pliiini cu ciocolata. Sunt aromati, fragezi si pe deasupra au si un aspect “exotic”…
100 gr ciocolata taiata
45 gr unt
55 gr zahar pudra
un varf sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii).
90 gr zahar pudra (pentru deasupra)
– cantitati pentru cca 60 bucati –
Cum se fac:
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia,
apoi adaugam zaharul si mixam.
Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie – mixam bine.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt
Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa si se mixeaza.
Asa arata aluatul gata, nu curge de pe paletele mixerului:
Acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider pentru 2 ore.
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf
(eu le-am pus intr-o punguta, cate 5, 6 odata) si am agitat punguta
pana bilutele se umplu de zahar:
Aluatul este lipicios, si se lucreaza destul de greu.
si se coc la 160 grade C timp de 10-15 minute – cuptor preincalzit.
Cand sunt gata, biscuitii se vor lasa 2 minute in tava, dupa care vor fi scosi si lasati sa se raceasca.
Ciocolatosi, fragezi, buuuni rau!
Se pastreaza in caserole timp de mai multe zile.
mmmmmm….ce-mi faci Edith, vreau sa mananc cat mai putine dulciuri !!!! am sa ma satur doar privind 😉
Te pup !!!
Sunt deosebit de aspectosi asezati in aceasta cutiuta.
Te pupik.
Ginuca, bine ca reusesti sa te saturi doar privind! Vreau si eu reteta :))
Edith, mersi mult de reteta.
Acum am facut si eu acesti biscuiti. Sunt super buni, foarte rapid de facut. Miroase divin in casa. Asta a fost doar de proba, dar data viitoare sigur fac 2-3 portii! Te pup. Un weekend placut!
am descoperit acest blog la sfarsitul anului trecut si de atunci sunt intr-o eterna uimire. Accesarea lui a devenit o parte importanta din ziua mea.
Vreau sa-ti urez un an plin de fericire si sanatate si…. cat mai multe retete uimitoare.
La multi ani!
Ioana, ma bucur ca ti-au placut, sunt minunati, intr-adevar.
We placut si te mai astept!
Ada, ma bucur ca ai descoperit blogul meu si mai ales ca-ti place. Sper sa gasesti retete pe placul tau si dupa ce le incerci sa vii sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Si tu sa ai un an bun, exact asa cum ti-l doresti! La multi ani!
Te mai astept cu drag 🙂
am facut si eu biscuitii, dar nu am mai pus cacao, pt ca am bagat cioco neagra si mi s-a parut suficient , dar am adaugat vreo 50 gr migdale maruntite, au iesit suuuuper buni
Draga anonima, ma bucur ca ti-au placut biscuiteii. Daca ai pus cioco neagra cred ca ar fi fost prea mult sa pui si cacao.
Te mai astept!
In primul rand iti urez sa ai un an bun si plin de bucurii!
Am facut aseara biscuiteii, sunt atat de buni ca au disparut rapid. Data viitoare va trebui sa fac 2-3 portii…
Inca o data vreau sa te felicit pt blog, e al doilea lucru pe care il verific zilnic, dupa mail… Te pup!
Oana, iti multumesc pt cuvintele frumoase. Si tu sa ai un an asa cum ti-l doresti 🙂
Ma bucur ca ti-au placut biscuiteii si ma mai bucur ca ma vizitezi des.
Te pup si mai te astept!
Felicitări, scumpă Edith, pentru blog-ul minunat şi … delicios! Azi am să încer aceşti biscuiţei, fără praf de copt, sper să iasă ceva… poate nu la fel de pufoşi, dar vreau să-i dau şi băieţelului meu de un an şi 5 luni…
Îţi urez şi eu “La Mulţi Ani” şi să ai parte numai de bucurii!
De câteva zile am şi eu un blog… nu prea mă descurc, dar poate mă ajuţi cu un sfat la următoarea problemă: spaţiul de postare a comentariilor s-a micşorat şi nu se mai vede codul întreg… Acesta e link-ul http://schindlerslist-andreea.blogspot.com/ …am văzut că ai participat şi tu la concursuri cu voturi… felicitări pentru premii! Dacă mai ai vreodată nevoie de susţinere, cu mare plăcere!
Andreea, iti multrumesc din suflet pt cuvintele frumoase 🙂 Sper sa-ti iasa biscuiteii si fara praf de copt, insa sa stii ca nu se vor mai crapa… Dar puiutului tau ai voie sa ii dai ciocolata?
In legatura cu intrebarea ta, nu prea inteleg ce problema ai exact…
La profilul meu gaseti id-ul meu de mess si putem vb acolo si daca te pot ajuta, cu mare drag.
