M-am enervat foarte tare aseară pentru ca ieri am stat la o coada f mare intr-un magazin sa-mi iau tava asta pe care o ai tu iar praji îmi trebuia pentru Revelion (alături de fursecurile tale cu lime care au ieșit f bine). Dar ce crezi ca fac acum, mă apuc din nou…nu mă las asa ușor :).
Draga Edith, mesele de sarbatori au purtat amprenta ta si pentru asta vreau sa-ti multumesc din suflet!
Au fost foarte apreciate aperitivele cu somon, torul cu somon (a fost wow!), salata de oua, salata de morcovi turceasca (preferata mea!), invitatii s-au lins pe degete!
Desert am avut tortul cu cafea si cacao (bestial!!!!) si prajitura asta cu lime pentru ca ii ador aroma.
Si mie mi-a iesit putin umeda (m-am speriat putin, apoi am citit comentariile si m-am linistit), nu a crescut mult (ca si la tine) insa a fost minunataaaaa!
ITi multumesc mult inca odata!
Sa ai un an plin de bucurii,sanatate si fericire!
Mihaela, ma bucur mult ca ai incercat retete de la mine si ca ti-au placut!
Invitatii tai trebuie sa fi fost taaare fericiti 🙂
Te mai astept cu drag si pe viitor sa te inspiri! 🙂
Un an nou asa cum ti-l doresti!
Edith nu stiu cine iti ghideaza manutele atunci cand gatesti sau cand realizezi fotografiile, dar sa stii ca esti o norocoasa!!!:*:*:* Cele mai multe fotografii ale tale arata, arata, arata….aaaa…nu am cuvinte: multi de 10 cu felicitari pentru tot ce faci!!!!!Pupici. (ce aparat foto folosesti?):D Alina, Galati
Adina, esti tare draguta, iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Ma bucur ca iti plac pozele mele!
Am un Canon 450D si mai multe obiective.
Draga Edith, am facut prajitura asta pentru revelion (alaturi de tortul amandina si prajitura miracol). Au fost toate un succes. Iti multumesc din suflet pentru retetele minunate pe care ni le impartasesti.
Iti doresc sa ai un an minunat, plin de realizati!
Andreea
Foarte delicioasa , buna si cu lapte si cu ceai. De crescut a crescut, dar nu stiu cum de prajitura ta a reusit sa ramana aceeasi culoare atat pe margine cat si in mijloc. Oricum daca o lasam la 180 de grade cred ca iesea brownie si nu din aia blonda :)) Cand ai timp poate imi deslusesti si mie misterul 🙂 Pana atunci, succes in tot ceea ce faci 😉
Monica, ma bucur ca ti-a placut!
Mie nu mi s-a rumenit, a iesit asa cum o vezi in poze. Depinde si de cuptor..
Poti incerca sa o acoperi cu o folie de aluminiu cand vezi ca incepe sa isi schimbe culoarea. Asta cred ca va ajuta sa nu se mai rumeneasca.
Te mai astept! Multumesc 🙂
Pot sa inlocuiesc untul cu margarina de prajituri,ex.unirea? Fetita mea nu are voie sa manance lactate.
Corina, poti inlocui, eu nu am incercat pentru ca nu folosesc margarina deloc.
Insa margarina este atat de nociva… 🙁
Imi amintesc ca imediat dupa ce ai postat aceasta reteta am incercat-o si eu si a iesit foarte buna! Azi o fac din nou, te pup si iti doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Te pup Anca! Ne protrivim la gusturi. Este una dintre praji preferate ale mele 🙂
Sarbatori fericite sa ai!
Am facut-o si a iesit super! E delicioasa!! Multumesc pentru reteta! 😀
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna Edith!
Am incercat si eu reteta astazi, din pacate cred ca gramajul la unt este cam mult, am urmat in tocmai ingredinetele mentionate de tine in reteta, insa se simte grasimea, este mult prea grea la gust, de altfel, nici mie nu mi-a crescut desi am pus si bicarbonat de sodiu, nu mai zic ca a trebuit sa reduc temperatura de coacere la 95 grade, 180 o ardea in maxim 20 de min.
Corina
Cori, chiar nu-mi dau seama ce s-a intamplat. 150 g de unt nu este mult pentru o prajitura..
Nu creste foarte mult, dupa cum se vede si in poze, trebuia folosita 1 lingurita de praf de copt, nu si bicarbonat…
Nu este normal ca la 180 C (temperatura la care se coc majoritatea deserturilor), un cuptor sa arda o prajitura in 20 de minute, este ceva in neregula cu cuptorul tau, atunci.
Hello again 😊
Tocmai am scos o din cuptor…Eu am facut o in “round fluted cake tin”(nu stiu cum se zice in romana ).Vreau sa zic k arata super,e foarte pufoasa si miroase de ti vine s o mananci fara sa respiri
Pana acum n am dat gres cu nici o rețeta de a ta….pupici
Claudia, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut. Este tare buna, intr-adevar 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri 🙂
Buna,
Am incercat si eu aceasta prajitura care iese f buna la gust insa ramane cruda pe fund . Si eu cred ca este prea mult unt pentru-ca atunci cand o scot din cuptor se lasa.
Merci!
Anca, mie nu mi se lasa si nici nu raamen cruda pe fund. Este uuusor umeda. Poti scadea 20-30 g unt si vezi cum iese… 🙂