prajitura-cu-mere

Este a 3-a prajitura cu mere de pe blog in genul asta, insa nu pot spune care imi place cel mai mult.

Toate sunt bune, aromate pufoase. Doua din ele au scortisoara, una nu. Dar daca nu-ti place scotisoara, poti sa nu pui.

Prajitura de astazi este ultra-mega-pufoasa asa ca s-ar putea sa o declar castigatoare intre cele 3.

Pe celelalte doua le gasiti aici: prajitura cu mere si scortisoara si aici: prajitura pufoasa cu mere.

Ne trebuie:

300 g mere (cantarite curatate)

50 g unt

150 g zahar

2 linguri de apa

3 oua

140 g faina

2 lingurite praf de copt

1 lingurita scortisoara

110 ml ulei

un praf de sare

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Merele curatate de coaja si taiate cuburi potrivite se calest 10 minute in untul topit, amestecand din cand in cand.

Adaugam cca jumatate din cantitatea de zahar si 2 linguri de apa si mai lasam 1 minut pe foc, amestecand.

Intre timp, amestecam faina (da, doar 140 grame! 🙂 ) cu praful de copt, sarea si scortisoara.

 Mixam ouale la viteza mare pana obtinem o spuma (cca 1 minut), apoi adaugam restul de zahar ramas si mai mixam 2 minute.

Adaugam faina si omogenizam de josin sus. Adaugam apoi uleiul si merele si omogenizam din nou.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem 25-30 de minute la cuptorul

preincalzit la 180 C.

Lasam sa se raceasca 20-30 minute apoi o taiem si o sauraam cu pofta.

Va zic, minimul sunt 2 bucati mancate odata! 🙂

prajitura-cu-mere-2

Aici aveti un filmulet (nu foarte reusit 😛 ) cu principalele etape.

Enjoy!

prajitura-cu-mere-1