La multi ani si tie si puiutului tau si sa aveti un an asa cum ti-l doresti!
Scuză-mă că transform blog-ul în mess, dar nu am antivirus şi nu vreau să mă aleg cu vreo lighioană de pe net şi să mai potcovesc şi pe ceilalţi cu vreun gândăcel… mi-a promis fratele meu că-mi instalează NOD 32 la sfârşitul lunii… poate te voi deranja atunci…
Mulţumesc pentru felicitări! Problema nu e la acel post, ci la Children’s List (anagramare după Schindler’s List, care se mai şi potriveşte cu intenţiile blog-ului).
Mi-am dat seama că biscuiţeii nu or să iasă la fel de pufoşi şi de aspectuoşi, dar zic să-l feresc de chimicale pe pitic, măcar acum, cât nu are el totul dezvoltat… în ciocolată am mai scăpat câte o bucăţică, două în ultima lună… poate nici biscuiţei nu o să mănânce prea mulţi, deşi eu sper să iasă tare buni! Mulţumesc că vrei să mă ajuţi… chiar nu am deloc experienţă cu blog-ul iar al tău e din prima zi în care l-am văzut la Favorites!
Andreea, m-am uitat la postul de care zici… dar nu am vazut nimic deosebit, in afara de faptul ca fiind foarte multe comentarii ti le-a pus pe 2 pagini. In rest, totul mi s-a parut ok.
Imi dai mai multe detalii cand poti vb pe mess, ok?
Ai facut biscuitieii? 🙂
Edith, multumim pentru reteta! Tocmai am incercat si eu astazi acesti biscuiti. Sunt foarte buni! Eu ii facusem pentru maine, cand vin niste prieteni in vizita, dar se pare ca trebuie sa fac altii……cei de astazi au disparut in burticile noastre 🙂
Lavinia, ma bucur ca ti-au placut. Intr-adevar sunt buuni si putiini 😛
Biscuitii sunt deliciosi!!!! cum spui tu, ciocolatosi…eu am gresit ca am aplatizat putin bilutele in tava si au iesit mai plati, ai tai sunt mai inaltuti, mai grasuti..data viitoare nu o sa mai gresesc!!! tare, tare buni!!!!!Multumesc pentru inca o reteta minunata!!!!!
Daniela, cred ca si plati au fost la fel de buni. Si eu am vazut si mai rotunzi decat ai mei. Plati sau rotunzi sunt buni rau oricum.
Cu multa placere si te mai astept!
Buna Edith, vreau sa incerc si eu reteta asta de Paste. Arata fenomenal si cred ca sunt fenomenal de buni! Am o mica intrebare: am vazut ca i-ai pus in tava sub forma de bilute. Se aplatizeaza singuri la copt sau trebuie aplatizati putin cu mana inainte de a-i baga la cuptor? (pt a arata asa ca ai tai). Am vazut ca si Danielei i-au iesit prea plati.
Sper ca nu te deranjez, pentru ca ma gandesc ca esti fff ocupata. Te pup si cat mai multa inspiratie pt astfel de retete minunate!
Cristina, uite ca am fost prin preajma si iti raspund repede 🙂
Nu am mai aplatizat bilutele. Asa le-am dat la cuptor si s-au aplatizat singure (can multicel, am mai vazut la alte fete ceva mai inalti.. nu stiu care o fi motivul – faina, tipul de ciocolata..).
Ca sa stii pe viitor daca mai incerci si alte retete de la mine, eu scriu tot ce tb facut (eu cel putin asa intentionez, sper sa nu omit vreodata ceva), deci ce scrie in reteta aia am facut si eu 🙂
Oricum, daca mai ai ceva nelamuriri, imi poti scrie oricand ca iti raspund cu drag (uneori nu sunt chiar atat de ocupata 😉 ).
Merci de vizita si te mai astept! 🙂
Multumesc mult de lamuriri! Un weekend placut iti doresc. Pupici
ce m-am mai amuzat sa fac biscuiteii astia; super rapizi, i-am facut intr-o craticioara, si am amestecat cu o lingura si apoi cu telul; am pus doar un ou, ca era mare, si la frigider au stat mai putin, ca aveam deja cuptorul cald si n-am mai avut rabdare; dar sunt grozavi: aromati(tare mult imi place mirosul de rom in combinatie cu ciocolata), draguti, au mai ramas cativa, trebuie sa mai fac o portie pt sf de saptamana. multumim. week-end placut.
