prajituradeciocolata thumb3 1 - PRAJITURA DE CIOCOLATA

Asa cum va spuneam pe Facebook ieri, asta este cu siguranta “The ultimate chocolate cake” :))

O prajitura de ciocolata fara faina – absolut delicioasa!

O prajitura DE ciocolata zic eu si nu CU ciocolata 🙂 speciala pentru iubitorii de ciocolata, care se face simplu de tot.

Ne trebuie:

280g ciocolata

(eu am pus 320 g pentru ca am folosit si cioco cu crema de cafea)

140 g unt

5 oua

un varf de lgt de sare

ciocolata thumb3 1 - PRAJITURA DE CIOCOLATA 

Cum se face:

1. Ungem o tava cu unt (diametrul de 25 cm –  iese de inalta de cca 2 cm ca in poze ).

Punem hartie de copt cat sa acopere fundul tavii (peste unt – veti vedea de ce mai jos).

Cum decupam un cerc cat tava?

Punem fundul tavii pe hartia de copt si dam semn cu creionul de jur-imprejurul fundului tavii apoi decupam cu foarfeca.

2. Mixam ouale cu praful de sare cca 5 minute pana devin foarte pufoase.

3. Topim ciocolata cu untul.

4. Adaugam incet amestecul de ciocolata si unt topite peste oua, amestecand cu o spatula

incercand sa obtinem o compozitie aerata – a mea a iesit destul de lichida…Untitled1 thumb4 1 - PRAJITURA DE CIOCOLATA

5. Rasturnam amestecul in tava unsa si punem tava intr-un recipient mai mare, cu apa de 2 degete.

6. Coacem la cuptorul incins la 180 grade pentru cca 25-30 de minute.

Prajitura la sfarsit va fi putin moale inauntru.

Lasam sa se aceasca in tava, apoi dam la frigider pentru 4 ore.

Scoatem prajitura de la frigider cu cca 30 min inainte de servire.

Pudram cu zahar.

Nota:

Eu nu am reusit sa o scot intreaga din tava si sa o transfer pe platou

(daca gasiti o modalitate, sa ma anuntati si pe mine :P).

Ma gandesc ca daca puneti hartie de copt cum am spus mai sus, se va rezolva problema.

Insa cu maare grija am reusit sa scot feliute.
Sincera sa fiu nu m-ar fi deranjat sa o mananc cu lingurita din tava la cat de buuuna era. :))

Nu puteti manca mai mult de o felie odata, ceea ce este bine ca si asa este deosebit de calorioasa 🙂

Enjoy!

prajituradeciocolata1 thumb3 1 - PRAJITURA DE CIOCOLATA