Este prima data cand fac biscotti si au iesit minunati si se fac si repede! Daca vreti sa il asteptati pe Mos Craciun
cu ceva dulce si buuun, posibil sa nu mai ramana si pentru el, la cat sunt de buni acesti biscotti…
3 oua
240 ml ulei
220 g zahar
2 lgt de praf de copt
50 g nuci tocate
cca 150 g fructe confiate (eu am pus stafide, caise si ananas)
vanilie
450 g faina
Cum se fac:
Mixam ouale cu zaharul bine pana incep sa se albeasca, apoi turnam cate putin uleiul, mixand continuu.
Adaugam vanilia si nucile+fructele confiate. (fac o paranteza, data viitoare voi folosi numai fructe confiate, cca 200g).
Daca vreti, puteti folosi o combinatie de nuci/alune si fulgi de ciocolata.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, incorporand-o treptat.
Vom obtine un aluat compact si foarte lipicios (fata de reteta originala eu am mai pus putina faina pentru ca era foarte lipicios si greu de manevrat aluatul).
Cu mainile ude impartim aluatul in 2 si il punem in tava pe hartie de copt, aplatizandu-l. Mai udati mainile daca este nevoie (eu i-am facut in tava de la aragaz).
Coacem la cuptorul bine incins pentru 30-35 minute.
Scoatem din cuptor si ii lasam sa se racoreasca 15-20 de min apoi ii taiem in fasii groase de 1 deget si ii asezam din nou in tava si ii dam la cuptorul (pe care nu l-am oprit intre timp) inca 10 minute.
Daca aveti norocul sa nu va arda cuptorul (cum imi arde mie..), va vor iesi si mai frumusei. 🙂
Foarte fragezi si aromati, mi-au placut mult.
Sunt si mai buni dupa 1-2 zile.
Enjoy!
Arata delicios, sigur o sa incerc reteta… Te rog spune-mi de unde ai achizitionat cosuletul in forma de steluta.
Aexia, din cate imi aduc aminte, este luat din magazinul Bonsai din Unirea (Bucuresti).
Of, bine ca trebuie numai 50 de grame de nuci. M-am ingrozit cand am vazut 30 lei kg in piata. Parca au luat-o razna cu totii!
edith acum am vazut ca ai implinit 3 ani(cred ca tot de atat timp ma si inspir de la tine (thank god or you:P))
felicitari
blogul este impecabil iar retele yummmmmmmmyyyyyy
mult succes si multa inspiratie in continuare
just one question 😀
ce cuptor ai
stiu sunt indiscreta dar in curand va trebui sa imi iau si eu electrocasnicele si la cuptoare chiar mi-am prins urechile 😛
mersi fain de raspuns
hug hug
miculnor
@Pitbuliza: poti sa nu pui deloc nuci, eu asa o sa fac data viitoare, doar cu fructe. Parca erau 20 cand am luat ulrima data.. sau nu mai tin eu minte?
Acum ie sarbatoare si preturile creste corespunzator :-l
@miculnor: iti multumesc mult de tot!! Sper sa mai gatesti dupa retetele mele inca 3 ani de acum in colo pe putin 🙂
In legatura cu cuptorul, eu am un aragaz Arctic normal, nu foarte scump, am dat pe el acum 3 ani cca 6 milioane. La vremea aceea, cand a trebuit sa mobilam tot apartamentul nu mi-am permis altceva..
Te sfatuiesc sa iei unul ceva mai scump, dar nu as sti sa iti spun o marca anume, acum sa stii ca depinde ff mult si de noroc..
Iti tin pumnii! 🙂
PS: si nu ai fost indiscreta 😛
Edith, blogul tau este de departe cel mai bun blog ever! Imi plac retetele la nebunie, textul e pe intelesul tuturor, iar de poze… nici nu mai comentez, sunt extraordinare! As incerca absolut toate retetele tale si o voi face atat cat timpul imi permite! Mult spor la munca mai departe, faci o treaba excelenta si multi oameni, asa ca mine, fericiti!
Diana, merci mult, esti tu draguta!! 🙂 Ma bucur ca iti plac retetele mele.
Spor la treaba si tie! 🙂
Draga mea Edith, trebuie sa spun ca blogul tau este primul blog pe care l-am descoperit si ramane printre preferatele mele ! Am incercat aceasta reteta de biscotti de sarbatorile de iarna care au trecut nu de mult si am avut marea surpriza sa fie mult mai buni decat ma asteptam. Am mai gustat acest gen de biscuiti, dar cei facuti de tine sunt de un infinit de ori mai buni. Chiar si tatal meu care este un sceptic a fost placut surprins de reteta si chiar a zis ca ar merita un loc superior in topul biscuitilor/fursecurilor. Am mai incercat si alte retete de la tine si toate mi-au iesit conform asteptarilor sau chiar mai bine. Iti multumesc ca esti o sursa nesecata de inspiratie si iti doresc cat mai multi ani de blogging! Eu cu siguranta te voi urmari. Iti doresc o zi frumoasa !RoxanaH
Roxana, ma bucur tare ca v-au placut si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!
Te astept cu drag in continuare sa te mai inspiri! 🙂
Buna Edith,
Poti sa imi spui la ce temperatura sa incing cuptorul si la ce temperaturi sa ii coc in prima si a doua coacere? Multumesc!
Andra, la 180 C cel mai probabil ca i-am copt. 🙂
Multumesc frumos! 🙂
Au ieșit super delicioși si fragezi. Eu am pus 300 gr de fructe confiate si unt in loc de ulei. Super rețeta!
Andra, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂 Untul topit banuiesc, nu?
Da, untul l-am topit.