Ma bucur ca ti-au placut, Raluca! Eu nu ma omor dupa rom, dar gusturile sunt impartite 🙂
Una peste alta, da sunt super biscuiteii! Data viitoare fa portie dubla 😉
We palcut si tie! Te mai astept!
buna:)in primul rand, tin sa te felicit pentru acest blog 😀 am facut si eu acesti biscuiti si au iesit deliciosi 😀 cu toate ca dupa ce i am scos din cuptor si i-am lasat sa se raceasca, crusta aceea din zahar a cazut de pe ei..ca si zahar pudra eu am folosit de la Dr Oetker. Asta ar putea fi cauza?
Alexandra, iti multumesc mult! 🙂
Ma bucur ca ti-au placut biscuiteii, insa nu stiu de ce a picat crusta de zahar. Nu ar fi trebuit.
Nu mai stiu ce fel de zahar pudra am folosit, insa nu cred ca are mare importanta… Si nu a mai ramas deloc zahar pe ei? 🙁
a mai ramas si pe ei putin zahar…asa cat sa fie ;)) ma gandesc ca poate i-am facut si putin cam mari..pt ca mie nu mi-au iesit 58 de bilutze nici pe departe..ci doar vreo 25..nu-i nimic, voi mai incerca reteta si data urmatoare sper sa stea si zaharul pe ei 😀 deocamdata maine as vrea sa fac creme a la creme 🙂 toate cele bune si mult spor 🙂
Buna Edith! FFFFFF buni biscuitii, am reusit sa-i fac si eu ieri (ca tot am fost liberi) si intr-adevar sunt ciocolatosi rau de tot 🙂
Tot ieri am facut si tarta cu branza si dovelecei …. mmmmmm …. o ade varata nebunie!
O saptamana reusita!
Alexandra, vezi ca nici la mine nu este stratul ff gros de zahar 🙂 Asa ca don’t worry!
Sper sa-ti placa creme a la creme, e minunata! 🙂
Anda, ma bucur mult ca ti-au placut biscuiteii si tarta!
Seara buna si te mai astept cu drag! 🙂
aaaaa si astia mi-au iesit exact ca in poza! deci sunt foarte simplu de facut :))) si buuuuuuuniiii!
Diana, ma bucur ca si pe astia i-ai incercat si ti-au placut 😉
Iti multumesc pentru toate feed-back-urile tale si te mai astept sa te inspiri si pe viitor 🙂
Eu sunt prezenta aproape in fiecare zi aici, esti unica mea sursa de inspiratie, la care adaug putina incapatanare si imaginatie, si de-aia nu-mi ies retetele 😀 mi-am descorperit o noua pasiune, sa fac dulciuri (in conditiile in care nu -mi ies nici ciorbele intotdeauna :)). oricum, iti multumesc ca pui atat de mult suflet si mai ales ca impartasesti si cu altii munca ta!
Ma bucur tare-tare! Pai asta e cheia, perseverenta, incapatanarea, imaginatia.. Deci esti pe calea cea buna 🙂
Aluatul meu este la frigider dar dupa cum arata acum nu cred sa iasa mai mult de 10 biscuiti din el..e foarte putin aluat..
depinde cat de mari le-ai facut.. Eu le-am facut cam cat o cireasa nu prea mare. Nu are cum sa iti iasa doar 10 bucati decat daca le-ai facut cat o nuca mare..
Ok, revin cu impresia finala. Edith draga intr-adevar le-am facut asa cam cat o nuca, probabil tu faci pozele cu zoom si din picture pareau maricele, voi retine sa le fac mai mici data viitoare caci vor si creste si la cuptor, deci marimea ciresei ar fi ideala. Una peste alta au iesit foarte buni, pufosi…si copii au papat deja pe sfert. Multumim
Voi specifica in reteta, am zic ca se vede ca sunt mici, in tava, ca au incaput 25 cu loc intre ele 🙂
Ma bucur ca v-au placut 🙂
Am uitat sa mentionez ca mi-au iesit 30 de biscuitei
Buna Edith,
Am o nelamurire in privinta zaharului pudra.
Eu as dori sa fac biscuiteii astazi, iar a doua zi sa ii iau la munca, sa imi servesc colegii
Intrebarea mea este: peste noapte, zaharul pudra se va topi ? Adica nu cred ca vor avea acelasi aspect ca in ziua in care sunt facuti. Iar daca nu vor avea acelasi efect, este ceva ce as putea face suplimentar a doua zi ?
Multumesc anticipat si mult succes pe toate planurile !!
Iolanda, zaharul pudra nu se va topi. Ii depozitezi intr-o cutie metalica numai dupa ce se racesc complet (dupa 1-2 ore de la coacere). 🙂