prajitura-cu-mere

Merele sunt vedeta toamnei (dupa parererea mea, care nu sunt o mare amatoare de dovleac).

Astazi avem o prajitura absolut delicioasa cu mere, pufoasa si gustoasa. Desigur, o puteti face si cu pere, gutui, struguri, prune, piersici, caise…

Nu va impiedicati de alternarea mai ciudata a ingredientelor, pentru ca va asigur ca rezultatul merita!

Ne trebuie:

4 oua

250 g zahar

300 g faina

50  ml ulei

un praf de sare

coaja si zeama de la o lamaie

2 lingurite praf de copt

vanilie

450-500 g mere (cantarite dupa curatare)

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Cum se face:

Batem albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam 150 g zahar si mixam pana obtinem o spuma

ce nu curge din bol.

Mixam galbenusurile cu restul de 100 g zahar pentru 2 minute, apoi adaugam treptat uleiul, mixand in continuare si apoi coaja de lamaie si vanila.

Adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt (eu am pus si 1/2 lingurita turmeric pentru culoare)

apoi zeama de lamaie.  Adaugam apoi treptat jumatate din cantitatea de albusuri in compozitia de galbenusuri, amestecand cu o paleta.

Apoi adaugam restul de faina si dupa incorporam cealalta jumatate de albusuri.

Alternati ingredientele in asa fel incat mereu compozitia sa se poate amesteca usor, sa nu fie tare.

Adaugam merele taiate cubulete (merele au fost cantarite dupa ce le-am curatat si taiat cubulete.

Eu am pus doar 350 g dar au fost prea putine,  asa ca va sfatuiesc sa puneti cat scrie la ingrediente.)

Eu am calit 10 minute merele cubulete cu 2 linguri de zahar (luate din cantitatea totala de zahar), dar nu este neaparat obligatoriu.

Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C

timp de 30 minute (faceti testul scobitorii).

prajitura-in-tava

Buna de tot, pufoasa si aromata!

prajitura-cu-mere-2

Enjoy!

prajitura-cu-mere-1