Suntem in plin sezon al capsunilor. Gasiti pe blog mai multe retete cu capsuni, de la prajituri,
tarte, cheesecake-uri la limonada si smoothie.
Prajitura de astazi este, asa cum v-am obisnuit in ultima vreme, o prajitura fara gluten,
ce poate fi consumata in dieta low carb si dieta ketogenica.
Ne trebuie:
200 g faina de migdale
3 linguri faina de cocos
1 lingurita praf de copt
80 g unt de cocos topit (sau unt)
5 linguri xylitol (sau orice alt indulcitor preferati)
4 oua
un praf de sare
esenta de unt (sau butter vanilla sau vanilie)
10-15 capsuni
Cum se face:
Mixam ouale cu sarea, xylitolul si esenta cca 2-3 minute la viteza maxima.
Adaugam faina de migdale amestcata in prealabil cu faina de cocos si praful de copt.
Omogenizam si adaugam untul topit.
Punem compozitia intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt unsa cu ulei,
iar deasupra asezam capsunile intregi sau taiate pe jumatate.
Va sfatuiesc sa adaugati si in compozitie cubulete mici de capsuni. Data viitoare asa voi face.
Eu am obtinut o tava lunga de cca 30 cm si 3 tavite mici cu diametrul de 10 cm – pe care le vedeti in poza.
Cred ca ati putea folosi o tava de cca 22-24 cm diametru.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25-30 minute.
O taiem dupa ce se raceste.
Buna de tot!
Enjoy!
Acum am realizat aceasta delicioasa prajitura!! Multumesc! Urmeaza tortul cu ciocolata si nuci!!
Ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Te astept cu impresii si la praji cu nuca 😉
As vrea sa o incerc si eu dar nu am faina de cocos. Pot sa pun faina alba?
Corina
Corina, daca nu tii dieta low carb, da, poti pune faina alba. Cred ca 2 linguri sunt de ajuns. 🙂
Eu am macinat fulgi de cocos, apoi mi-am luat faina de cocos de pe adiograsime…
Si cum a iesit cu fulgi macinati? 🙂
De ex, o cititoare a incercat o reteta de biscuiti cu faina de cocos pe care am postat-o, folosind fulgi macinati si nu i-au iesit. E drept, reteta nu mai avea alta faina in afara de cea de cocos.
Mie mi-a iesit foarte bine, nu am ce sa comentez negativ….poate la biscuiti sa fie diferit…. 🙂
Antonia, sper ca ti-a si placut prajitura 🙂 Poate ca a iesit ok din cauza ca majoritara era faina de migdale.
E delicioasa! Si in plus nu ma ingras de la ea, ba chiar slabesc… 🙂
Ma bucur ca ti-a placut 😉
Edith, eu nu tin dieta. Crezi ca as putea folosi doar faina alba in loc de faina de migdale si cocos? Dar ca indulcitor as incerca siropul de arțar, as vrea sa manance si bebe de 1 an. Ce zici?
Mihaela, cu siguranta merg inlocuite, insa nu stiu sa-ti spun cantitatea exacta de faina alba pe care sa o pui 🙁