prajitura-cu-capsuni

Suntem in plin sezon al capsunilor. Gasiti pe blog mai multe retete cu capsuni, de la prajituri,

tarte, cheesecake-uri la limonada si smoothie.

Prajitura de astazi este, asa cum v-am obisnuit in ultima vreme, o prajitura fara gluten,

ce poate fi consumata in dieta low carb si dieta ketogenica.

Ne trebuie:

200 g faina de migdale

3 linguri faina de cocos

1 lingurita praf de copt

80 g unt de cocos topit (sau unt)

5 linguri xylitol (sau orice alt indulcitor preferati)

4 oua

un praf de sare

esenta de unt (sau butter vanilla sau vanilie)

10-15 capsuni

Cum se face:

Mixam ouale cu sarea, xylitolul si esenta cca 2-3 minute la viteza maxima.

Adaugam faina de migdale amestcata in prealabil cu faina de cocos si praful de copt.

Omogenizam si adaugam untul topit.

Punem compozitia intr-o tava pe fundul careia am pus hartie de copt unsa cu ulei,

iar deasupra asezam capsunile intregi sau taiate pe jumatate.

Va sfatuiesc sa adaugati si in compozitie cubulete mici de capsuni. Data viitoare asa voi face.

Eu am obtinut o tava lunga de cca 30 cm si 3 tavite mici cu diametrul de 10 cm – pe care le vedeti in poza.

prajitura-cu-capsuni-in-tava

Cred ca ati putea folosi o tava de cca 22-24 cm diametru.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25-30 minute.

O taiem dupa ce se raceste.

prajitura-cu-capsuni-2

Buna de tot!

prajitura-cu-capsuni-1

Enjoy!

prajitura-cu-capsuni-3